Here come the 60s! H μεγάλη επιστροφή… Πώς να φορέσεις την τάση σήμερα…

Φέτος ο Xειμώνας είναι πολυμορφικά θηλυκός απαιτώντας, αν θέλεις, να βγάλεις προς τα έξω όλες τις πιθανές θηκυκές πλευρές της προσωπικότητάς σου. Ανάλογα με τη διάθεσή σου λοιπόν μπορείς να ντυθείς με πιο femme fatale στοιχεία, να σαγηνεύσεις με τις διαφάνειες, να αποστομώσεις με τα φετίχ αξεσουάρ σου και όταν έρθει η ώρα να μεταμορφωθείς σε candy girl χρησιμοποιείς τα 60s.

Η 60s διάθεση φέτος λοιπόν δεν παραμένει ως μία απλή διάθεση αλλά παίρνει σάρκα και οστά και πολύ χώρο στη χειμερινή σου γκαρνταρόμπα! Οι οίκοι έχουν κέφια, παιχνιδιάρικη διάθεση, με τα χρώματα και τις γραμμές της νέας σεζόν να φαντάζουν σαν πολύχρωμα ζαχαρωτά που σου αποσπούν την προσοχή και σε κάνουν να θέλεις, τώρα, να τα αποκτήσεις!

Πρέπει να ομολογήσω πως μόλις τα πρωτοείδα, όλα αυτά τα τόσο χαριτωμένα, θηλυκά φορέματα σε Α γραμμή ήθελα να τα πάρω σε όλα τα χρώματα και να τα συνδυάσω με ίδιας απόχρωσης κορδέλα στα μαλλιά, τσάντα και παπούτσια! Εντάξει, ίσως να είναι too much και δεν σου το συστήνω να το κάνεις ούτε κι εσύ γιατί δεν είσαι η Twiggy ούτε ζεις στη δεκαετία του ’60. Βιώνεις το 2011 και σύμφωνα με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις του τώρα μπορείς να επαναφέρεις κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία που αγαπήθηκαν πολύ το 60 και να σε κάνουν να φαίνεσαι στιλάτη, κομψή κι απόλυτα σύγχρονη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά λοιπόν τι κράτησαν οι μεγάλοι οίκοι από την τόσο κομψά θηλυκή εποχή του 60 και επανέφεραν στη σημερινή μόδα. Πάρε ιδέες γιατί εάν το έχεις προσέξει η τάση 60s είναι παντού!


Από αριστερά Blumarine, Prada, Roccobarocco

Όπως ανέφερα παραπάνω το να επιλέξεις ένα φόρεμα σε έντονη μονοχρωμία και να το συνδυάσεις με το ίδιο χρώμα τσάντα και μπότες είναι αυτό που ονομάζουμε, 60s. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να καταλήξει να δημιουργήσει μια γραφική φιγούρα οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις τυχόν υπερβολές.

Κράτησε: πως τα φορέματά σου για φέτος μπορείς να τα επιλέξεις να είναι σε έντονα χρώματα. Πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, φούξια, τιρκουάζ, μωβ αλλά και όποιο άλλο χρώμα πιστεύεις πως σου ταιριάζει και θα σε αναδείξει, επέλεξέ το.

Τα πλαστικοποιημένα φόρεματα είναι επίσης μια πρόταση που θα σου πρότεινα να τη λάβεις υπόψιν σου, αφού μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Παρατήρησε επίσης πως η γραμμή από τα φορέματα φέτος ‘ανοίγει’. Που σημαίνει πως είναι είτε σε A είτε απλά σε ίσια γραμμή. Δεν εφαρμόζει το ύφασμα στην περιοχή της περιφέρειας, γεγονός που κολακεύει και φοριέται από όλους τους σωματότυπους. Το να φόρεσεις το φόρεμά σου με ένα ζευγάρι μπότες είναι ό, τι πιο μοδάτο.

TIP: Εάν τα πόδια σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο φόρεσε το φόρεμά σου με σκούρο καλσόν ή ακόμα και τις ίδιας απόχρωσης αφού η απόσταση του φορέματος από τις μπότες τονίζουν το γόνατο. Αυτό το tip θα πρότεινα να το ακολουθήσουν και τα κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας αφού δυστυχώς οι αγκώνες, τα γόνατα και ο λαιμός πάντα και πρώτα είναι αυτά που μαρτυρούν την ηλικία μας!


Aπό αριστερά Alberta Ferreti, Μichael Kors, Brioni

Οι ολόσωμες φόρμες είναι τόσο θηλυκές και πολύ κολακευτικές, για ένα σώμα με όχι ιδιαίτερα προβλήματα, που κάνει πολλές γυναίκες να την αγαπούν πολύ. Φέτος μπορείς να την επιλέξεις είτε σε chic μονοχρωμία είτε και σε εμπριμέ έντονη απόχρωση. Εάν η επιλογή που θέλεις να κάνεις ή τελοσπάντων την δοκίμασες και σου ταιριάζει, είναι η εμπριμέ τότε καλύτερα θα είναι τα μαλλιά σου να τα μαζέψεις ψηλά, πάνω αφήνοντας το ρούχο να ανδειχθεί αλλά και να το συνδυάσεις με αξεσουάρ σε απαλές μονοχρωμίες.

Εάν παρατηρήσεις θα δεις πως φέτος το κομψό ντύσιμο είναι πολύ ουσιαστικό, και τί πιο κομψό από ένα παλτό; Τα παλτό λοιπόν έχουν έντονο γιακά και σε πολλές περιπτώσεις το μήκος τους είναι αρκετά μακρύ.


Από αριστερά Donna Karan, Just Cavalli, Jil Sander

Το παλτό επίσης φέτος σε βοηθάει να αναδείξεις τις καμπύλες σου αφού μπορείς να το βρεις και σε Α γραμμή. Εάν θέλεις να προσαρμόσεις την τάση στο παλτό που ήδη έχεις σου προτείνω να το φορέσεις με ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση, στην ίδια όμως απόχρωση.

Η 60s εποχή, είχε μεγάλη αδυναμία στα καλσόν με χρώμα! Ηighlight τους φυσικά το λατρεμένο, αξέχαστο λευκό! Θυμάσαι; Εκείνο που φορούσες μικρή; Αυτό. Κάθε μαμά που σέβεται τον εαυτό της το έχει φορέσει στην κόρη της. Τέλος όσον αφορά στα καλσόν, η εποχή επιβάλλει καλσόν μάλλινα τα οποία μπορείς να φορέσεις από νωρίς το πρωί μέχρι κι αργά το βράδυ και ναι είναι απόλυτα ζεστά.

Η τάση αν και πολύ έντονη διατηρεί μια συντηρητικότητα που κάνει το όλο στιλ να παραμένει κομψό. Παρατήρησε τα κοψίματα από τα παντελόνια που δεν είναι εφαρμοστά πλέον αλλά είναι σε ανοιχτή γραμμή, ψηλόμεσα και πολλές φορές ακόμα “καμπάνα”.


Από αριστερά Emilio Pucci, Versace, Loewe

Εάν παραμένεις fan του εντυπωσιακού μπορείς και φέτος να κάνεις το “θόρυβό” σου επιλέγοντας maxi, midi ή και mini φορέματα σε πολύ θηλυκές γραμμές.

Εάν σου αρέσουν τα maxi μπορείς να επιλέξεις μεταξωτές ή έστω αέρινες υφάνσεις σε έντονα tribal χρώματα. Τα midi φορέματά σου μπορούν να αναδείξουν κι αυτά την sexy πλευρά σου, ενώ εντύπωση κάνει πως πολλά από αυτά είναι μάλλινα.
Tέλος, εάν πρόκειται να πάρεις ένα κομμάτι φέτος, το θεωρώ απαραίτητο να σου το αναφέρω πως θα πρέπει να είναι ένα στενό δερμάτινο φόρεμα.


Aπό αριστερά Giambattista Valli, Nina Ricci, Stella McCartney

Όταν ακούς 60s όμως, όπως ίσως να θυμάσαι κι από τις ταινίες, σαφέστατα το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι φορέματα δροσερά με κοριτσίστικη διάθεση.

Η θηλυκή διάθεση μπορεί να δημιουργηθεί είτε από λιτές γεωμετρικές γραμμές είτε με ανάλαφρα φορέματα -θυμήσου πως οι φούστες πλισέ και τα φορέματα στο ίδιο στιλ είναι πολύ μοδάτα και τα βλέπεις παντού. Είτε ακόμα και με φορέματα που δένουν στο λαιμό, αναδεικνύοντας τους ώμους σου και καλύπτοντας πολλές ατέλειες.


Από αριστερά Burberrys, Jean Paul Gaultier, Rochas

Εκτός πως το παλτό, και τα σακάκια σου για φέτος μπορείς να τα επιλέξεις σε έντονες αποχρώσεις. Μπορείς να τα φορέσεις κι ως φορέματα με σκούρο καλσόν και ψηλά παπούτσια.

Πριν σε αφήσω να οραματιστείς τον εαυτό σου μέσα σε ρούχα της δεκαετίας του 60 θα σου αναφέρω τα μαντίλια στο κεφάλι -που ενώ τα βλέπεις και σου αρέσουν πολύ, σε προκαλώ να μου πεις που μπορείς να το φορέσεις και να μην φανείς το λιγότερο υπερβολική, τα κοκκάλινα γυαλιά ηλίου αλλά και τα μαλλιά μπανάνα που έρχονται για να συμπληρώσουν το trend της φετινής σεζόν.

Read More

And More