PRINTS: Ποια 6 σχέδια είναι της μόδας και πως να τα φορέσεις!

Ολοένα και περισσότερο ακούς πως τα Prints φέτος έχουν την τιμητική τους και δεν ακούς λάθος γιατί στη φετινή μόδα τα συναντάς σχεδόν παντού. Tα σακάκια είναι γεμάτα από εντυπωσιακά σχέδια ή λαμπερές λεπτομέρειες, τα παντελόνια επίσης και τα βελούδινα φορέματα μοιάζουν να είναι ανάγλυφα. Αυτό που σίγουρα σου αφήνει ερωτηματικά μέχρι και τώρα είναι το ποια είναι αυτά τα prints που αξίζει να επενδύσεις και να φορέσεις σήμερα;

To TLIFE σου συγκεντρώνει τα 6 πιο δυνατά prints από την φετινή μόδα και σου δίνει ιδέες για το πως μπορείς να τα φορέσεις.

1. Κινέζικα Prints

Από αριστερά: Proenza Schouler, Dries Van Noten και Barbara Bui

Τα kimonos δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πολύ θηλυκά στο κόψιμό τους ρούχα, μεταξωτό ύφασμα και prints γεμάτα λουλούδια συνθέτουν την εξωτική γοητεία τους. Τα prints που κοσμούν τα ρούχα φέτος μοιάζουν με κινέζικα βάζα γεμάτα με λουλούδια, πουλιά και δράκους. Οι οίκοι το προτείνουν σε σακάκια, μπλούζες ακόμη και φορέματα και αξίζει να το βάλεις κι εσύ στη ζωή σου.

Συνδύασε το κινέζικο τοπ σου με μονόχρωμα ψηλόμεσα παντελόνια, στενές pencil φούστες σε γήινες αποχρώσεις αλλά και μαύρα καλσόν αν το φόρεμα είναι η επιλογή σου.

2. Λουλούδια

Από αριστερά: Dolce & Gabbana, Balmain και Valentino

Τα λουλούδια για ακόμη μία σεζόν παραμένουν στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά οι οίκοι τα φέρνουν με έναν πιο arty χαρακτήρα και κάνουν τα φορέματα και τις μπλούζες μας να μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Ολόκληρα βάζα με λουλούδια, τριαντάφυλλα και κεντήματα βγαλμένα από μία παλιότερη εποχή έρχονται και πάλι στο προσκήνιο και κοσμούν από τα φορέματα μας μέχρι και τα παπούτσια μας.

Επέλεξε λουλούδια κεντημένα με χρυσή, χοντρή κλωστή που θα δώσουν ύφος baroque σε όλο σου το σύνολο ενώ απόφυγε τους total flower συνδυασμούς. Ένα τόσο δυνατό Print θέλει ένα λευκό παντελόνι αν το φορέσεις σε τοπ ή ένα λευκό λιτό πουκάμισο αν το επιλέξεις σε φούστα.

3. Γεωμετρικά prints

Από αριστερά: Prada, Louis Vuitton και Mary Katrantzou

Η γεωμετρία μπορεί να μην ήταν το καλύτερό σου στο σχολείο παρόλα αυτά φέτος μπορείς να την εκδικηθείς και να την κάνεις μπλούζα. Τρίγωνα, τετράγωνα, κύκλοι είναι μόνο λίγα από τα βασικά prints, ενώ τα σχέδια “μάτι” ακόμη και τα “χαρτονομίσματα” είναι επιλογές γεμάτες στιλ. Η τάση είναι απόλυτα ’70s και μπορείς πολύ εύκολα να παίξεις μαζί της μέσα από παντελόνια, φορέματα κι αξεσουάρ σε αυτό το στιλ.

Αν το επιλέξεις σε παντελόνι ή φούστα – προτείνω pencil – διατήρησε minimal το τοπ σου με μονόχρωμα t-shirts και δερμάτινα σακάκια σε biker ύφος.

4. Πέτρες

Από αριστερά: Lanvin, Louis Vuitton και Versace

Στην παρέα με τις λαμπερές λεπτομέρειες έρχονται να μπουν οι πέτρες σε χρώματα και σχέδια που θυμίζουν την εποχή του Λουδοβίκου. Ζαφείρια και ρουμπίνια που δημιουργούν σχέδια και κοσμούν από απλές μπλούζες και παντελόνια μέχρι εντυπωσιακά σακάκια.

Απόφυγε τα αξεσουάρ λοιπόν και διάλεξε ρούχα που τα έχουν ήδη πάνω τους. Ενώ η επιλογή που σου προτείνω είναι το σακάκι! Είναι τόσο εντυπωσιακό που δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο. Ένα τζιν, ένα t-shirt μονόχρωμο, ankle boots, το σακάκι σου… και είσαι έτοιμη!

5. Λαχούρια

Από αριστερά: Etro, Carven και Marc Jacobs

Τα λαχούρια είναι το απόλυτο trend της σεζόν! Επέστρεψαν και πάλι στην επικαιρότητα με σκοπό να επισκιάσουν το οποιοδήποτε άλλο print. Η καταγωγή του trend αυτού έρχεται απευθείας από την Ινδία κι αξίζει να φορεθεί από φούστα, σακάκι, πουκάμισο μέχρι και φόρεμα.

Διατήρησε ένα πιο λιτό ύφος στα αξεσουάρ σου γιατί το ύφος του print είναι αρκετά βαρύ και οι υπερβολές δεν φαίνονται ωραίες. Φρόντισε η ποιότητα που θα το επιλέξεις να είναι καλή ώστε να αναδειχθεί σωστά.

6. Wallpaper -Ταπετσαρία

Από αριστερά: Balmain, Stella McCartney και McQ

Σακάκια σε αντρική φαρδιά γραμμή, φορέματα και παντελόνια με ένα ιδιαίτερο print σχεδόν ανάγλυφο επάνω στα ρούχα που παραπέμπει έντονα σε ταπετσαρία τοίχου. Οι σχεδιαστές επιλέγουν φέτος τα πιο βαριά σχέδια με χαρακτήρα έντονου μπαρόκ και βελούδινες υφάνσεις.

Φόρεσέ το σε σακάκι επάνω από casual παντελόνια και t-shirts ενώ ιδιαίτερα sexy θα ήταν ένα κοντό και στενό φόρεμα από βελούδο σε πράσινη ή μπορντό απόχρωση. Αν το φόρεμα είναι η επιλογή σου συνδύασέ το με μαύρο καλσόν και σου προτείνω να το κρατήσεις (το σύνολο) στο πίσω μέρος του μυαλού σου για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Read More

And More