HOT TREND! H μόδα θέλει τη ζώνη ψηλά στη μέση σου… Διάβασε όλα τα styling tips

Η ζώνη είναι ένα ιδιόρρυθμο αξεσουάρ που όταν το αναφέρεις σου φαίνεται βαρετό ως θέμα και στην καθημερινότητά σου έχει ρόλο κλειδί σχεδόν σε όλα σου τα ντυσίματα. Ανέτρεξε στη μνήμη σου και δες πόσες φορές έχεις κλείσει την πόρτα του σπιτιού σου χωρίς να σκεφτείς έστω “να βάλω ζώνη ή όχι;” Θα σου απαντήσω από προσωπική εμπειρία: σχεδόν κάθε μέρα.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να της αφιερώσεις το χρόνο που της αξίζει αφού τόσο καλή είναι μαζί σου και εύκολα σου αναβαθμίζει όχι μόνο το στιλ αλλά και όλο το στήσιμο του σώματός σου. Οι οίκοι που έχουν τον πρώτο λόγο στη μόδα φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και κάθε χρόνο προτείνουν και νέα στιλ αλλά και τρόπους να τη φορέσεις.

Πρώτος και βασικότερος κανόνας που αξίζει να θυμάσαι είναι πως η ζώνη έρχεται ψηλά στη μέση!


Από αριστερά:Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood

Λεπτές και πολύ κομψές ζώνες μας προτείνουν οι περισσότεροι οίκοι για να φορέσουμε στη μέση μας. Κι αν σου αρέσει η ιδέα τι θα έλεγες να τη φορέσεις επάνω από το σακάκι, το παλτό, τη γούνα ακόμη και την καμπαρντίνα σου.

Η ζώνη θα δώσει στιλ στο πανωφόρι σου ενώ παράλληλα θα μπορέσεις ανεξάρτητα από το πόσο χοντρό είναι αυτό που φοράς να αναδείξεις τη μέση σου.

TIP: Το συγκεκριμένο στιλ είναι εξαιρετικό αν είσαι για πολύ ώρα βόλτα έξω στο κρύο αφού μπορείς να δείξεις τις γνώσεις σου στο στιλ ακόμη κι αν φοράς παλτό.

ΤΙP: Αν φορέσεις το συγκεκριμένο στιλ σε βραδινή σου έξοδο και δεν έχει αυτό που φοράς θηλάκια όταν φτάσει η ώρα να αφαιρέσεις τη ζώνη τότε δίπλωσε την σε ρολό και τοποθέτησε την μέσα στη τσέπη από το πανωφόρι σου. Υπάρχει κίνδυνος να την ξεχάσεις.


Από αριστερά:Nina Ricci, Paul&Joe, Gucci

Τη ζώνη σου μπορείς να τη φορέσεις με ένα ψηλόμεσο παντελόνι ώστε να τονίσεις τις καμπύλες σου. Με ένα μονότονο χρωματικά σύνολο (δηλαδή το ίδιο χρώμα επάνω και το ίδιο στο κάτω μέρος) ώστε να δημιουργήσεις μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ τους αλλά και με ένα κοστούμι.

ΤIP: Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη δερμάτινη ζώνη σου με ένα βινίλ ζωνάκι ή ακόμη και με χρυσή αλυσίδα.


Από αριστερά: Valentino, Louis Vuitton, Michael Kors

Δεν παίζει τόσο ρόλο σε τι στιλ ντυσίματος θα την προσθέσεις όσο παίζει ρόλο το στιλ της ζώνης που θα επιλέξεις. Οι οίκοι φέτος εκτός από τις λεπτές – κομψές ζώνες για την μέση λάνσαραν και τις ζώνες που παραπέμπουν σε κορσέ. Αν σου φαίνεται υπερβολική η ιδέα δοκίμασε μία πιο μεγάλη δερμάτινη ζώνη μεταφέροντας απλά την τρύπα του κουμπώματος πιο ψηλά.

TIP: Η τρύπα του κουμπώματος μεταφέρεται πολύ εύκολα με ένα πιστόλι ειδικό για αυτές ή αν την πας στον τσαγκάρη της γειτονιάς σου.

TIP: Για να αλλάξεις το μέρος που θέλεις να κουμπώνει δοκίμασέ την επάνω σου και βάλε με το στιλό σου ένα μικρό σημαδάκι.


Από αριστερά: Yves Saint Laurent, Max Mara, Salvatore Ferragamo

Αν μέχρι σήμερα νόμιζες πως η ζώνη είναι για πιο απλά ντυσίματα θέλω να μου επιτρέψεις να σου πω πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον η λεπτή ζώνη μπορεί να αναδείξει ένα πολύ καλό ντύσιμο όπως ένα ταγιέρ ή μία φούστα με ένα σακάκι.

TIP: Το σωστό ύψος για ένα τέτοιο σύνολο είναι κάτω από τα κόκαλα του θώρακά σου.

TIP: Αν έχεις περιττά κιλάκια στην περιοχή της κοιλιάς τότε απόφυγε να σφίξεις την ζώνη σου πολύ.


Από αριστερά: dsquared, Sportmax, Marc by Marc Jacobs

Αν όλα αυτά σου φάνηκαν πολύ κλασικά μπορείς να προσαρμόσεις τη ζωή και σε πιο casual ντυσίματα όπως με ένα τζιν και μία ζακέτα ή ένα ψηλόμεσο παντελόνι και ένα πουλόβερ. Το ίδιο ισχύει κι αν τη θέση του παντελονιού σου έχει μία μοδάτη φούστα.

TIP: Πρόσεξε το ύψος από τη ζώνη ώστε να κολακεύει το σώμα σου.

TIP: Μπορείς να επιλέξεις και μία πιο καθημερινή σε στιλ ζώνη και να την φορέσεις σαν κορδόνι περασμένο από τη μέση.


Από αριστερά: Ralph Lauren, Michael Kors, Marni

Η ζώνη μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας κι αυτό το αποδεικνύουν τα πολύ κομψά φορέματα που την κάνουν να μοιάζει απαραίτητη. ΄Ο, τι μήκος και στιλ φορέματος κι αν επιλέξεις τόνισε τη μέση σου ή βάλε ως σημάδι για το που να την τοποθετήσεις κάποιο γαζί που μπορεί να έχει η επιφάνεια του φορέματος.

TIP: Προτίμησε τις ζώνες σε γήινες αποχρώσεις ώστε να αποφύγεις τυχόν υπερβολές.

Read More

And More