AXDW- Ημέρα 1η: Όλα όσα είδαμε στην πασαρέλα της Ελληνικής μόδας!

Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας-Athens Xclusive Designers Week -ξεκίνησε για να αποκαλύψει τις τάσεις της μόδας για την επόμενη σεζόν έτσι όπως οι Έλληνες σχεδιαστές τις ορίζουν.

Φρέσκα ελληνικά ονόματα της μόδας μαζί με κάποια που κουβαλούν μια παραπάνω ιστορία, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην πασαρέλα του Συνεδριακού Κέντρου Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το TLIFE βρέθηκε εκεί ώστε να δει και να σου μεταφέρει όλα όσα είδε!

ELENI KYRIAKOU

Την έναρξη των shows έκανε η Κυπριακής καταγωγής σχεδιάστρια μόδας Eleni Kyriacou με την F/W 2015-16 συλλογή της η οποία ήταν εμπνευσμένη από τις απρόσμενες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της Αμφίπολης. Η ιδέα της κεντρικής συλλογής της ήταν βασισμένη στην Γυναίκα-Σφίγγα, με πρωταγωνιστικά δύο αντιθετικά στοιχεία που συγκλίνουν, το τέρας και την θεά, δημιουργώντας την αίσθηση της μαγείας.

MARKS & SPENCER

Τη σκυτάλη πήρε το διεθνές fashion brand Marks & Spencer παρουσιάζοντας μια συλλογή από αναπάντεχους συνδυασμούς υφών και μοτίβων, δημιουργώντας μια «επιμελώς ατημέλητη» κομψότητα. Το denim και οι βαθιές αποχρώσεις του μπλε, οι ρίγες, τα boho σύνολα και τα φλόραλ σχέδια πρωταγωνιστούν στη νέα συλλογή του brand.

MAKIS TSELIOS

Ακολούθησε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες σχεδιαστές, ο Makis Tselios, με μια συλλογή από μοναδικές δημιουργίες και με ξεχωριστή πολυτέλεια. Ladylike σιλουέτες, φίνα υλικά όπως σιφόν, μετάξι και δαντέλες σε μια φρέσκια χρωματική παλέτα και ζωηρά prints ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας του collection.

KATHY HEYNDELS

Από τη δεκαετία των 70’s εμπνεύστηκε o οίκος Kathy Heyndels για τη νέα σεζόν με ρευστές σιλουέτες, αιθέρια υφάσματα και ρομαντικές λεπτομέρειες ενώ δεν έλειψαν και οι sexy δημιουργίες με shapes κοντά στο σώμα και δυναμικά cut-outs.

ATHINA KORDA

Η Athina Korda παρουσίασε μια εντυπωσιακή συλλογή για τη σεζόν F/W 2015-16 με τίτλο “ANTITHESIS”, η φιλοσοφία της οποίας ήταν επηρεασμένη από απόλυτα γεωμετρικά σχέδια, σε σκούρες αποχρώσεις και νηφάλιες γραμμές.

TOPSHOP BY SOTRIS

Τα shows της πρώτης μέρας του AXDW ολοκληρώθηκαν με το fashion brand Topshop by Sotris, το οποίο ως το απόλυτο style setter, πλημμύρισε με ανατρεπτικές και νεανικές δημιουργίες για κορίτσια και αγόρια την πασαρέλα της AXDW.

Read More

And More