Milan Fashion Week! Όλα όσα είδαμε στις ιταλικές πασαρέλες και θα φορέσουμε το επόμενο καλοκαίρι

Eίναι η χώρα συνώνυμο της θηλυκότητας. Είναι η χώρα συνώνυμο των καλοντυμένων αρσενικών. Είναι η χώρα που γεννήθηκε ο εσπρέσο. Η χώρα που πόλη της αποτελεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες μητροπόλεις της μόδας, το Μιλάνο. Μπορεί τις προηγούμενες εβδομάδες να είδες τη μόδα της Άνοιξης 2013 μέσα από τις εβδομάδες μόδας σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο αλλά τώρα μοιάζει το παιχνίδι να σοβάρεψε για τα καλά αφού με το show του Roberto Cavalli ολοκληρώθηκε το Milan fashion week.

Οι σχεδιαστές πολλοί και οι οίκοι συνώνυμοι του πάθους αφού πες μου ποια γυναίκα δεν αγαπάει το δίδυμο Dolce&Gabbana, τις γεμάτο γκλάμουρ Gucci προτάσεις αλλά και τον πρίγκιπα της μόδας Giorgio Armani. Για την ερχόμενη σεζόν λοιπόν η ιταλική μόδα μας θέλει φινετσάτες με γήινα ως και μουντά χρώματα, μακριά φορέματα, cigarette παντελόνια, oversized σακάκια, αέρινα υφάσματα, δέρμα και πολλές ρίγες. Κάθισε λοιπόν αναπαυτικά και απόλαυσε την ιταλική μόδα να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου!

Giorgio Armani

Δεν μπορείς ποτέ να απογοητευτείς από τις δημιουργίες του Giorgio Armani κι όσο κι αν ξέρεις τι πρόκειται να δεις δεν σταματάς να ευχαριστιέσαι τη θέα ρούχων σωστά ραμμένων και κομψά σχεδιασμένων. Για την ερχόμενη σεζόν μας προτείνει γκρι από ταφτά και μετάξι σύνολα, αλλά και icy blue αποχρώσεις σε κοστούμια και παντελόνια που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο.

Blumarine

Όλα όσα ψάχνεις μπορείς να τα βρεις σε μία μόλις συλλογή. Φορέματα αέρινα με elegant διαφάνειες να δίνουν ένταση στην κίνηση. Στενά μεταξωτά υφάσματα αλλά και χρυσές αποχρώσεις που στόχο τους έχουν τις πιο glam εμφανίσεις. Πρόσεξε τα πέδιλα με κορδόνια που πρώτη φορά τα είχαμε δει στον οίκο Alaia και φέτος θα είναι παντού!

Bottega Veneta

O oίκος Βottega Veneta φέτος την άνοιξη μας θέλει να φοράμε φορέματα που μοιάζουν πολύ σε ρομπάκια ή μακριές πουκαμίσες. Με μία διάθεση ’40s που ενώ το γνωρίζω από τώρα πως οι άντρες θα τη μισήσουν, τολμώ να παραδεχτώ πως μου αρέσουν πολύ αυτά τα φορέματα. Έχουν έναν ρομαντισμό, που φέρνει θύμισες από ταινίες όπως το Pearl Harbor – τι σου είπα τώρα,ε! Τέλος πάντων τα μαύρα σε ανοιχτή απόχρωση καλσόν είναι η πιο σωστή επιλογή ενώ τα γοβάκια που δένουν με λουράκι στον αστράγαλο και τα διακριτικά ζωνάκια αναβαθμίζουν όλο το στιλ.

Dolce&Gabbana

Zεστά χρώματα που σε ξεσηκώνουν να πας διακοπές. Prints γεμάτα φως, ρίγες άσπρες – μαύρες και άσπρες – πράσινες που φέρνουν αναμνήσεις από μία πιο ρετρό εποχή. Η μέση στα φορέματα στενή που αγκαλιάζει την περιφέρεια και τα τοπ με τον κορσέ – σουτιέν σε 50s ύφος ήταν εκεί και η πασαρέλα γέμισε με αυτό που λέμε γυναίκα-θηλυκό.

Fendi

Εάν υπάρχει ένας οίκος που ξέρει τι κάνει και πως να το εξελίσσει σωστά τότε αυτός είναι ο οίκος Fendi. Γεωμετρικά σχέδια, βαθιά χρώματα και παρόλο το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αν το παρατηρήσεις οι γραμμές είναι ίσιες και λιτές.
Παρατήρησε πως ο οίκος προτείνει να ταιριάζεις τα παπούτσια με την τσάντα σου ενώ τα mules δυναμικά μπαίνουν στο παιχνίδι.

Salvatore Ferragamo

Αν και περισσότερο φθινοπωρινή θα την έλεγες τη σειρά δεν μπορεί να αρνηθείς το πόσο σέξι είναι οι δερμάτινες μπότες μέχρι το γόνατο. Καμπαρντίνες σε γήινες κλασικές αποχρώσεις, παντελόνια στενά και χαμηλοκάβαλα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν το string σου την ώρα που κάθεσαι θα ξαναγίνει η κεντρική κουβέντα στις παρέες στα μπαρ.

Alberta Ferretti

Όμορφα και ντελικάτα ρούχα με τον πιο αληθινό τρόπο. Δεν μπορεί είτε σου ταιριάζουν στο στιλ είτε όχι να αρνηθείς το πόσο όμορφες δημιουργίες τα συγκεκριμένα ρούχα είναι. Κομψές τιράντες, πλούσια υφάσματα και σύνολα γεμάτα μονοχρωμία.

Gucci

Αν υπάρχει ένα show του οποίου τα ρούχα με άφησαν με το στόμα ανοιχτό είναι του οίκου Gucci. Κι αν και δεν είμαι Gucci fan τολμώ να κάνω μία ρητορική ερώτηση; Ποια σύγχρονη diva θα φορέσει αυτά τα ζουμερά χρώματα; Αυτές τις μεταξωτές που ξεχειλίζουν θηλυκότητα τουαλέτες, ποιά θα τις επιλέξει; Υπογράφω σε ό,τι χαρτί θέλει πως η Rachel Zoe στιλίστρια της Eva Mendes έχει ήδη κρατήσει φορέματα για την ηθοποιό. Πόσο πολύ μ’ αρέσει αυτό που βλέπω! Πόσο!

Marni

Καρό παλτό που προσωπικά με παραπέμπουν σε τραπεζομάντιλα κι δεν είμαι και βέβαιη για το πόσο θα φορεθεί. Παρόλα αυτά η μπεζ – μπλε διχρωμία είναι κλασική ενώ τα χρώματα είναι απαλά παίζοντας με το κλασικό σύνολο φούστα – μπλούζα.

Max Mara

Φορέματα σε ίσια στενή γραμμή που αγκαλιάζουν το σώμα και η πρώτη ματιά σαφέστατα δεν προδίδει τη σαφάρι διάθεση της συλλογής. Για κοίταξε και πάλι τα χρώματα, τους ώμους, τα τσεπάκια στην όψη των jackets. Φέτος τα σαφάρι ρούχα θα τα φορέσεις όπως και τις κορδέλες στα μαλλιά.

Missoni

Η Αngela Missoni πρέπει να ήταν σε ανάλαφρη και χαρούμενη διάθεση όταν σχεδίαζε τη νέα σειρά του οίκου αφού τα ρούχα είναι πλημμυρισμένα με χρώματα, ρομαντικές δαντέλες σε φορέματα σε Α γραμμή και οργάτζα που γεμίζει με αυτοπεποίθηση την αύρα των φανατικών που επιλέγουν ρούχα Missoni.

Moschino

Δύο από τις σημαντικότερες τάσεις για τον οίκο Moschino είναι η 60s γραμμή στα ρούχα αλλά και οι ασπρόμαυρες ρίγες. Για κάποιο λόγο οι ρίγες αυτές με ξεσηκώνουν για καλοκαιρινές βόλτες μέσα σε σοκάκια νησιών ακόμη και σε επιλογή μαγιό.

Prada

Αν κάτι μόνο ο οίκος Prada μπορεί να κάνει είναι αυτές τις λεπτομέρειες που πολλές φορές θεωρείς από κακόγουστες μέχρι και μη φορέσιμενες να τις κάνει τάση και ξαφνικά να τις κοιτάς με άλλο μάτι. Ο λόγος για τα παντελόνια – βερμούδα σε αντρική γραμμή κάτω από το γόνατο. Πολύ λιτές γραμμές, μία σπορτίφ διάθεση και καρό στοιχεία καλά κρυμμένα μέσα στα ρούχα όπως ο γιακάς και τα μανίκια.

Emilio Pucci

Οι οίκοι είναι προφανές πως έχουν ασιατικές επιρροές στα νέα τους σχέδια κι αυτό συναντάς και στη νέα Εmilio Pucci συλλογή η οποία γεμάτη με δαντέλες με ανάγλυφα σχέδια και δράκους επάνω σε μεταξωτά υφάσματα έρχονται να δώσουν άλλη διάσταση στις ανοιξιάτικες νύχτες σου. Προβλέπω από τώρα τα κιμονό να έρχονται δυναμικά στην επικαιρότητα κι εσύ να τα φοράς με ψηλές γόβες και πέδιλα.

Sportmax

Μονοχρωμία! Μονοχρωμία! Ό,τι χρώμα κι αν θέλεις να φορέσεις, κάντο, απλά διατήρησε τη μονοχρωμία σε όλο σου το σύνολο. Πράσινο βαθύ, λευκό – γκρι και δερμάτινα oversized jackets που δίνουν μία αρκετά Celine αίσθηση. Τι λες;

Trussardi

Τι κι αν απορώ ποιος πλέον ψωνίζει Trussardi, ο οίκος επιστρέφει με ρούχα φορέσιμα συνδυάζοντας πολλά διαφορετικά στιλ μαζί. Λίγο casual με βερμούδες και δερμάτινα jackets, λίγο 70s με κοστούμια με καμπάνα παντελόνι και λίγο 40s με φορέματα σε κεραμιδί απόχρωση.


Versace


Aν κάποιος ξέρει να εντυπωσιάζει με τα ρούχα του αυτός είναι ο οίκος Versace με την Donatella να γδύνει τις πρωταγωνίστριες της ή αφήνοντας ελάχιστα στη φαντασία με διαφάνειες, χρυσά κρόσσια και έντονα – ζουμερά χρώματα σε φορέματα σε 60s γραμμή.

Read More

And More