Καπέλα, κολιέ, βραχιόλια, ζώνες… Πως να φορέσεις τα αξεσουάρ του χειμώνα σωστά!

Φέτος η μόδα επιβάλλει να παίξεις μαζί της χρησιμοποιώντας τα στολίδια της από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Εντυπωσιακά κοσμήματα, κολιέ με έντονα χρώματα στις πέτρες, φουλάρια, καπέλα, γούνινοι γιακάδες, γάντια, τσάντες φάκελοι και εντυπωσιακές ζώνες δεν σε αφήσουν να ηρεμήσεις και να αρκεστείς με ένα απλό ντύσιμο.

Ως κορίτσι σωστά ενημερωμένο φυσικά γνωρίζεις τους κανόνες της μόδας και σίγουρα έχεις δει πως και στα μαγαζιά, ακόμη και στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, τα αξεσουάρ είναι κυριαρχούν στο χώρο.

Πολλές φορές είναι τόσο δελεαστικά τοποθετημένα που πολύ δύσκολα μπορείς να αντισταθείς και να μην τα δοκιμάσεις. Πως όμως φοριούνται; Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος ώστε να τα συνδυάσεις, να τα αναδείξεις αλλά και να τα φέρεις στα δικά σου μέτρα;

ΚΑΠΕΛΑ

Έτσι έτσι σε θέλω, σκισμένο τζιν, μπότες και καπέλο έλεγε το λαικό άσμα και φέτος μπορείς να το υιοθετήσεις. Το καπέλο είναι ένα αξεσουάρ συνδεδεμένο με το καλοκαίρι αλλά αν το πάρεις ιστορικά ήταν το αξεσουάρ για κάθε εποχή και μάλιστα με έντονους κοινωνικά συμβολισμούς. Ας αφήσουμε όμως τη θεωρία κι ας δούμε πως τον φετινό χειμώνα κατακλύζει την αγορά και σε ζεσταίνει κιόλας.

TIP: Επέλεξε το καπέλο σου σε μαύρο, καφέ ή μπορντό και σε χοντρή – ζεστή ύφανση ώστε να κρατάει το κεφάλι σου ζεστό.

TIP: Συνδύασέ το με μονόχρωμα σύνολα όπως μαύρη ψηλόμεση παντελόνα, λευκό πουκάμισο και ankle boots και παίξε με τη ανδρόγυνη διάθεση και το αγαπημένο σου αξεσουάρ.

TIP: Κάνε πιο casual εμφανίσεις μέσα στην ημέρα με τζιν, sneakers, γούνινο γιλέκο ή militaire jacket και συνδύασε άψογα το καπέλο σου.

ΠΑΠΙΓΙΟΝ

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό και η εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό να είναι αυτή του μαύρου σφιχτού παπιγιόν που επιλέγουν οι άντρες σε επίσημες εμφανίσεις τους αλλά όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που θα τα φορέσεις.

TIP: Αν σου αρέσει το κλασικό ντύσιμο επέλεξε ένα μεταξωτό πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και φόρεσε στο λαιμό σου μία μαύρη μεταξωτή κορδέλα δεμένη φιόγκο.

TIP: Η oxford διάθεση δεν μένει μόνο στα παπούτσια αλλά έρχεται και στο ντύσιμό σου. Φόρεσε πουκάμισο, πουλόβερ με V λαιμό και από μέσα ένα κομψό παπιγιόν θα σου μεταμορφώσει το στιλ.

TIP: Τα κλειστά πουκάμισα μέχρι επάνω φέτος τον χειμώνα έχουν την τιμητική τους και μπορείς να επιλέξεις κοσμήματα σε σχήμα παπιγιόν με λαμπερές πέτρες ώστε να φωτίσουν το όλο σου ντύσιμο ή ακόμη και γιακά peter pan.

ΚΟΛΙΕ

Τα κοσμήματα και ιδιαίτερα τα κολιέ δεν χρειάζεται να διαβάσεις κάπου για να καταλάβεις πως φέτος αξίζει να τα φορέσεις. Οι μεγάλες πέτρες είτε σε λευκό κρύσταλλο είτε σε έντονες αποχρώσεις δεν προυποθέτουν κάποια σημαντική περίσταση ως δικαιολογία για να στολίσεις το λαιμό σου.

TIP: Τα πουλόβερ είναι το must wear και ένα εντυπωσιακό κόσμημα στο λαιμό θα του δώσει άλλο ύφος.

TIP: Το little black dress μεταμορφώνεται σε super glam dress αν το συνδυάσεις έξυπνα με ένα εντυπωσιακό κολιέ.

TIP: Ένα κλειστό πουκάμισο με μία δερμάτινη φούστα κι ένα εντυπωσιακό με λευκές πέτρες κολιέ αμέσως θα σου δώσει λάμψη.

ΖΩΝΗ

Οι ζώνες κάποτε χρησιμοποιούνταν για να κρατάνε σταθερά τα ρούχα μας. Η μόδα όμως άλλαξε τα δεδομένα και τους έδωσε βασικό ρόλο στο styling. Παραμέρισε λοιπόν την πρακτική πλευρά της και φόρεσέ την με τρόπο που θα αναδείξει τη μέση σου. Δημιούργησε ή τόνισε τις καμπύλες σου.

TIP: Φέτος οι ζώνες είναι αρκετά μεγάλες και έχουν τη διάθεση να τονίζουν τη μέση σου. Φόρεσε loose φορέματα στο μήκος που σου ταιριάζει καλύτερα και συνδύασέ το με μία δερμάτινη μεγάλη ζώνη.

TIP: Οι πουκαμίσες είναι μία αρκετά chic επιλογή και μπορείς με ένα κομψό animal print ζωνάκι να τις αναδείξεις.

TIP: Μπορεί η επιλογή του παλτό να σου παίρνει τον λιγότερο χρόνο αφιέρωσε όμως μερικά λεπτά παραπάνω… Επέλεξε ένα μονόχρωμο παλτό, γούνινο γιλέκο ή ακόμη και militaire σακάκι και φόρεσε από πανω μία μοδάτη ζώνη.

ΓΥΑΛΙΑ

Τα βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό με αποθέωση τον Ray-Ban σκελετό αλλά φέτος τα γυαλιά μυωπίας παραμένουν hot trend. Τα κορίτσια που φορούσαν γυαλιά το θεωρούσαν μειονέκτημα. Και ήρθε η μόδα να πάρει την εκδίκηση εκ μέρους τους.

TIP: Μην τα φοβηθείς. Απλά ψάξε, αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω και βρες το σκελετό που ταιριάζει στο δικό σου πρόσωπο και στιλ. Μπορεί να σε κάνει από απόλυτα in fashion μέχρι απόλυτα σέξι. Διαλέγεις και παίρνεις.

TIP: Οι σκελετοί φέτος έχουν καμπύλες οπότε πριν δώσεις τα χρήματά σου δοκίμασε και τους πιο στρογγυλούς.

TIP: Αν δεν έχεις μυωπία και θέλεις να τα φορέσεις για το στιλ που δίνουν απευθύνσου στο κατάστημα οπτικών για τον ανάλογο φακό. Αποφυγε τους πλαστικούς γιατί μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στα μάτια σου.

ΦΑΚΕΛΟΣ

Στην παρέα με τις μεγάλες τσάντες και τα κομψά clutch έχουμε και την τσάντα-φάκελο. Μπορεί στο μυαλό σου να είχες το συγκεκριμένο στιλ μόνο για βραδινές εμφανίσεις, η μόδα όμως έρχεται να σου καταρρίψει τα στερεότυπα.

TIP: Κράτησε τσάντα φάκελο με μαλακό δέρμα που διπλώνει και μέσα στην ημέρα σου. Χωράει τα πάντα!

TIP: Κράτησε τον κλασικό μαύρο φάκελό σου για το βράδυ.

TIP: Oι τσάντες φάκελοι με φερμουάρ από πάνω είναι η απόλυτη τάση. Τι κι αν μοιάζουν με νεσεσέρ μπορείς να τους κρατήσεις από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ

Όλες λίγο ή πολύ αγαπάμε τα βραχιόλια. Και η μόδα συμφωνεί μαζί μας. Οπότε μη διστάσεις να το παρακάνεις. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και στόλισε τα χέρια σου με αρκετά από αυτά.

TIP: Μπέρδεψε τα χρώματα και τα στιλ. Η εποχή επιτρέπει την υπερβολή.

TIP: Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να υιοθετήσεις την μπαρόκ τάση, αλλά όχι στα ρούχα, τα βραχιόλια είναι μια καλή λύση. Φόρεσε χρυσά μεγάλα σε μέγεθος αλλά και βραχιόλια με πέτρες σε χρώμα όπως μπλε, πράσινο και κόκκινο.

TIP: Σπάσε τη μονοχρωμία ενός συνόλου με χρωματιστά βραχιόλια για να νοστιμίσεις μια εμφάνισή σου.

ΜΑΝΤΗΛΙ

Ο καιρός έχει κρυώσει και πίστεψε με – θα σου το λέει και η μαμά σου – πρέπει να φοράς κάτι κλειστό στο λαιμό ώστε να αποφύγεις τα κρυολογήματα.

TIP: Επέλεξε κομψά μαντήλια επάνω από μονόχρωμα πουλόβερ και δώσε στιλ στο ντύσιμό σου.

TIP: Φόρεσε μαντήλι σε μεγάλο μεγέθος πάνω από μπλούζες σε loose γραμμή και όταν θα καθίσεις σε ζεστό χώρο λύστο και άφησέ το περασμένο πίσω από το λαιμό σου αντικαθιστώντας έτσι τα κοσμήματα.

ΤΙP: Αν σου αρέσει το κλασικό ντύσιμο τότε το φουλάρι μέσα από το πουκάμισο είναι μία chic επιλογή και αξίζει να την δοκιμάσεις.

Read More

And More