Styling tips: Έχεις στιλιστικές απορίες; Tα κορίτσια της μόδας απαντούν στις ερωτήσεις σου…

Eχεις απορίες σε ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα; Χρειάζεσαι τη γνώμη των ειδικών του styling; Τα κορίτσια της μόδας του TLIFE αναλαμβάνουν να σε κατατοπίσουν…

Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε προβληματίζει, μη διστάσεις να στείλεις την ερώτηση σου στο styling@tlife.gr και το συντομότερο δυνατό θα λάβεις την απάντηση σου!

Ερώτηση
Συγχαρητήρια για τις συμβουλές σας! Είμαι 30 ετών, έχω σε λίγες μέρες ένα γάμο και έχω 2 επιλογές από ρούχα… α)ένα μαύρο από ταφτά φόρεμα κλος κάτω από το γόνατο τύπου audrey και β)μια μαύρη, ψηλόμεση φούστα στενή-κλεψύδρα ακριβώς κάτω από το γόνατο με μια μικρή ασυμμετρία πίσω κι ένα βελούδινο φιόγκο στο ύψος πίσω από το γόνατο. Ο φόβος μου είναι αν θα είμαι σικ αλλά θέλω να ξεφύγω λίγο από το πολύ κλασικό και των δύο επιλογών.
Τι να προτιμήσω και τι παπούτσια ή αξεσουάρ θα δώσουν μια fashion πινελιά; Είμαι 1,65μ. ,53 κιλά και έχω καμπύλες σε στήθος και γλουτούς και όχι πολύ στενή μέση. Τα μαλλιά μου ειναι μακρύ καρέ και είμαι μελαχρινή σε δέρμα και μαλλιά… Ευχαριστώ πολύ πολύ!

Απάντηση
Φίλη μας και οι δύο επιλογές σου μας αρέσουν πολύ. Αν επιλέξεις τελικά να φορέσεις το φόρεμα για να του δώσεις μια μοντέρνα πινελιά συνδύασέ το με ένα ζευγάρι μυτερές γόβες με Τ-straps, χωρίς καλσόν. Σαν πανωφόρι μπορείς να επιλέξεις ένα blazer ή ακόμα και ένα δερμάτινο jacket. Ολοκλήρωσε το lοοκ σου με ένα stetement κόσμημα ή ζώνη. Αν προτιμήσεις τη φούστα για ένα πιο φρέσκο look συνδύασε την με ένα χαλαρό cropped top (όχι στενό) και πάλι με μυτερές γόβες- με straps ή χωρίς. Ολοκλήρωσε το look σου ιδανικά με μια κάπα. Καλή επιτυχία!

Ερώτηση
Είμαι 50 χρόνων, 1.58 και τα τελευταία 5 χρόνια έχω πάρει αρκετά κιλά. Φοράω L ή XL ανάλογα με τη φόρμα των ρούχων. Πάντα φορούσα στενά ρούχα τα οποία μου ταίριαζαν και μου άρεσε το σπορ στιλ. Τώρα με την αύξηση των κιλών δεν ξέρω τι να βάλω για να νιώσω όμορφα. Βοηθήστε με να υιοθετήσω ένα στιλ που να με κολακεύει. Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση
Αν και δεν μας δίνεις πολλές πληροφορίες για το σωματότυπό σου, θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε κάποια γενικά tips. Για casual καθημερινές εμφανίσεις επέλεξε ελαστικά πανελόνια ή jeans και oversized tops ή πουλόβερ που θα καλύπτουν τις ατέλειες και θα σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Ολοκλήρωσε τα looks σου με φουλάρια και κολιέ και ψηλοτάκουνα μποτάκια με χοντρό τακούνι. Για βραδινές εμφανίσεις επέλεξε φορέματα σε γραμμή Α ή wrap dresses που είναι πολύ chic και κολακευτικά για πιο γεμάτα σώματα. Αν θέλεις πιο συγκεκριμένες συμβουλές, επικοινώνησε ξανά μαζί μας με περισσότερες πληροφορίες για τις αναλογίες σου!


Τοπ Xana Από Από 23,50 Τώρα € 16,45 €Για να τα αγοράσεις κάνε κλικ εδώ

Μποτάκια Χανιωτάκης: Από189,00 € Τώρα 139,00 €- Για να τα αγοράσεις κάνε κλικ εδώ

Ερώτηση
Γεια σας καλά μου κορίτσια! Πάντα χρήσιμες οι συμβουλές σας… γι’ αυτό και κάθε φορά ανυπομονώ να διαβάσω τη στήλη σας! Είχα στείλει και παλιότερα και ευχαριστώ για την απάντηση. Τώρα θέλω να σας ρωτήσω σχετικά με το στιλ που μου ταιριάζει. Με 1.55ύψος, 55κιλά, σωματότυπο αχλάδι, 22 ετών αν και μικροδείχνω, τι θα μου προτείνατε; Ευχαριστώ! Και καλή χρονιά να έχετε!
Λένα

Απάντηση
Φίλη μας σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και ελπίζουμε και αυτή τη φορά να σου φανούν χρήσιμες οι συμβουλές μας. Λοιπόν στο σωματότυπο αχλάδι θα πρέπει να τραβάς την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος. Απόφυγε λοιπόν τα loose, baggy tops αφού ο στόχος σου είναι να τονίσεις τη λεπτή σου μέση και προτίμησε μπλούζες με τονισμένους ελαφρά τους ώμους και πουκάμισα με γιακάδες έτσι ωστε να αποκτήσεις μεγαλύτερη ισορροπία στο σώμα σου.
Οι φούστες και τα φορέματα που σου ταιριάζουν είναι σε γραμμή Α μέχρι ή λίγο πιο κάτω από το γόνατο και σε παντελόνια προσπάθησε να αποφύγεις τα skinny και προτίμησε αυτά που είναι σε ίσια γραμμή και σε σκούρο χρώμα, που στρώνουν καλά στους γοφούς όπως και οι χαλαρές ψηλόμεσες παντελόνες.

Ερώτηση
Καλημέρα! Είμαι 22 χρόνων, με μεσογειακό σώμα και καστανά μαλλιά. Το Πάσχα θα παντρέψω τη φίλη μου και θα ήθελα τις συμβουλές σας! Ο γάμος θα γίνει σε πόλη. Εδώ και καιρό έχω βάλει στο μάτι αυτό το φόρεμα από BSB. Δεν ξέρω όμως αν είναι κατάλληλο για γάμο, αν είναι πολύ απλό δηλαδή! Πείτε μου και τη δική σας γνώμη και με τι αξεσουάρ να το συνδυάσω αν τελικά το επιλέξω. Επίσης σκέφτομαι πως θα πρέπει να βάλω και κάτι από πάνω σε περίπτωση που έχει κρύο, τί θα μου προτείνατε; Ευχαριστώ πολύ, Μάνια!

/

Απάντηση
Το φόρεμά σου μας αρέσει πολύ και το girlie στιλ του ταιριάζει στην ηλικία σου. Επειδή όμως είναι αρκετά ενυπωσιακό από μόνο του, φρόντισε να μην υπερβάλεις στο styling. Συνδύασε το με ένα ζευγάρι λευκές γόβες που είναι πολύ δυνατή τάση και δε θα δυσκολευτείς να βρεις στην αγορά και ολοκλήρωσε το look σου με ένα μικρό-minimal clutch και ένα διακριτικό ζευγάρι σκουλαρίκια. Κάνε ένα φυσικό μακιγιάζ και ολοκλήρωσε το look σου με ένα κραγιόν σε λαμπερή ροζ ή κοραλί απόχρωση.

Ερώτηση
Καλησπέρα και καλή χρονιά σας εύχομαι. Θα ήθελα παρακαλώ τη στιλιστική συμβουλή σας στο εξής θέμα: Τον Μάρτιο θα παραστώ σε έναν γάμο στο εξωτερικό και θα ήθελα να φορέσω κάτι ναι μεν στιλάτο και κομψό αλλά να μπορέσω να το χρησιμοποίησω ξανά και σε κάποια άλλη έξοδο, να μην το κλείσω στην ντουλάπα. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Απάντηση
Γεια σου φίλη μας! Πολύ σωστά το σκέφτεσαι και τώρα η περίοδος των εκπτώσεων είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αγοράσεις ένα ωραίο κομμάτι που θα κρατήσεις για καιρό στην γκαρνταρόμπα σου. Θα σου προτείνουμε λοιπόν 3 εναλλακτικές για να κρατήσεις αυτή που σου ταιριάζει.
Η πρώτη είναι ένα ωραίο κοστούμι που με το κατάλληλο styling μπορεί να γίνει ένα πολύ εντυπωσιακό look για το γάμο και σίγουρα αξίζει να το έχεις στη ντουλάπα σου αργότερα αφού θα μπορείς να το φοράς σε σύνολο ή ξεχωριστά το σακάκι με το παντελόνι. Η δεύτερη είναι μια ολόσωμη φόρμα σε ένα ουδέτερο χρώμα που επίσης θα σου φανεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον. Τέλος ένα κομμάτι που μας αρέσει πολύ είναι ένα δαντελένιο φόρεμα-σε μαύρη ή nude απόχρωση. Επέλεξε το σε μια κλασική γραμμή που να ταιριάζει στο σώμα σου και να είσαι σίγουρη πως θα σε βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση.

Ερώτηση
Γεια σας κορίτσια!
Συγχαρητήρια για τη στήλη σας! Με λένε Άννα, είμαι γύρω στο 1.62, 59 κιλά, καστανόξανθη με γαλανά μάτια και έχω ένα θεματάκι. Με έχουν καλέσει σε ένα πάρτυ και δυσκολεύομαι στο τι να φορέσω! Αρχικά έχω σκεφτεί να φορέσω μια μαύρη ψηλόμεση φούστα και από πάνω ενα μαύρο κοντομάνικο crop top με μπεζ γόβες από κάτω!
Αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς γιατί νομίζω ότι μου τονίζει το σωσίβιο. Τι μου προτείνετε να κάνω; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ταιριάζει με το ίδιο σύνολο να βάλω μαύρο δαντελένιο καλσόν. Μήπως δεν πάνε οι μπεζ γόβες; Ακόμα, ταιριάζουν οι μπεζ γόβες με ασπρόμαυρη ριγέ μπλούζα και ψηλόμεση κολλητή μαύρη φούστα ή χρειάζομαι μαύρο παπούτσι; Και τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο μακιγιάζ που θα πήγαινε στους παραπάνω συνδυασμούς αλλά και στα χαρακτηριστικά μου!
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου!

Απάντηση
Άννα μας αρέσουν πολύ και τα δύο σύνολα που μας περιγράφεις με εξαίρεση το καλσόν -που πολύ σωστά σε προβληματίζει- γιατί είναι απαγορευτικό με τις μπεζ γόβες. Επίσης αν θεωρείς πως το σύνολο με το cropped top σε τονίζει τότε ίσως να πρέπει να αντικαταστήσεις τη φούστα σου με μια λιγότερη στενή -ίσως κλος- που θα ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σου. Όσο για τις μπεζ γόβες με το ασπρόμαυρο σύνολο σου μην έχεις κανέναν ενδοιασμό μιας και ταιριάζουν πραγματικά με τα πάντα, ενώ αν επέλεγες μαύρες, θα ήταν μια σωστή επιλογή αλλά πολύ προβλέψιμη. Για το μακιγιάζ θα σου προτείνουμε ένα καθαρό make up σαν βάση με ελαφριές λάμψεις, όμορφα μάτια με μάσκαρα και λαμπερή σκιά ενώ στα χείλη δοκίμασε ένα κραγιόν σε berry απόχρωση.

Eρώτηση
Κορίτσια, γεια σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας! Αποφάσισα, για πρώτη φορά, να αγοράσω jeans τύπου boyfriend και από εσάς θα ήθελα να μου πείτε ποιο να προτιμήσω από αυτά που επισυνάπτω, έτσι ώστε να έχει τα χαρακτηριστικά του “διαχρονικού” (να μπορέσω να το φορέσω και του χρόνου, ας πούμε) αλλά και του μοντέρνου συγχρόνως. Τα μπαλώματα πως σας φαίνονται; Ποια απόχρωση να προτιμήσω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Φιλιά, Μαρία

Απάντηση
Γεια σου Μαρία! Και τα δύο jeans που μας στέλνεις μας αρέσουν, αλλά είναι πολύ κοντά μεταξύ τους στο ύφος. Αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στα δύο θα προτιμούσαμε το δεύτερο (στα δεξιά) που φαίνεται πιο φυσικά φθαρμένο. Αν όμως ψάχνεις για κάτι πιο διαχρονικό, ίσως θα έπρεπε να αναζητήσεις ένα πιο κλασικό, χωρίς πολλά ξεβάμματα και σκισίματα.

Read More

And More