Μια fashion forward μπουτίκ ποδηλάτων στο κέντρο της Αθήνας!

Του πηγαίνεις το ποδήλατό σου και ο Gareth Jones σου προσθέτει χρώμα και στιλ. Στο κέντρο της Αθήνας… κάτι άλλαξε!
Κάποτε χρησιμοποιούσαμε τη φράση «μου έχεις κάνει τη ζωή ποδήλατο» με αρνητική χροιά και δυσάρεστη επίγευση! Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και το ποδήλατο έχει μετατραπεί στον πιο γλυκό πειρασμό των καθημερινών μετακινήσεων!
Μία
fashion forward μπουτίκ ποδηλάτων στο κέντρο της Αθήνας φέρνει πάνω σε δύο ρόδες τη λύση στο κυκλοφοριακό…

Το νέο it αξεσουάρ για τις μετακινήσεις στην πόλη σου δεν είναι άλλο από το δίτροχο απωθημένο των παιδικών σου χρόνων! Όταν οι απεργίες των μέσων είναι ο κανόνας και το κέντρο μετατρέπεται σε ένα απέραντο πάρκιν, οι επιλογές σου στενεύουν… Το ποδήλατο είναι μάλλον η επανάστασή σου όταν δεν λειτουργεί τίποτα! Αλλά αφού μιλάμε για μια οικολογική-οικονομική επανάσταση γιατί να μην είναι και στιλιστική επανάσταση; Τι θα έλεγες για ένα vintage ποδήλατο με λαχανί τροχούς ροζ σκελετό και κίτρινη σέλα;

Σε καιρούς οικονομικής και κυρίως ψυχολογικής κρίσης γινόμαστε κάθε μέρα μάρτυρες μιας ελληνικής πραγματικότητας που εξελίσσεται, αλλάζει, προσαρμόζεται! Προς το χειρότερο; Προς το καλύτερο; Προς το διαφορετικό; Πόσα καταστήματα έχεις δει να κλείνουν το ένα μετά το άλλο; Έχεις δει κάποιο να ανοίγει; Ποιος θα περίμενε ότι ένας Άγγλος θα εγκατέλειπε τη Γηραιά Αλβιόνα για να κάνει μπίζνες στην Αθήνα; Ποιος θα ήλπιζε ότι στη θέση ενός καταστήματος φωτιστικών που παρασύρθηκε από την κρίση θα μπορούσε να εγκαινιαστεί ένα κατάστημα με ντιζαϊνάτα ποδήλατα; Και όμως ο Gareth Jones αποφάσισε να αναχωρήσει από τη γενέτειρά του και να έρθει να ζήσει μόνιμα στην ελληνική πρωτεύουσα φέρνοντας μαζί του μια δίκυκλη κουλτούρα που απαντάει στις eco ανησυχίες των Ελλήνων.

Τα ποδήλατα που θα βρεις στο κατάστημα του Vicious Cycles Athens είναι μια εκλεκτική συλλογή από παραγγελίες που κάνει ο ίδιος από τις αγαπημένες του κατασκευαστικές εταιρίες από το Λονδίνο, την Αυστραλία, το Σαν Ντιέγκο, την Ιταλία και το Λος Άντζελες! Έχοντας αναπτύξει δεσμούς με την χώρα μας αποφάσισε να μην επιστρέφει κάθε καλοκαίρι και απλά να μετακομίσει μόνιμα εδώ! Πριν από λίγους μήνες προέβλεψε την ανάπτυξη της αγοράς δικύκλων στην Ελλάδα και αποφάσισε να μετατρέψει τη «φοιτητική» του δουλειά σε επένδυση! Με λίγα λόγια βρήκε ένα χώρο βιομηχανικής αισθητικής στου Ψυρρή, τον έβαψε γκρι και πάνω στους τοίχους έριξε πινελιές νέον με σέλες, ακτίνες και ρόδες! Το αποτέλεσμα είναι ένα showroom υψηλής ποδηλατικής!

Η ιδέα είναι απλή! Κάνεις ένα γύρω μέσα στο κατάστημα, διαλέγεις τα αξεσουάρ που σου αρέσουν, τα συνδυάζεις χρωματικά και επιστρέφεις μετά από λίγες μέρες για να παραλάβεις το ποδήλατο σου! Ο Gareth θα σε βοηθήσει για να κατασκευάσεις το ιδανικό κομμάτι για τις ανάγκες σου! Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε «fixed gear» και «single speed»: δηλαδή ποδήλατα ελαφριά, δυνατά και ιδανικά για τους δρόμους της Αθήνας. Τα «fixies» όπως τα λένε χαϊδευτικά δεν ρολάρουν, πρέπει να κάνεις πεντάλ συνεχώς όταν κινείσαι, που σημαίνει ότι γυμνάζεις συνέχεια τους μύες των ποδιών σου. Είναι περίεργα στην αρχή, αλλά γρήγορα μαθαίνεις την τεχνική. Για παράδειγμα, για να φρενάρεις, πιέζεις κόντρα τα πεντάλ για να σταματήσει η πίσω ρόδα. Βέβαια εάν είσαι αρχάρια είναι καλύτερο να πάρεις κάποιο με μπροστινό φρένο.

Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 400 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 1.000! Αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσεις ολόκληρο το ποδήλατο! Μπορείς απλώς να επενδύσεις στα αξεσουάρ! Το ποδήλατο και το ντύσιμο έχουν ένα κοινό! Το παιχνίδι με τα αξεσουάρ! Αντιμετώπισε το παλιό σου ποδήλατο όπως το μικρό μαύρο φόρεμα σου! Παίξε με τα αξεσουάρ, βάλε μικρές δώσεις χρώματος και εξέλιξε το σε ένα ηχηρό fashion statement!

Για περισσότερες πληροφορίες: VICIOUS CYCLE ATHENS,URBAN BIKE SHOP
Διεύθυνση: Μελανθίου 8, Ψυρρή, Τ.Κ. 10554, Τηλ.: 211 7109378,

Δευτέρα, Τετάρη, Σάββατο 11:00 με 16:00 και Τρίτη, Πέμπτη Παρασκευή 11:00 με 20:00

Αλλά και για την επαρχία στο www.vca.gr, email: info@vca.gr

Read More

And More