Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.02.2012 | 02:03
Χριστίνα Κατσαούνη (tweet me @KatsChristina)

Οι Deux Hommes μιλούν στο TLIFE για το MAD Walk, την Παπαρίζου, την πορεία τους και τις Ελληνίδες!

Οι Deux Hommes μιλούν στο TLIFE για το MAD Walk, την Παπαρίζου, την πορεία τους και τις Ελληνίδες!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ένα από τα σημαντικότερα δίδυμα στο χώρο της ελληνικής μόδας είναι ο Δημήτρης Αλεξάκης και ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου. Οι δύο ταλαντούχοι άντρες πίσω από το γνωστό fashion όνομα Deux Hommes. 

Οι δυο τους συνεργάζονται εδώ και χρόνια και τις δημιουργίες τους θα τις χαρακτήριζε κανείς ως κομμάτια διαχρονικά. Ρούχα που προδίδουν πως οι δημιουργοί τους αφουγκράστηκαν τη σημερινή εποχή και τη μετέφεραν επάνω σε κομμάτια κλασικά με έντονη ελληνικότητα. Ρούχα με έντονες λεπτομέρειες χωρίς όμως ποτέ να φτάνουν τα επίπεδα της υπερβολής

Οι Deux Hommes μιλούν στο TLIFE για την συμμετοχή τους στο MAD Walk και μας επιτρέπουν να ταξιδέψουμε μαζί τους στο δικό τους κόσμο της μόδας. Είναι ειλικρινείς, συγκεκριμένοι, με άποψη που δείχνει από την πρώτη στιγμή πόσο καλοί γνώστες του χώρου είναι. 

Αγαπημένος τους σχεδιαστής, «λατρεμένος» σύμφωνα με τα λόγια τους είναι ο Yves Saint Laurent και μου το τεκμηριώνουν λέγοντας πως συνοψίζει αυτήν την αίσθηση ευρωπαϊκής κουλτούρας... "Έχει πολλά στοιχεία από την ευρωπαϊκή τέχνη και την ιστορία". Και το σημείο που τους ενέπνευσε περισσότερο είναι το ρούχο ταμπλό που μετατρέπει τη γυναίκα σε έργο τέχνης.

Όπως μου λένε και ο Tom Ford σε όλη του την καριέρα, η Mucchia Prada αλλά και η Carine Roitfeld τους έχουν γοητεύσει όπως και η γεωμετρικότητα του Balenciaga. Από τα λεγόμενά τους δεν άργησα να καταλάβω πως αγαπημένη τους μητρόπολη είναι το Παρίσι και φυσικά μου το παραδέχονται. “Αλήθεια είναι αυτό! Όχι μόνο για λόγους παράδοσης και τεχνογνωσίας αλλά και για την ιδιαιτερότητα ότι εκεί ξεκίνησαν οι οίκοι μόδας".Τι ήταν αυτό όμως που λειτούργησε ως κινητήρια δύναμη στην ενασχόλησή τους με τη μόδα; Kαι, άραγε, μετά από μία επιτυχημένη πορεία στο χώρο αυτό παραμένει το ίδιο κίνητρο και σήμερα;

Το κίνητρο για να ξεκινήσουμε και να αλλάξουμε πορείες -γιατί και οι δύο ουσιαστικά από την σχολή όπου και γνωριστήκαμε ξεκινήσαμε να καταπιανόμαστε με άλλα πράγματα- ήταν η δημιουργία. Η απόφαση να κάνουμε μία κίνηση μαζί και να δημιουργήσουμε ρούχα είχε να κάνει με την δημιουργικότητα που κρύβεται πίσω από αυτά και η έκφραση μέσα από το συγκεκριμένο μέσο. Και οι δύο αγαπούσαμε τα ρούχα πάρα πολύ και μας γοήτευε το πως μέσα από το ρούχο μπορείς να δημιουργήσεις έναν ολόκληρο κόσμο. Αυτό λοιπόν παραμένει να είναι το κίνητρό μας μέχρι και σήμερα. Η μόδα έτσι κι αλλιώς ένα δύσκολη και όσον αφορά το δημιουργικό, αλλά και στο τεχνικό πεδίο το οποίο περνώντας τα χρόνια δεν νιώθεις πως το έχεις κερδίσει σε ουσιαστικό βαθμό αφού είναι κάτι που εξελίσσεται. Εξελισσόμαστε κι εμείς βέβαια μαζί της όπως και τα εκφραστικά μας μέσα."Το ύφος, το στιλ και η ταυτότητα είναι τρία βασικά στοιχεία ενός δημιουργού που πρέπει να τα δουλέψεις πάρα πολύ για να τα κερδίσεις. Αυτό παραμένει μία κινητήρια δύναμη για εμάς. Επίσης η μόδα και επιχειρηματικά είναι ένα πεδίο δύσκολο. Πόσω μάλλον στην Ελλάδα που ένας σχεδιαστής τα κάνει όλα μόνος του. Στο εξωτερικό το Pret-a-porter το αναλαμβάνει ένας ολόκληρο πολύ επιτυχημένος μηχανισμός. Εδώ είμαστε οι δημιουργοί, αλλά είμαστε και οι manager του εαυτού μας. Θα χαρακτήριζα τη μόδα ως μία περιπέτεια"!

Μία πραγματικότητα, μια "περιπέτει" που όπως παραδέχεται το δυναμικό δίδυμο τους έχει μάθει πάρα πολλά όχι μόνο όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι μιας σειράς αλλά και στις γυναίκες...  «Η προσωπική επαφή με τις πελάτισσες ήταν και είναι το μεγαλύτερο σχολείο για εμάς». Και αξίζει να σου αναφέρω πως δεν δίστασαν στιγμή να μου πούνε πως έχουν κάνει και λάθη μέσα στην πορεία τους καταφέρνοντας να τα αξιοποιήσουν με τρόπο που τους έκανε πιο δυνατούς, να εξελιχθούν και τελικά να γίνουν ακόμη καλύτεροι.

Ποιες είναι όμως οι λεπτομέρειες που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να δημιουργήσουν ένα ρούχο;
Ίσες δόσεις sex appeal και design που κάνει το ρούχο πιο ειδικό και ενδιαφέρον! Προσέχουμε ώστε το ρούχο να είναι και ελκυστικό, να αναδεικνύει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας, να τονίζει τα δυνατά της σημεία αλλά και να την εξιδανικεύει και την ίδια όμως στιγμή να μην είναι πληκτικό και τετριμμένο. Είναι σημαντικό για εμάς να αναδεικνύει και το σώμα αλλά και την ψυχοσύνθεση της γυναίκας.«Είχαμε πάντα μια επιφύλαξη για τα trendy ρούχα που είναι περασμένα με έναν οξύ και υπερβολικό τρόπο που δεν άντεχαν στον χρόνο παραπάνω από μία ή δύο σεζόν. Ψάχνουμε μέχρι και σήμερα, αξίζει να σου πω, αυτές τις λεπτομέρειες που κάνουν ένα ρούχο να είναι επίκαιρο, σχετικό με την εποχή και την ίδια στιγμή να μην ξεπερνιέται εύκολα και να αποκτάει την αξία του, να μην ξεπερνιέται μέσα στο χρόνο. Ένας νεοκλασικισμός που μας αρέσει πολύ στον τρόπο σχεδιασμού ενός ρούχου με έντονες λεπτομέρειες. Μια ανοιχτή πλάτη είναι μία λεπτομέρεια... Ενώ μια δαντέλα, μία διαφάνεια έχουν γραφιστική δύναμη παρά αισθησιακή».


Ποιο όμως είναι αυτό το κομμάτι που αν επισκεφθείς το atelier τους αξίζει να επικεντρωθείς αφού αποτελεί διαχρονική αξία;
Ένα μαύρο φόρεμα! Ανεξάρτητα από τα highlights της κάθε σεζόν σε κάθε συλλογή υπάρχει ένα little black dress προσαρμοσμένο στην εποχή που αξίζει να αποκτήσει μία γυναίκα.

Ποια είναι τα σημεία που μπορεί να αναδείξει μια γυναίκα ώστε να εκπέμπει έναν αισθησιασμό με το ντύσιμό της χωρίς να χάνει λεπτό τη φινέτσα της;
Έχουμε πάντα την πρόθεση να ανακαλύπτουμε καινούριες ερωτογενείς ζώνες όπως είναι μία πλάτη ανοιχτή. Τα άκρα μιας γυναίκας: χέρια και πόδια. Όπως και το πρόσωπο.Υπάρχουν στοιχεία που τους προβληματίζουν στο ντύσιμο των Ελληνίδων;

Θετικό είναι πως μέσα στα χρόνια έχει υπάρξει μεγάλη εξέλιξη και οι Ελληνίδες προσέχουν πολύ το ντύσιμό τους, ενημερώνονται και ντύνονται με ρούχα ακριβά αλλά και fast fashion το οποίο πλέον δίνει τη δυνατότητα να ντυθεί κάποια ωραία. Από την άλλη μας προβληματίζει ότι οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν το ντύσιμο της καθημερινότητάς τους με σεβασμό. Το focus των γυναικών ιδιαίτερα στο παρελθόν έγινε στη βραδινή τους έξοδο. Πλέον έχει αλλάξει η εποχή και θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην καθημερινότητα. Πάντα η αχίλλειος πτέρνα είναι το πρωινό ντύσιμο όπου κυριαρχεί μια απαξίωση, μία απλότητα, μια αμηχανία, απουσιάζει το tailoring. Και τι εννοώ με αυτό; Σακάκια, παλτό, ωραία συνδυασμένα με ρούχα κομψά όπως ένα πουκάμισο δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουν και θα δώσουν αυτόματα τρομερό attitude σε μία γυναίκα χωρίς να είναι πολυέξοδα! Δίνουν προσοχή στις ειδικές περιστάσεις που είναι μία ή δύο και αφήνουν τη ζωή τους, που είναι η καθημερινότητα, να είναι μία ευθεία γραμμή. Σαν να μην αξίζει αυτό το κομμάτι της ημέρας της ζωή μιας γυναίκας κάποια προσοχή!


Υπάρχει κάποια γυναίκα, πρότυπο γυναίκας για τους Deux Hommes;
Θα έλεγα πως υπάρχουν γυναίκες σημεία αναφοράς σε κάθε μας συλλογή, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με τις collection. Είναι πρόσωπα από το παρελθόν, γυναίκες από το ευρωπαϊκό σινεμά κυρίως… Tο ευρωπαϊκό σινεμά είναι μία ανυπέρβλητη πηγή έμπνευσης για εμάς -το αγαπάμε πολύ! Όπως και τα κορίτσια από το χώρο της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής. Δεν είναι τυχαία και η συμμετοχή μας στο MAD Walk που είναι ένα πάντρεμα μόδας και μουσικής.

Για το MAD Walk!
Οι Deux Hommes παρουσίασαν ένα κομμάτι της συλλογής τους για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012 με 15 κομμάτια με έντονα χρώματα που δημιουργούσαν αντιθέσεις όπως το πορτοκαλί με κόκκινο αλλά αρκετά «ντυμένα» looks προσαρμοσμένα στην τωρινή εποχή με έναν ανδρόγυνο χαρακτήρα που θύμιζε τη δεκαετία του ’70 και έφερναν αναμνήσεις από το σμόκιν του Yves Saint Laurent. Σακάκια και πανωφόρια χωρίς όμως να αφήνουν αίσθηση Χειμώνα αλλά και tailoring με αρκετά minimal χαρακτήρα. Ένας συνδυασμός χαράς από τη δεκαετία του ’70 αλλά και της γεωμετρικότητας από το ’90. Η Έλενα Παπαρίζου που «έντυσε» μουσικά τη βραδιά κέρδισε τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή δαντέλα στο φόρεμα των δημιουργών.


Πως όμως αποφάσισαν πως η Έλενα Παπαρίζου πρέπει να είναι αυτή που θα «ντύσει» μουσικά την εμφάνιση τους στο 2ο Mad Walk;
Μέσα στο παιχνίδι του ανδρόγυνου μία τόσο θηλυκή παρουσία με τόσο δυνατό ενεργειακό performance όπως είναι της Έλενας δεν θα μπορούσε να μεταφέρει καλύτερα το μήνυμα της συλλογής που θέλει ένα πάντρεμα ανδρόγυνου tailoring με πολλά θηλυκά στοιχεία.

Ένα κομμάτι λίγο clubby με έντονη την ενέργεια της Έλενας και επίσης να έχει γραφιστική ένταση ώστε να είναι φωτογενές και σύγχρονο.Που μπορούν οι αναγνώστριες του TLIFE να βρουν την συλλογή των Deux Hommes;
Κανάρη 18 όπου διατίθενται όλα τα ρούχα των Deux Hommes ενώ πλέον αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι δημιουργίες επί παραγγελία αλλά υπάρχει και μία έτοιμη μικρή συλλογή prêt-a-porter που βγάζει τις γυναίκες από την διαδικασία να περιμένουν.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Τα νύχια σου στο επίκεντρο! Πώς να κάνεις το πιο glam γιορτινό μανικιούρ με έμπνευση από τους Dolce & Gabbana!
Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ που θα αποθεώσουν το στιλ σου στα χριστουγεννιάτικα πάρτι
Γυμναστική στο σπίτι: Κάψε το λίπος από όλο το σώμα σε 30 λεπτά
London Calling: Μια βόλτα στις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του Λονδίνου!
Top 10