Tα μεταξωτά φουλάρια Eireen ταξιδεύουν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου

Τα Eireen Greek scarves, φτιαγμένα 100% από μετάξι του Σουφλίου, θα βρίσκονται στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου από τις 26 Μαρτίου έως τις 5 Ιουλίου του 2015, στα πλαίσια της έκθεσης «Defining Beauty: The Body in ancient Greek Art».

«Πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω ένα προσωπικό αντικείμενο, το οποίο να αντιπροσωπεύει καθαρά το ελληνικό στοιχείο. Θεωρώ ότι πιο προσωπικό αντικείμενο από το φουλάρι τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες δεν υπάρχει» λέει η Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου, η οποία βλέπει με ικανοποίηση να πραγματοποιείται το όνειρό της τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Η ένδειξη made in Greece ταξιδεύει μέχρι την Βρετανική πρωτεύουσα, χαράσσοντας έναν καινούργιο δρόμο μεταξιού, πάντα συνυφασμένο με την ποιότητα και την υψηλή αισθητική.

/

Στην αρχαία Ελλάδα το μετάξι ήταν γνωστό ως «σηρ» και το μεταξωτό ύφασμα ως «σηρικός». Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι οι γυναίκες της Κω γνώριζαν την κατεργασία του. Το μετάξι ήταν γνωστό πριν από την εκστρατεία του Αλεξάνδρου, αφού έχει βρεθεί στον Κεραμικό σε ταφή εγγονής του Αλκιβιάδη.

Ο Δούρειος Ίππος, το σήμα κατατεθέν των φουλαριών Eireen, αποτελεί σύμβολο επινοητικότητας, ευστροφίας, αποφασιστικότητας, η επισφράγιση της ικανότητας των Ελλήνων να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, όχι αποφεύγοντάς τες, αλλά κυλώντας μέσα σε αυτές.

/

Πολλοί συμβολισμοί γύρω από ένα αξεσουάρ, το οποίο μαζί με την κομψότητα, φέρει στη φιλοσοφία του και έναν αναβαθμισμένο τρόπο ζωής.

«H επιτομή του σικ» είναι οι τέσσερις λέξεις που συνοδεύουν κάθε φουλάρι Eireen.

/

«Τα χρήματα δεν αγοράζουν την κομψότητα. Μπορείτε να φορέσετε ένα απλό φόρεμα, να προσθέστε ένα όμορφο, μεταξωτό φουλάρι, γκρι παπούτσια και μια υπέροχη τσάντα και θα είσαστε ανυπέρβλητα κομψή» – Carolina Herrera

«Οι βασικές μορφές της ομορφιάς είναι η τάξη, η συμμετρία και η σαφής οριοθέτηση» – Αριστοτέλης

Read More

And More