UPDATE YOUR STYLE! Με τι παπούτσια να συνδυάσεις τα ρούχα σου για να ανανεώσεις το look σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που ανοίγεις την ντουλάπα σου και κάθεσαι με τις ώρες μπροστά της κοιτάζοντας τα ρούχα σου, σκεπτόμενη: πως μπορώ να κάνω τα σύνολα που βλέπω χωρίς να χρειαστεί να δώσω μια μικρή περιουσία;

Πρώτος και βασικότερος κανόνας είναι να σκεφτείς τα κλασικά κομμάτια της ντουλάπας σου κι όχι αυτά που χτυπούν στο μάτι ή τα ανάλογα trendy ρούχα της σεζόν που μας πέρασε. Παίρνεις το κλασικό κομμάτι μέσα από τη ντουλάπα λοιπόν πχ. ένα τζιν ή ένα μαύρο φόρεμα και το φοράς με άλλα αξεσουάρ. Σκέφτεσαι από μέσα σου όμως ποιά αξεσουάρ είναι τόσο δυνατά ώστε να επηρεάζουν ένα ολόκληρο look. Τα παπούτσια!

Σκέψου το ενδεχόμενο να φορέσεις το πρωινό πλεκτό σου φόρεμα με ένα άλλο ζευγάρι παπούτσια από αυτό που συνήθως το συνδυάζεις. Ή το βράδυ αντικατέστησε τα peep toes με γόβες κλασικές ή τα ankle boots με μπότες. Όλα αυτά τα κομμάτια μπορεί και να τα έχεις ήδη οπότε τσάμπα η στεναχώρια και το άγχος για το πως θα ανανεωθείς φέτος που τα οικονομικά δεν είναι και τόσο ανθηρά.

Η Σοφία Σούζα σου δείχνει 7 βασικά κομμάτια της ντουλάπας σου και πως να τα ανανεώσεις χρησιμοποιώντας μόνο τα παπούτσια για να είσαι in fashion. Τα νέα Dos και Dont’s!


Το τζιν αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά κομμάτια της ντουλάπας σου. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να το φορέσεις με απόλυτα φλατ μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο;

Δοκίμασέ το και μπορείς για να κάνεις το στιλ σου να μη μοιάζει τόσο casual να το συνδυάσεις με ένα κομψό σακάκι.


Μέσα στην ημέρα σίγουρα έχεις φορέσεις το πλεκτό σου φόρεμα. Γιατί δεν δοκιμάζεις την επόμενη φορά να το συνδυάσεις με σκούρο καλσόν και με ένα ζευγάρι ψηλές μπότες. Θα δεις αυτόματα πως το σώμα σου θα αποκτήσει άλλη στάση και θα σε κάνει να νιώθεις πολύ πιο θηλυκή.


Στο μυαλό πολλών έχει καρφωθεί πως μία φούστα στενή είτε μέχρι το γόνατο είτε και mini πρέπει να συνδυαστεί με peep toes. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού οι γόβες σε πιο κλασική γραμμή επιστρέφουν στο προσκήνιο και έρχονται να αντικαταστήσουν τα πιο ‘χοντρά’ παπούτσια που μέχρι σήμερα φορούσες. Δοκίμασε τις κλασικές σου γόβες και θα δεις πόσο διαφορετικό θα σου φανεί το αποτέλεσμα.


Τα oxfords έχουν έρθει και σε βγάζουν ασπροπρόσωπη σε κάθε στιγμή της ημέρας σου – ακόμη και το βράδυ. Δοκίμασε λοιπόν να φορέσεις το στενό μαύρο παντελόνι σου με ένα πολύ μοδάτο ζευγάρι oxfords και δώσε μία πιο smart πινελιά στο σύνολό σου. Όταν όλοι ακολουθούν την πεπατημένη, μήπως εσύ να κάνεις την έκπληξη; Κι αυτό λέγεται μόδα!

TIP: Αν το παντελόνι σου είναι αρκετά μακρύ και δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα που δίνει γύρισε τα ρεβέρ σου μία φορά.


Το είδαμε και μας άρεσε πολύ φορεμένο από την Angelina Jolie και την Victoria Beckham, γιατί δεν το κάνεις κι εσύ; Φόρεσε το μαύρο σου φόρεμα με μπότες μέχρι το γόνατο και άφησε το κάτω μέρος του φορέματος να τις καλύψει. Τα ankle boots δεν είναι λάθος, αλλά γιατί δεν αποφασίζεις να πρωτοτυπήσεις με την επιλογή σου;


H σουρωτή φλατ μπότα επάνω από κολάν φορέθηκε πολύ! Φτάνει πια! Φόρεσε το κολάν σου και συνδύασέ το με ένα κομψό ζευγάρι μπαλαρίνες φλατ ώστε να επιτρέψεις και στο πόδι σου να δείξει πιο μακρύ. Κι αν αυτό που δεν σου αρέσει είναι τα καλτσάκια στο χρώμα του δέρματος θα σου πω πως δεν έχεις άδικο. Αγόρασέ τα λοιπόν σε μαύρη απόχρωση που είναι αρκετά πιο chic.


Kι αν με την πρώτη ματιά στη φωτογραφία δεν βλέπεις κάποια ουσιαστική διαφορά να σου πω πως αυτό που αλλάζει είναι το κορδόνι. Τα ankle boots αλλά και οι μπότες με κορδόνι ήρθαν φέτος στην επικαιρότητα και έχουν αγαπηθεί πολύ. Επίσης, το χοντρό τακούνια είναι must για τα κορίτσια που θέλουν το κατιτίς παραπάνω από αυτό που λέγεται fashion!

Δοκίμασε να συνδυάσεις το baggy παντελόνι σου με ένα τέτοιο ζευγάρι ankle boots και απέδειξε το πόσο ενημερωμένη είσαι.

ΤΙP: Επειδή είναι αρκετά κοφτά στον αστράγαλο φόρεσε τα είτε με καλτσάκι πολύ κοντό ώστε να μην φαίνεται είτε με μαύρα καλτσάκια.

Read More

And More