Ioannis Giamouridis: Ψηλά τακούνια με ελληνική υπογραφή για τις πιο sexy εμφανίσεις σου…

Τα έχεις δει πολλές φορές στην Δέσποινα Βανδή, στην Τάμτα και σε πολλές άλλες επώνυμες κυρίες που ξεχωρίζουν για τις πολύ ενημερωμένες εμφανίσεις τους. Τα έχεις δει σε editorial και τα έχεις ζηλέψει. Ψηλά τακούνια, pony skin λεπτομέρειες, έντονα χρώματα και ακραία θηλυκότητα.

Τα Dress2Impress ψηλοτάκουνα που προκαλούν την αισθητική σου φέρουν την υπογραφή του Ιωάννη Γιαμουρίδη. Είναι ένας από τους λίγους σχεδιαστές υποδημάτων στη χώρα μας που με μεράκι, έμπνευση και διάθεση “διακοσμεί” τα άκρα σου με τον πιο καυτό τρόπο.

Τα σχέδια που φέρουν την υπογραφή Ioannis Giamouridis είναι ιδιαίτερα, με έντονα edgy και sexy χαρακτήρα, δύο στοιχεία που αναμφισβήτητα όλες επιζητούν και λατρεύουν να έχουν στα πόδια τους.

To TLIFE μίλησε μαζί του για τι άλλο; Για ψηλά τακούνια -αυτό το γυναικείο πάθος!


Mίλησε μας λίγο για την πορεία σου; Τι σε οδήγησε στη Δράμα;
Από μικρός μου άρεσε να είμαι διαφορετικός σε όλα από τους άλλους, ειδικά στα ρούχα και στα παπούτσια. Όνειρό μου ήταν να δημιουργήσω κάτι που να εντυπωσιάσει και νομίζω ότι όλοι μας πλέον κοιτάμε γύρω μας πρώτα τα παπούτσια.

Με έχουν επηρεάσει πολύ τα 10 χρόνια που έμενα στο Μιλάνο μόνιμα. Νομίζω, από πλευράς αισθητικής, είναι πολύ τυχερός όποιος ζει σε αυτή τη χώρα. Σου προσφέρει απλόχερα, όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου, την κομψότητα! Το πρώτο πράγμα που κοιτούσα σε μια γυναίκα ήταν τα πόδια της όποτε αποφάσισα να δημιουργήσω κάτι εντυπωσιακό, sexy, αλλά παράλληλα και άνετο!!

Αν δεν κάνω ψηλά τακούνια, θα πρέπει να αλλάξω επάγγελμα!! Στη Δράμα οι ρυθμοί είναι χαλαροί, δεν υπάρχει το στρες ούτε όλα τα προβλήματα που βιώνουνε καθημερινά οι άνθρωποι στην Αθήνα. Εξάλλου με το internet μπορείς να είσαι παντού, να έχεις συνεργάτες και πελάτες σε όλον τον κόσμο, κάτι που το εφαρμόζω όλο και περισσότερο πλέον στη δουλειά μου. Αποδεικνύεται καθημερινά με το έργο μου και τη δουλειά μου πως μπορείς να ζεις και να εδρεύεις στην επαρχία και πάλι η δουλειά σου να είναι αξιοζήλευτη.

Πόσο επηρέασε η οικονομική κρίση τη δουλειά σου;
Μπορεί να ακουστεί περίεργο αλλά πιστεύω πως η κρίση που περνάμε είναι ωφέλιμη ως ένα βαθμό. Όλοι μας αναγκαζόμαστε να επικεντρωθούμε στην ουσία της δουλειάς μας, να την εξελίξουμε, να τη διαφοροποιήσουμε, να την κάνουμε πιο ελκυστική και επιθυμητή για τους καταναλωτές. Δημιουργικά δεν έχω προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της εποχής κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να κάνω! Η έμπνευση δεν είναι κάτι που εγκλωβίζεται. Είναι αυτή η λάμψη μέσα σε κάθε αντιξοότητα!


Ως άνθρωπος που γνωρίζεις καλά την τέχνη των υποδημάτων… τι κάνει για εσένα ένα παπούτσι ξεχωριστό;

Η ποιότητα υλικών και η υψηλή εξειδίκευση στη χειροποίητη κατασκευή του. Κάθε ζευγάρι για εμένα είναι ένα μικρό έργο τέχνης που συνδυάζει αριστοτεχνικά μοναδικό σχεδιασμό και τολμηρά χρώματα, κομψότητα και αισθησιασμό, θηλυκότητα και άνεση.

Πιστεύεις σε όλες αυτές τις θεωρίες περί ταύτισης της σεξουαλικότητας μας με τα παπούτσια που επιλέγουμε να φοράμε;
Η αλήθεια είναι ότι λίγες γυναίκες μπορούν να αντισταθούν στα ψηλά τακούνια και λίγοι άνδρες μπορούν να αγνοήσουν το αποτέλεσμα! Οι άνδρες ομολογούν με απόλυτη ειλικρίνεια ότι τα ψηλά τακούνια διεγείρουν τη σεξουαλική τους διάθεση!
Μέχρι και ταινία τα έκανε ο Αλμοδόβαρ: Τacones Lejanos. Τα ψηλά τακούνια δίνουν γοητεία και η γοητεία προσφέρει δύναμη σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Είναι σύμβολο του σεξ, σύμβολο εξουσίας ενώ παράλληλα τονώνουν την αυτοπεποίθηση.

Πως σου φαίνονται οι επιλογές που κάνουμε οι γυναίκες στα παπούτσια μέσα στην καθημερινότητά μας; Μπορούμε όλες να φοράμε ψηλά τακούνια;
Τα Dress2impress είναι σχεδιασμένα για να είναι άνετα και καλοζυγισμένα. Αν σε αυτά τα χαρακτηριστικά προσθέσει κανείς και την ανυπέρβλητη σταθερότητα που προσφέρουν καταλαβαίνουμε γιατί έχουν απήχηση σε όλες τις γυναίκες αφού μπορούν να φορεθούν και να ξεχωρίσουν στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις, στο γραφείο, στη βραδινή έξοδο. Μπορείτε να τα φορέσετε καθημερινά εάν απλώς ψάχνετε για ένα άνετο ζευγάρι ψηλοτάκουνα που θα μαγνητίζει τα βλέμματα. Πολλές πελάτισσές μας μέχρι να γνωρίσουν τα Dress2impress απέφευγαν τα ψηλοτάκουνα. Τώρα φοράνε μόνο αυτά!


Υπάρχουν πολλές επώνυμες Ελληνίδες που επιλέγουν παπούτσια με την υπογραφή σου. Έχεις αγαπημένη ή κάποια εμφάνιση τους που να έχεις ξεχωρίσει;

Χαίρομαι ιδιαίτερα που πολλές επώνυμες Ελληνίδες φοράνε είτε σε εμφανίσεις τους είτε on stage τις δημιουργίες μου και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τόσο γρήγορα την εξέλιξη αυτή και αυτό με τιμά παρά πολύ και μου δίνει την δύναμη να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Μου αρέσει οποιαδήποτε εμφάνισή τους -που έχει επιμεληθεί κυρίως από την Αλεξάνδρα Κατσαϊτη. Κάθε φορά καταφέρνει να δημιουργεί εμφανίσεις μοναδικές που δεν περνάνε πότε απαρατήρητες! Η Αλεξάνδρα είναι μοναδική στον τομέα της (Image Maker, Wardrobe & Celebrity Stylist, Creative & Fashion Director-Stylist).

Τι πρέπει να προσέχω πάντα πριν κατασταλάξω στην αγορά ενός νέου ζευγαριού;
Την ποιότητα των υλικών και το κυριότερο να είναι άνετα, σταθερά και καλοζυγισμένα! Μια γυναίκα που φοράει συχνά ψηλά παπούτσια, μπορεί να καταλάβει αμέσως εάν ένα παπούτσι έχει ελάττωμα ή όχι. Θα πρέπει να έχει σταθερότητα. Όπως το πόδι στηρίζει ολόκληρο το σώμα έτσι και το παπούτσι στηρίζει όλη την εμφάνιση. Παρόλα αυτά δεν είναι όλα σωστά ζυγισμένα. Ιατρικά αποδεδειγμένα ένα παπούτσι δεν μπορεί να έχει τακούνι πάνω από 10 εκατοστά. Για το λόγο αυτό έρχεται η φιάπα, φανερή ή εσωτερική που πρέπει να μειώνει τη διαφορά. Δηλαδή όταν ένα παπούτσι έχει τακούνι με ύψος 14 εκατοστά η φιάπα θα πρέπει να είναι 4 εκατοστά ώστε να μειώνεται η διαφορά στα 10.


Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φετινή σου συλλογή;

Αρκετή τόλμη! Είναι μια συλλογή με πολλά έντονα χρώματα. Είναι καιρός να παίξουμε λίγο με τη μόδα. Είναι δύσκολες οι μέρες που διανύουμε και πρέπει η μόδα να είναι ένας τρόπος να ξεφεύγουμε για λίγο από εκείνα που μας σκοτεινιάζουν.
Έχω χρησιμοποιήσει κυρίως pony skin από δέρμα αγελάδας σε συνδυασμό με λουστρίνι δέρμα. Αγαπώ να χρησιμοποιώ υλικά που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους το ίδιο επίσης και με τα χρώματα. Η συλλογή μου αποτελείται από 14ποντες γόβες. Θα έλεγα πάντως ότι το πιο δυνατό κομμάτι της συλλογής μου είναι τα ankle boots, τα οποία παρουσίασα σε διάφορες εκδοχές.

Τι ενέπνευσε τη συλλογή αυτή; Πως θέλεις να νιώθει η γυναίκα που επιλέγει να τα φορέσει;
Η χειμερινή μου συλλογή ονομάζεται PONY TAIL. Βασική επιρροή μου είναι το πρόσφατο ταξίδι μου στη Δανία, την πατρίδα του Christian Andersen και του fairy tail. Eιναι αφιερωμένη στη μούσα μου και Creative Image Maker που μένει εκεί, Anastasia Manavaki Nielsen. Προσπάθησα να εξελίξω το ύφος της προηγούμενης χειμερινής συλλογής μου, Crocodile Dundee in Iceland, σε τέτοιο βαθμό που να μην χάσει την ταυτότητά της. Με ενδιαφέρει να είναι αναγνωρίσιμη να φαίνεται το στίγμα της και η υπογραφή της. Η γυναίκα που επιλέγει να τα φορέσει θέλω να νιώθει ξεχωριστή, μοναδική και όλα τα βλέμματα να πέφτουν μονό σε αυτή!

Που μπορούν να βρουν την συλλογή σου οι αναγνώστριες του TLIFE που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα;
Από το e -shop μου http://eshop.dress2impress.gr Μπορείτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικά το είδος της επιλογής σας, χρησιμοποιώντας έναν από τους τρόπους αναζήτησης στην ιστοσελίδα ή σερφάροντας στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο. Για να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική παραγγελία θα πρέπει να γραφτείτε μέλος στο eshop.dress2impress.gr, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που απαιτούνται στη σελίδα εγγραφής. Μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικώς τα είδη της επιλογής σας στο τηλέφωνο 2521 101697.

Με δωρεάν παράδοση σε όλη την Ελλάδα / πληρωμή με την παράδοση / δοκιμή στο χώρο σας / δωρεάν επιστροφή για οποιδήποτε λόγο.

Επίσης η winter collection ειναι διαθέσιμη στις παρακάτω Boutique:

E-outfit.com BOUTIQUE Τσακάλωφ 16, Κολωνάκι
CELEBRITY BOUTIQUE Μεταξά 33, Florida Mall, Γλυφάδα
ELEINS BOUTIQUE Ηρώων Πολυτεχνείου 55-57, Πειραιάς
GALLERIA DI SCARPE Μητροπόλεως 71, Θεσσαλονίκη
ΒΑΔΗΝ Βουλγάρεως Ευγενίου 78, Κέρκυρα
BRAND SHOES Ιουλιετας Αδαμ 8, Τρίκαλα
DRESS 2 IMPRESS Άρμεν 29, Δράμα

Χειροποίητα έργα τέχνης… Ποιο το δημιουργικό κόστος για σένα;
Η μόδα είναι μια μορφή ελεύθερης έκφρασης και ομιλίας. Μέσα από αυτή μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, να λάμψεις, να γοητεύσεις και πάνω από όλα να είσαι ο εαυτός σου. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά να εξελίσσει τη μόδα και να προσφέρει μικρά έργα τέχνης στα πόδια των γυναικών! Σε μία εποχή που η μόδα είναι πολυτέλεια η γυναίκα αγοράζει αυτά που κάνουν την καρδιά της να χτυπά πιο δυνατά! Γι αυτό λοιπόν DRESS 2 IMPRESS!

Read More

And More