“Γίνομαι κουμπάρα, τι να φορέσω;”, “Moυ ταιριάζουν οι ολόσωμες φόρμες;” Το TLIFE απαντά…

Αν μη τι άλλο κάθε γυναίκα απολαμβάνει να τη φροντίζουν και να την προσέχουν για αυτό άλλωστε κατηγορούμαστε και για πολυέξοδες σε ανούσια πράγματα -είναι όμως αυτές οι λεπτομέρειες που πάντα κάνουν τη διαφορά! Έχοντας λοιπόν στο μυαλό πως πάντα η γνώμη μιας φίλης στα ρούχα είναι σημαντική το TLIFE σου δίνει όλες τις απαντήσεις, συμβουλές αλλά και τη γνώμη του στο τί να φορέσεις.

Έξυπνοι συνδυασμοί, χρώματα επίκαιρα, σχέδια που καλοκεύουν το σώμα και ταιριάζουν στην περίσταση. Η ομάδα της μόδας ενώνει τις δυνάμεις της και απαντάει στις δικές σου fashion ερωτήσεις.

Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ τις δικές σου ο τρόπος είναι πολύ απλός: στείλε την ερώτησή σου στο styling@tlife.gr


Gianfranco Ferre

Eρώτηση:
Το όνομά μου είναι Ματίνα και είμαι 33 ετών. Σε λίγες ημέρες έχω τη βάφτιση του ανιψιού μου η οποία θα πραγματοποιηθεί απόγευμα. Έχω επιλέξει μακρύ φόρεμα με δέσιμο στο λαιμό και έξω η πλάτη. Το κύριο χρώμα του φορέματος είναι μωβ με επιπλέον σχέδια κίτρινα και πράσινα. Το στιλ του φορέματος είναι σαν αρχαιοελληνικό.
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το τι χρώμα παπουτσιών αλλά και τσάντας (και πιθανόν κάποιας εσάρπας) μπορώ να επιλέξω. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι γενικά αποφεύγω τα πολύ ψηλά παπούτσια.

Aπάντηση:
Γεια σου Ματίνα! Το φόρεμά σου πρέπει να είναι πολύ ωραίο κι αν έχεις πάρει και χρώμα από τον ήλιο σίγουρα θα είσαι κούκλα! Λοιπόν τώρα στο θέμα μας 🙂 Σου προτείνω να μην προσθέσεις επιπλέον χρώματα στο σύνολό σου αφού ήδη το φόρεμα έχει τρία και μάλιστα έντονα, οπότε, επέλεξε είτε ένα από τα δύο extra χρώματα (κίτρινο – πράσινο) στην τσάντα clutch που θα κρατήσεις και φόρεσε πέδιλα σε απόχρωση του χρυσού με όχι και τόσο ψηλό τακούνι ώστε να νιώθεις άνετα.
Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Γεια σας! Είμαι 35 χρονών και την άλλη εβδομάδα είμαι καλεσμένη σε ένα γάμο. Θέλω να φορέσω ένα μαύρο φόρεμα μέχρι το γόνατο και να βάλω nude πέδιλα. Τι τσάντα να κρατήσω και τι αξεσουάρ να βάλω; Τα μαλλιά μου είναι ξανθά και μακριά. Να τα αφήσω ελεύθερα ή να κάνω μια ωραία αλογοουρά; Έχω μια τσάντα φάκελο σε μαύρο χρώμα με έντονα nude λουλούδια. Είναι καλή επιλογή;
Σοφία

Απάντηση:
Γεια σου Σοφάκι! Λοιπόν ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους… Το φόρεμά σου και τα παπούτσια σου μας αρέσουν πολύ και ναι, η τσάντα που θέλεις να κρατήσεις ταιριάζει. Θα σου πρότεινα να φορέσεις και κάποια βραχιόλια ή σκουλαρίκια αν μαζέψεις τα μαλλιά σου ψηλά ώστε να δώσεις λίγη λάμψη.
Φιλιά πολλά



Ερώτηση:

Συγχαρητήρια για την στήλη σας! Θα ήθελα να ρωτήσω ποιας εταιρίας ήταν οι ασημί γόβες που φόρεσε η κα Βανδή στην εκπομπή της Τατιάνας την Παρασκευή.

Απάντηση:
Γεια σου Γιώτα! Σε ευχαριστούμε πολύ!
Τα ασημί γοβάκια μπορείς να τα βρεις: Metallic silver pumps (559 ευρώ) από το SOHO SOHO. Μπορείς επίσης να δεις όλη την εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή στο ‘Μίλα’ εδώ
Φιλάκια


Ερώτηση:

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη στήλη σας! Θα ήθελα τη συμβουλή σας καθώς αγόρασα ένα κοραλλί αρχαιοελληνικό φόρεμα μακρύ -έχει και τη δυνατότητα να μαζέψει και να γίνει ως το γόνατο- για ένα γάμο που έχω σε νησί. Κι ενώ γενικά λατρεύω τα σανδάλια θα ήθελα να τα αποφύγω τουλάχιστον για την τελετή διότι λόγω ύψους (1,60 και 50 κιλά) πιστεύω δεν θα με κολακεύει. Περιμένω τις προτάσεις σας σε παπούτσια και αξεσουάρ.
Ευχαριστώ πολύ,
Λουίζα

Απάντηση:
Γεια σου Λουίζα με το ωραίο ονόμα καταρχάς σε ευχαριστούμε πολύ, και κατα δεύτερον νομίζω πως θα είναι καλύτερο να αφήσεις το φόρεμα σου κάτω μακρύ. Τώρα όσον αφορά τα παπούτσια, ο γάμος θα γίνει σε νησί οπότε υπάρχει η πιθανότητα το έδαφος να μην ενδείκνυται για stilettos, οπότε επέλεξε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα που τα τακούνια να έχουν επιφάνεια είτε αυτά είναι ένα ζευγάρι peep toes, είτε ακόμη και πλατφόρμες αν και δεν κολακεύουν ιδιαίτερα τα πόδια.

Να περάσεις καλά!
Φιλιά


Valentino

Ερώτηση:
Καλημέρα σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μια εμφάνισή μου σε γάμο κοντινού συγγενικού προσώπου.
Έχω ένα φόρεμα δαντέλα κίτρινο έντονο το οποίο πίσω η πλάτη είναι έξω. Το μήκος του είναι λίγο πιο πάνω από το γόνατο (αναλογίες μου: 1,73 και 60 κιλά). Θα το συνδυάσω με πλατφόρμες μπλε σατέν (καλές) και ίδιο σατέν clutch.
Επειδή ήδη είναι 2 χρώματα έντονα θα ήθελα τη γνώμη σας για τα αξεσουάρ. Διακριτικά και σε χρυσό; Μπορώ να βάλω και σκουλαρίκια; Επίσης πως μπορώ να χτενίσω τα μαλλιά μου ώστε να μην είμαι «υπερπαραγωγή»; Σκεφτόμουν για πλαϊνή κοτσίδα ψαροκόκαλο ή κάτι ανάλαφρο.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την γνώμη σας

Απάντηση:
Γεια σου Ελενάκι! Ο τρόπος που έχεις οργανώσει το σύνολό σου είναι πολύ σωστός, σικάτος και πιστεύω πως κολακεύει πολύ τις αναλογίες σου! Τα χρυσά αξεσουάρ είναι πολύ επίκαιρα και πάντα τα προτείνουμε, οπότε ναι, δώσε λάμψη και αν τα μαλλάκια σου τα τραβήξεις προς τα πίσω τότε είτε διακριτικά σκουλαρίκια είτε κρίκους σε απόχρωση του χρυσού δεν θα τους θεωρούσα λάθος. Σε καμία περίπτωση το ντύσιμο αυτό δεν είναι «υπερπαραγωγή»!
Φιλιά πολλά


Ερώτηση:

Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας κάνω δύο ερωτήσεις. Έχω ύψος 1.60 και είμαι 57 κιλά. Θέλω να μάθω αν μπορώ να φορέσω maxi φόρεμα με φλατ πέδιλα και αν θα μου ταίριαζαν οι ολόσωμες φόρμες. Επίσης, θέλω να με βοηθήσετε στο τι μπορώ να φορέσω σε μια βάφτιση που έχω στις αρχές Ιουλίου στην πόλη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:
Γεια σου Ευαγγελία! Φυσικά και μπορείς να φοράς φλατ με maxi φορέματα. Είναι και άνετα και στιλάτα για κάθε ώρα. Τώρα όσον αφορά στις ολόσωμες φόρμες μπορείς φυσικά να τις φορέσεις αρκεί να επιλέξεις σχέδια που τα παντελόνια φτάνουν ψηλά στη μέση (πάνω από τα κόκκαλα της λεκάνης) ώστε να κάνουν τα πόδια να φαίνονται ακόμη πιο μακριά ενώ μπορείς πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις να φορέσεις λεπτά ζωνάκια που κολακεύουν πολύ. Σημείωσε πως είναι πολύ καλή ιδέα όταν τις επιλέγεις να τις συνδυάσεις με ψηλά πέδιλα ή ακόμη και πλατφόρμες και ναι είναι μια πολύ καλή πρόταση να φορέσεις στη βάφτιση που είσαι καλεσμένη.
Φιλιά πολλά



Ερώτηση:

Γεια σας!!!! Συγχαρητήρια για την στήλη σας!!!! Πολύ ενδιαφέρουσα και βοηθητική!!!!!!! Χρειάζομαι κι εγώ μία συμβουλή! Θέλω να πάω σε μία ορκωμοσία και αγόρασα το συγκεκριμένο φόρεμα, είμαι καστανόξανθη και θέλω να μου πείτε αν έκανα σωστή επιλογή χρώματος και με τι παπούτσια και αξεσουάρ μπορώ να το συνδυάσω. Θα προτιμούσα χαμηλό παπούτσι!!! ευχαριστώ!!!! 🙂

Απάντηση:
Σε ευχαριστούμε πολύ Αλεξία για τα όμορφα λόγια! Λοιπόν το φόρεμά σου μας αρέσει πολύ και σαφέστατα σου ταιριάζει χρωματικά! Αφού θέλεις χαμηλό παπούτσι σου προτείνω χρυσά σανδάλια σε αρχαιοελληνική γραμμή και χρυσά αξεσουάρ στα χέρια.

Πολλά φιλιά


Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Παρακολουθώ καθημερινά τη στήλη σας και με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ. Είμαι 23 χρονών,1.70, 63 κιλά και σε ένα μήνα αρραβωνιάζομαι. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι να φορέσω. Σκεφτόμουν κάτι σε φόρεμα όχι όμως πολύ επίσημο για να μπορώ να το φοράω και άλλες στιγμές. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:
Γεια σου Μαράκι μας. Είσαι κι εσύ λοιπόν μέλος της fashion παρέας -σε ευχαριστούμε πολύ! Λοιπόν λόγω του νεαρού της ηλικίας σου γιατί δεν επιλέγεις κάτι άλλο (όχι φόρεμα); Όπως μία λευκή ολόσωμη φόρμα και να τη φορέσεις με χρυσά αξεσουάρ ή ακόμη και σε χρώμα μπορείς να την βρείς… Αλλά και παντελόνες αέρινες με στενά τοπ που μπορούν να αναδείξουν τους ώμους ακόμη και την πλάτη σου.
Φιλιά πολλά


Gianfranco Ferre

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Είμαι 22 χρόνων και θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να φορέσω μια φούστα tutu χωρίς να φαίνομαι σαν μπαλαρίνα ή σαν μπέμπα και αν είναι μόνο για αρκετά αδύνατα κορίτσια. Καλοκαιράκι είπα να λανσάρω πιο ρομαντικό στιλ!!! Ευχαριστώ πολύ!!!
Βάσω

Απάντηση:
Γεια Βάσω! Όχι η tutu φούστα δεν είναι μόνο για πολύ αδύνατα κορίτσια αρκεί να φορεθεί σωστά, δηλαδή, ψηλά στη μέση και να φτάνει μέχρι τη μέση από το μπούτι. Συνδύασε τη φούστα με λευκό αέρινο αμάνικο πουκαμισάκι που δένει στη μέση ακόμη και ένα τζιν αμάνικο θα είναι πολύ μοδάτη επιλογή.
Φιλιά πολλά


Ερώτηση:

Καλησπέρα. Μου αρέσει πάρα πολύ η στήλη σας καθώς και οι συμβουλές που δίνετε! Καθώς, λοιπόν, έβαζα μια τάξη στην ντουλάπα μου βρήκα μια ξεχασμένη τσάντα σε γκρι snake leather. Δεν ξέρω όμως με τι ρούχα θα μπορούσα να τη συνδυάσω. Είναι μεγάλη και στη μέση έχει μια ατσάλινη λαβή για να την κρατάς. Δεν ξέρω αν έγινα σαφής (!).
Ευχαριστώ,
Κατερίνα

Απάντηση:
Σε ευχαριστούμε πολύ Κατερινάκι και μπορώ να σου πω πως στο μήνυμά σου ήσουν σαφέστατη!! 🙂 Αγαπώ πολύ τους μικρούς θησαυρούς που μπορεί να βρει κάποιος στην ντουλάπα του κι εσύ βρήκες έναν τέτοιο! Λοιπόν κράτησέ την με casual ντύσιμο μέσα στην ημέρα: ένα τζιν, υφασμάτινο παντελόνι σε μπεζ, καφέ, ροζ, λευκό αλλά και με φορέματα σε αποχρώσεις στις παραπάνω αποχρώσεις + λαδί.
Φιλιά πολλά


D&G

Ερώτηση:
Αγαπητό Tlife,ονομάζομαι Μαρία και είμαι 20 ετών. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν οι παντελόνες και οι μακριές φούστες κολακεύουν τις όχι και τόσο ψηλές γυναίκες. Εάν ναι, με τι παπούτσια είναι προτιμότερο να συνδυαστούν; Έχω ύψος 1,63 και γενικότερα έχω μεγάλη αδυναμία στα μακριά φορέματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση:
Γεια σου Μαράκι,
Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ! Φυσικά και μπορείς να τα επιλέξεις αρκεί να τα φορέσεις ψηλά στη μέση ώστε να κάνουν τα πόδια και το κάτω μέρος του σώματος να φαίνεται πιο μακρύ ενώ στις παντελόνες είναι προτιμότερο να τις συνδυάζεις με ψηλά πέδιλα.
Φιλιά πολλά


Εlie Saab

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Πραγματικά πολύ ωραία η στήλη σας και καθώς πιάσατε το θέμα γάμο μπορείτε να μας προτείνετε μερικά μαγαζιά με ρούχα που μπορούν να φορεθούν σε γάμο και να είναι οικονομικά. Παντρεύεται η ξαδέρφη μου και θέλω να πάρω ένα καινούριο φόρεμα. Λόγω της οικονομικής κατάστασης και του γεγονότος ότι έχω πολλά φορέματα που τα έχω χρυσοπληρώσει και τα έχω βάλει μαξ 2 φορές το καθένα θέλω κάτι οικονομικό αλλά παράλληλα στιλάτο.
Ευχαριστώ,
Ειρήνη

Απάντηση:
Γεια σου Ειρήνη! Πολύ καλά τα σκέφτεσαι αφού πλέον η αγορά σου δίνει πάρα πολλές επιλογές και σε προσιτές τιμές που δεν σου επιτρέπουν να μετανιώνεις μετά για τα λεφτά που σπατάλησες. Δικά μας αγαπημένα είναι τα Fullah Sugah όπου μπορείς να βρεις από φορέματα, ολόσωμες φόρμες μέχρι και παπούτσια και αξεσουάρ. Nak για παπούτσια αλλά και Lussile για πιο σικάτες επιλογές. A, μην ξεχάσεις να περάσεις και μια βόλτα από τα καταστήματα Iso.
Πέσμου αν βρήκες ό,τι έψαχνες!
Φιλιά πολλά


Valentino

Ερώτηση:
Καλησπέρα στην όμορφη ομάδα του tlife! Θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να βρω σικάτα floral φορέματα.
Ευχαριστώ πολυυυυυυ

Απάντηση:
Γεια σου φίλη μας! Αφού θέλεις chic φλοράλ φορέματα για ρίξε μια ματιά στο Massimo Dutti, στο Monsoon αλλά και Uterque.
Φιλιά πολλά πολλά


Bottega Veneta

Ερώτηση:
Γεια σας! Αχ πολύ χαίρομαι που κάποιος που γνωρίζει θα με συμβουλέψει. Συγχαρητήρια για τη στήλη σας, να την διατηρήσετε γιατί όλες μας χρειαζόμαστε βοήθεια. 14 Ιουλίου λοιπόν γίνομαι κουμπάρα στη Λάρισα. Ακόμα δεν έχω ψάξει για φόρεμα, αλλά ο στολισμός όπως μου έχει πει η νύφη θα είναι πράσινος. Η απορία μου είναι τι χρώμα να βάλω που είναι της μόδας φέτος το καλοκαίρι. Να βάλω πράσινο για να ταιριάζω με την διακόσμηση; Να βάλω κάτι σε ροζ που είναι το αγαπημένο μου; Ή κάτι που θα ‘ναι της μόδας;
Ευχαριστώ πολύ περιμένω γρήγορα νέα σας.

Απάντηση:
Γεια σου κορίτσι γλυκό! Λοιπόν βασικός κανόνας που πάντα διατηρούμε είναι το να μην επιλέξουμε χρώματα ίδια με την διακόσμηση, δεν υπάρχει λόγος να ταιριάζεις με το deco του χώρου – αυτό είναι καμουφλαζ όχι ντύσιμο! Οπότε αν θέλεις να επιλέξεις το ροζ που είναι και το αγαπημένο σου χρώμα μπορείς να το κάνεις αφού φέτος τα παστέλ είναι το απόλυτο trend. Τώρα αν θέλεις κάτι πιο γήινο σου προτείνω να δεις ένα φόρεμα σε καφέ που αν έχεις μαυρίσει θα είναι πολύ όμορφο να το συνδυάσεις με πορτοκαλί πέδιλα, ώστε να έχεις χρώμα στο σύνολό σου και να το φωτίσεις με χρυσά αξεσουάρ.
Πάντα Άξια! Φιλιά πολλά

Κορίτσια ελπίζω να βοηθήσαμε και να θυμάστε πως όποτε θέλετε μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο styling@tlife.gr

Read More

And More