Tα ρούχα, τα trends και όλες οι fashion λεπτομέρειες του 2011 που πρέπει να θυμάσαι…

Κάθε χρόνο οι σχεδιαστές αλλά και όλες οι μεγάλες εταιρίες και οίκοι μόδας ετοιμάζουν τις collection τους με σκοπό να δημιουργήσουν τάσεις, να φτιάξουν τη μόδα και να εξελίξουν ό, τι μέχρι σήμερα υφίσταται στο χώρο αυτό.

H φετινή σεζόν σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες είχε τις περισσότερες τάσεις σε μία μόνο χρονιά: 60s, φετίχ, ανδρόγυνο αλλά και πολλά άλλα που συζητήθηκαν και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές. Λίγο πριν αποχωριστούμε το 2011 και υποδεχθούμε όχι μόνο το νέο έτος αλλά και τα trends της επόμενης σεζόν – αφού ξεκινούν όλα τα μεγάλα fashion weeks ανά τον κόσμο τo TLIFE αποφάσισε να σου συγκεντρώσει τα trends αλλά και τα κομμάτια που απασχόλησαν περισσότερο.


Alexander McQueen

1. To S&M είναι της μόδας! Αν έχεις φετίχ με το δέρμα τότε αυτή σαφέστατα είναι η επιλογή σου. Δερμάτινα κολάρα στο λαιμό, δερμάτινες σκισμένες λεπτομέρειες στα αξεσουάρ, καρφιά αλλά και, δερμάτινες φούστες, παντελόνια και φορέματα ήρθαν φέτος να ικανοποιήσουν το γούστο (ή τα γούστα) σου.


Giorgio Armani

2. Κεντημένες λεπτομέρειες όπως κρύσταλλα πάνω σε σακάκια και φούστες που μεταμορφώνουν το σύνολο σε έργο τέχνης, ενώ τα γυρισμένα ρεβέρ στα παντελόνια τονίζουν τους θηλυκούς αστραγάλους και επιβάλλουν τα ψηλά τακούνια. Ένα look για κάθε ηλικία που δίνει αυτόματα αίσθηση κομψής λάμψης.


Balmain

3. Τα σακάκια σε χρώμα, σε χρυσό ή ασήμι ήρθαν και κατέκλυσαν τα defiles και δεν άργησες να τα συναντήσεις σε όλες τις boutique -ακριβές και μη. Μία τάση που συναντάς σε στενά trendy παντελόνια αλλά και σε πολλά αξεσουάρ όπως είναι οι γόβες.


Blumarine

4. Τα φορέματα, απόκτησαν ζωηρά χρώματα και ξαναζωντάνεψαν μνήμες από την δεκαετία του 60. Ρούχα που σε κάνουν πλέον να βλέπεις τις ταινίες εκείνης της εποχής με άλλο μάτι.


Blumarine

5. Η δαντέλα επέστρεψε φέρνοντας την αίγλη και τον αισθησιασμό της σε κάθε σου εμφάνιση. Φορέματα, μπλούζες και λεπτομέρειες που επιτρέπουν στην femme fatale πλευρά σου να ελευθερωθεί.


Celine

6. Ζιβάγκο σε συνδυασμό με πουλόβερ! Ένα σύνολο που παραπέμπει στο σχολείο και τις κρύες εκείνες ημέρες του Χειμώνα. Ένα συντηρητικό στιλ που δίνει την ευκαιρία σε άλλα σου χαρακτηριστικά να αναδειχνούν αφού το προτείνουν με pencil παντελόνια, δερμάτινα παντελόνια αλλά και φούστες.


Dolce&Gabanna

7. Αν φέτος ένας οίκος προκάλεσε trendmania τότε αναμφισβήτητα είναι οι Dolce & Gabanna που σε έκαναν να βλέπεις αστεράκι και να τρελαίνεσαι.


Fendi
8. Τα καλσόν φέτος άλλαξαν και απέβαλαν με διακριτικό τρόπο τις επιλογές στο χρώμα του δέρματος αντικαθιστώντας το με μαύρο ανοιχτό.

Εκτός του μαύρου όμως τα έντονα χρώματα “χτύπησαν” και τα πόδια σου και έφτιαξαν μια απόλυτα pop διάθεση.


Salvatore Ferragamo

9. Το ασπρόμαυρο που συναντήσαμε πέρυσι στα catwalks φέτος μετατράπηκε σε καρό. Καρό ταγιέρ, καρό γόβες, αξεσουάρ, παλτό και φορέματα δημιουργούν κομψά στιλ.


Yves Saint Laurent

10. Τα σακάκια αλλάζουν τρόπο κουμπώματος και γίνονται τύπου κρουαζέ. Στιλ που το επαναφέρει η ανδρόγυνη τάση της φετινής σεζόν.


Louis Vuitton

11. Βινύλιο! ‘Πλαστικές‘ λεπτομέρειες που έκαναν τον οίκο Louis Vuitton να κερδίσει τις εντυπώσεις. Φέτος τα σακάκια και οι καμπαρντίνες μπορούν να γίνουν βινίλ. Ενώ τα παντελόνια από βινύλιο σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά ως επάξιοι αντικαταστάτες των δερμάτινων παντελονιών.


Versace

12. Χρυσά κουμπιά, τρουκς και λεπτομέρειες πάνω σε σακάκια, παλτό και ρούχα. Το χρυσό όπως είναι φυσιολογικό, δίνει αίσθηση πολυτέλειας ακόμη και στα πιο απλά σου ρούχα.


Valentino

13. Το γιακαδάκι που υπό άλλες συνθήκες θα το χαρακτήριζες ως μία συντηρητική – “φλώρικη” επιλογή, φέτος παίρνει την εκδίκησή του. Είτε στο πουλόβερ, είτε στη ζακέτα, είτε στο πουκάμισό σου είναι η πιο σικάτη επιλογή.


Emanuel Ungaro

14. Οι ολόσωμες φόρμες είναι θηλυκές και σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση του να σκεφθείς με τι να συνδυάσεις το αγαπημένο σου παντελόνι.


Givenchy

15. Belly Berring ή αλλιώς άφησε ένα μικρό κομμάτι της κοιλιάς σου έξω. Ήρθε το καλοκαίρι και παρέμεινε καθ’ όλη την Φθινοπωρινή και Χειμερινή περίοδο. Ο συνδυασμός που έμεινε ανεξίτηλος στη μνήμη μας αναμφισβήτητα είναι με ψηλόμεσες φούστες και παντελόνια.


Dolce&Gabanna

16. Η παγιέτα μπορεί να μοιάζει πως δεν έφυγε ποτέ από την επικαιρότητα αλλά αυτό ήταν λάθος των εγχώριων επωνύμων που τη φορούσαν ενώ είχε πάψει από το 2007 να είναι στην επικαιρότητα. Φέτος δηλώνει παρούσα και πάλι με έναν πιο ροκ αέρα.


Gucci

17. Οι διαφάνειες στις φούστες και τα φορέματα μετατρέπουν το κορίτσι σε γυναίκα που καθηλώνει στο πέρασμά της. Η αιώνια γυναίκα επιστρέφει και μαζί της φέρνει τον αέρα της femme fatale.


Marc Jacobs

18. Πουά! Αν κάτι είναι χαριτωμένο τότε αυτό είναι το πουά! Το οποίο παρ’ όλη την fun πλευρά του δίνει πινελιές vintage στο ντύσιμό σου.


Lanvin

19. Tα κοσμήματα άλλαξαν και μπορεί να το έχεις ήδη καταλάβει αφού όπου και να κοιτάξεις βλέπεις πως κυριαρχεί το χρυσό. Αλλά πλέον τα chockers ήρθαν να στολίσουν τον λαιμό σου είτε το ντύσιμο σου είναι casual είτε είναι super classy.


Guy Laroche

20. Οι μπότες του φετινού σου Χειμώνα σταματούν κάτω από το γόνατο. Ενώ όλο και περισσότερες τις φοράνε κάτω από φούστες πλισέ σε A γραμμή.


Miele

21. Οι maxi φούστες επέστρεψαν και δίνουν άλλον αέρα στο ντύσιμό σου είτε αυτό είναι πρωινό είτε βραδινό. Ενώ τις βλέπεις φορεμένες μέσα στην ημέρα με πουλόβερ και λεπτές ζώνες!


Miu Miu

22. Τα 40s δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την γιορτή της φετινής μόδας. Φορέματα με βάτες – που δεν κολακεύουν τόσο το σώμα της γυναίκας ενώ τα μαλλιά πιασμένα στο πλάι δίνουν μία ρομαντική και γλυκιά εσάνς.


Nina Ricci

23. Το βελούδο υπάρχει και το συναντάς σε παλτό, σακάκια και φορέματα. Ένα στιλ που δεν κολακεύει το σώμα αν υπάρχουν ατέλειες ενώ αναμφισβήτητα είναι μια επιβλητική επιλογή.


Sonia Rykiel

24. Τα μάλλινα φορέματα μέσα στην ημέρα μαζί με γόβες, μπαλαρίνες είτε ακόμη και μπότες διευκολύνουν ενώ σε κάνουν να είσαι κομψή όλες τις όλες.


Μοschino

25. To κόκκινο παντελόνι έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ροκ εμφάνιση και μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε όλες τις περιστάσεις.

Read More

And More