Rita Attalla: “Η μόδα είναι πια παντού γύρω μας”

Η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, αποκαλύπτει τις τάσεις της μόδας για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-2014, από τις 29 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού.

H Rita Attalla είναι μία από τις πιο αγαπητές σχεδιάστριες στην χώρα μας με βασικό στοιχεία στις συλλογές της την θηλυκότητα. Τα ρούχα Ratt είναι από τα λίγα κομμάτια που ξέρεις ότι θα φορέσεις και θα σε κολακέψουν σε όλα τα σημεία. Η Rita Attalla ξέρει τι αξίζει να επιλέξεις την κάθε σεζόν και ως γυναίκα σαφέστατα γνωρίζει τι κολακεύει καλύτερα και τι όχι.

Τι θα παρουσιάσεις στην Mercedes Benz Athens Xclusive Designers Week;
Στο show του Mercedes Benz Athens Xclusive Designers Week θα παρουσιάσουμε τη συλλογή μας Φθινόπωρο – Χειμώνας 2013-14. Είναι μια συλλογή που θα φορεθεί όλες τις ώρες της μέρας. Πολύ γεωμετρική και λίγο πιο στενές γραμμές σε κάποια σχέδια με πάντα όμως υφάσματα που κρατάνε και μαζεύουν το σώμα. Τριχρωμίες και συνδυασμός υφασμάτων όπως επίγειες και κάποια γκλαμουρ κομμάτια που θα μας χρειαστούν στις γιορτινές μας εξόδους.

Οι συλλογές σου έχουν πολύ θηλυκές γραμμές με αέρινα υφάσματα, μακριά φορέματα και εντυπωσιακές χωρίς υπερβολές ολόσωμες φόρμες. Από που εμπνέεσαι; Τι εικόνες έχεις στο μυαλό σου πριν ξεκινήσεις τη δημιουργία μιας συλλογής ;
Επειδή τα ρούχα μου τα βάζω και εγώ, θέλω πάντα να νιώθω άνεση μέσα σε αυτά. Ακόμα και αυτά που είναι σε στενές γραμμές είναι με ελαστικά υφάσματα και γίνονται ένα με το κορμί σου.

Σε ποια γυναίκα απευθύνεται η σειρά σου; Yπάρχει κάποια της οποίας το στιλ να θαυμάζεις κι αν ναι γιατί;
Η σειρά όπως και γενικά η φιλοσοφία της ratt είναι να προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους σώματος. Πολλές φορές μια αδύνατη κοπέλα φοράει το ίδιο κομμάτι με μια κοπέλα με πλούσιες καμπύλες. Αυτή τη σειρά θα έλεγα όμως ότι θα εξέφραζε μια γυναίκα με αυστηρό style. Μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει και…..φυσικά το κατακτά!!

Τι σε ιντριγκάρει περισσότερο να δημιουργήσεις κάτι πρωτότυπο ή κάτι που θα είναι εμπορική επιτυχία;
Το πρωτότυπο με εξιτάρει άλλα είναι το εμπορικό που θα μου δώσει τα εφόδια να δημιουργήσω την επόμενη συλλογή.

Πως σε έχει αγγίξει η οικονομική κρίση; Οι γυναίκες παρόλη τη δυσκολία των καιρών έχουν αποστασιοποιηθεί από τη μόδα;

Δεν μπορώ να πω ότι με έχει επηρεάσει δημιουργικά. Σίγουρα με έχει κάνει πιο σκληρή και πιο επαγγελματία. Η μόδα είναι πια παντού γύρω μας. Και να μην πάει βόλτα στα μαγαζιά για να ψωνίσει η γυναίκα θα βρει τρόπο να ενημερωθεί.

Τι πρέπει να διορθώσουν οι Ελληνίδες στο ντύσιμο τους; Πιστεύεις έχουν στιλ;
Οι Ελληνίδες έχουν στιλ αρκετό απλά τα τελευταία χρόνια έχουν παρά αφεθεί στο τζιν και στο μακό μπλουζάκι κάνοντας τες όλες ίδιες. Πρέπει να αναθεωρήσουν λίγο το απλό από το στιλάτο και το θηλυκό ντύσιμο.

Τι πρέπει κάθε γυναίκα να έχει στην ντουλάπα της;

Ένα ratt κομμάτι!!!

Δώσε μου ένα Tip που πάντα προσέχεις σε ένα γυναικείο ντύσιμο.

Μου αρέσει πάντα να προβάλλεται η γυναίκα που το φορά και να μην τη φοράει το ρούχο. Μου αρέσει η κομψότητα και βαριέμαι αφόρητη τη μονοτονία. Να θυμάσαι να αγαπάς τις καμπύλες σου. Να μην τις προβάλλεις άλλα να τις κάνεις ένα με το όλο σου σύνολο. Όλοι έχουμε κάτι στο σώμα μας που αρέσει! Ας στρέψουμε τα ματιά των απέναντι μας σε αυτό.

Που μπορούμε να βρούμε την συλλογή σου; Η συλλογή βρίσκετε στα ακόλουθα καταστήματα
Sandro Ρόδος / Style fax Θεσσαλονίκη / Baccarra Κρήτη / Vanity Ερμού και Χαλάνδρι / Times Ιωάννινα / Ammos Νέα Ερυθραία και Σαντορίνη / Danias Λειβαδιά / Eponymo Ξάνθη/ The jars of brands Μύκονο

Read More

And More