Χριστούγεννα: Τι συμβουλές δίνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής για παιδιά και γονείς;

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δίνει πολύτιμες συμβουλές στους γονείς για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τις γιορτές σαν οικογένεια, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ρουτίνα ειδικά για τα μικρά παιδιά αλλά και ποια νοήματα πρέπει να περάσουν στα παιδιά τους για τις γιορτινές μέρες.

Ο κορυφαίος οργανισμός για την Παιδιατρική που βγάζει οδηγίες για τους παιδιάτρους ανά τον κόσμο θεώρησε δέον αυτές τις μέρες που επικρατεί μία… φρενίτιδα να δώσει στους γονείς μερικές συμβουλές για το πώς να κρατήσουν “σώας τας φρένας” όλης της οικογένειας ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια.

Και ιδού τι προτείνει:

  • Κρατήστε την ίδια ρουτίνα στο σπίτι σας και στις γιορτές. Τηρήστε τα ωράρια ύπνου και φαγητού για τα παιδιά (όταν είναι δυνατόν) ώστε να μειώσετε το στρες των γιορτών και να τις ευχαριστηθείτε όλοι.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας σωματικά και ψυχικά διότι σε αντίθετη περίπτωση επηρεάζετε και τα παιδιά που αντιλαμβάνονται το στρες που έχετε. Επιπλέον τους δίνετε το καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται το άγχος και την πίεση.
  • Κάντε ένα πλάνο για τις οικογενειακές δραστηριότητες και επικεντρωθείτε σε μία κάθε φορά για να μην πελαγώσετε.
  • Καθιερώστε τις γιορτές να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας (ειδικά εάν είναι μεγάλα) να προσφέρουν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε μέσω της εθελοντικής εργασίας, είτε χαρίζοντας παλιά παιχνίδια και ρούχα.
  • Δώστε μεγάλη σημασία εάν το παιδί σας αισθάνεται θλιμμένο ή νιώθει απομονωμένο στις γιορτές. Μέσα στο τρέξιμο που μπορεί να έχετε δεν πρέπει να το παραμελείτε και να παρατηρείτε πώς νιώθει.
  • Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και τις γιορτές τα παιδιά πρέπει να βουρτίζουν τα δόντια τους! Ειδικά εφόσον τρώνε γλυκά!
  • Μην ξοδεύετε υπερβολικά ποσά στα δώρα των παιδιών. Επίσης βάλτε τα στη φιλοσοφία να κάνουν ένα συμβολικό δώρο στον παππού και στη γιαγιά ή σε όποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο της οικογένειας θεωρείτε για να μάθουν την αξία την κίνησης και της μοιρασιάς όχι του πόσο ακριβό είναι το δώρο.
  • Πάνω από όλα, ευχαριστηθείτε τις γιορτές για αυτό που είναι πραγματικά, δηλαδή μια ευκαιρία να είστε μαζί σαν οικογένεια, να κάνετε κοινές δραστηριότητες αλλά και να δείτε φίλους και συγγενείς.

And More