Πες μου το σωματότυπό σου να σου πω ποιο τζιν να διαλέξεις…

Το τζιν παντελόνι είναι το πιο αυτονόητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Όλες μας έχουμε τουλάχιστον ένα που μας ντύνει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η επιλογή του όμως δεν είναι απλή. Το αντίθετο μάλιστα. Γιατί τα πάντα εξαρτώνται από το σώμα σου.

Έτσι, αποφασίσαμε να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένες και να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Η Fashion Editor, Σοφία Σούζα συγκέντρωσε όλη την collection των Staff Jeans και σου ξεχώρισε τα παντελόνια που ταιριάζουν στο σωματότυπό σου. Κάτω από τη φωτό θα βγεις το όνομα του κάθε παντελονιού και την τιμή έτσι ώστε να ξέρεις ποιο ακριβώς θα ζητήσεις να δοκιμάσεις…

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις τα απαραίτητα styling tips που θα σε βοηθήσουν ακόμη περισσότερο ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή.

ΑΧΛΑΔΙ


Aπό αριστερά: Staff Jeans: Sofia 99 ευρώ – Sandra 89 ευρώ

Έχεις ζουμερές καμπύλες (στην περιοχή της περιφέρειας) και καλά κάνεις! Για να πετύχεις το τέλειο τζιν πρέπει να προσέξεις τα εξής:

-Επιλέγεις τζιν από την κατηγορία curvy που πλέον έχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες και είναι ειδικά σχεδιασμένα για σένα και το σωματότυπό σου.

-Αν θέλεις τζιν με ξεβαμμένα σημεία, προσοχή! Τα σημεία αυτά θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από την περιφέρεια γιατί διαφορετικά θα τραβάνε την προσοχή στο επίμαχο σημείο κι αυτό δεν το θέλουμε. Επίσης φρόντισε ώστε να μην υπάρχει τίποτα φανταχτερό στη μέση: μεγάλες τσέπες, μεγάλα κουμπιά, σχέδια, κεντήματα. Απαγορεύονται.

-Διαλέγεις τζιν που αγκαλιάζει ψηλά στο πίσω μέρος του σώματος ώστε να εφαρμόζει τέλεια.

-Οι τσέπες πρέπει να είναι μέτριου μεγέθους (όχι πολύ μεγάλες, ούτε πολύ μικρές) και να βρίσκονται στο κέντρο της περιοχής για σωστό αποτέλεσμα.

-Μείνε μακριά από οποιοδήποτε τζιν σε κωνικό σχήμα, από πολύ ανοιχτόχρωμα ή με pritns.

ΜΗΛΟ

Aπό αριστερά: Staff Jeans: Sofia 99 ευρώ – Monica 89 ευρώ

Η περιοχή της κοιλιάς είναι το σημείο που σε ενοχλεί. Έχεις ωραία μακριά πόδια και όχι πολλές καμπύλες στο πίσω μέρος. Δες τι πρέπει να προσέξεις για να βρεις το τέλειο τζιν.

-Tα τζιν με ανοιχτόχρωμες ραφές στο πάνω μέρος θα δημιουργήσουν ένα τρικ που κολακεύει τη μέση σου.

-Οι τσέπες πρέπει να ξεκινούν από το πλάι και να καταλήγουν χαμηλά αγκαλιάζοντας το πίσω μέρος του σώματος ώστε να στρογγυλέψουν τη σιλουέτα σου εκεί.

-Δεν θέλεις φαρδιά τζιν αλλά κάτι σταθερό και σε straight γραμμή για να έρθει σε ισορροπία το πάνω με το κάτω μέρος του σώματος.

-Προσοχή στο ύψος της μέσης. Χαμηλόμεσο σημαίνει ότι θα βγαίνει η κοιλίτσα έξω. Ψηλόμεσο σημαίνει ότι θα σε “κόβει” δημιουργώντας πρόβλημα. Πόνταρε κάπου στη μέση για το ιδανικό αποτέλεσμα.

-Δοκίμασε το τζιν σου και κοίτα στον καθρέφτη να μην ”σακουλιάζει” στο πίσω μέρος. Δεν σε κολακεύει καθόλου αυτό και θέλεις κάτι που θα εφαρμόζει τέλεια εκεί.

ΚΛΕΨΥΔΡΑ


Aπό αριστερά: Staff Jeans: Beatrice 99 ευρώ – Dorothy 99 ευρώ

Το κορίτσι με το λαχταριστό σχήμα! Καμπύλες πάνω, καμπύλες κάτω… Ήρθε η ώρα για το σωστό τζιν λοιπό και διάβασε τι πρέπει να ξέρεις.

-Θέλεις ένα τζιν που αγκαλιάζει τις καμπύλες σου -όχι πολύ χαλαρό, όχι πολύ σφιχτό.

-H μέση δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά για να δώσεις ισορροπία στο σώμα σου και θα βοηθούσε πολύ το ελαστικό ύφασμα ή μία ωραία ζώνη σε κανονικό μέγεθος.

-Το χρώμα που θα σε κάνει να δείχνεις πιο αδύνατη είναι το σκούρο μπλε αλλά αν θέλεις κάποιο τζιν με ξεβαμμένα σημεία φρόντισε αυτά να είναι στη μέση του ποδιού για ισορροπημένο αποτέλεσμα.

-Τα ρετρό τύπου 70s σου πάνε πολύ, αρκεί η καμπάνα να μην είναι x large, η μέση να μην είναι πολύ χαμηλά και το μήκος του να φτάνει ένα εκατοστό από το έδαφος -να μην σέρνεται δηλαδή.

-Ξέχνα οτιδήποτε σε capri γραμμή ή με πολύ ανεβασμένο ρεβέρ.

-Αν σου αρέσουν τα skinny τζιν προτίμησε αυτό που δεν είναι πολύ leggings αλλά έχουν μια slim γραμμή -θα δείχνουν πιο ωραία πάνω σου.

CΗΙLLIE

Aπό αριστερά: Staff Jeans: Stephanie 89 ευρώ – Sissy 89 ευρώ

Είσαι ψηλή αδύνατη χωρίς πολλές καμπύλες και ψάχνεις το τέλειο τζιν; Δες τι πρέπει να προσέξεις:

-Δεν σου πάνε καθόλου τα jeggins (τζιν που θυμίζουν κολάν)… Σε δείχνουν πιο αδύνατη και καθόλου θηλυκή!

-Μπορείς να επιλέξεις τζιν με χρώμα (κόκκινο-κίτρινο-μπλέ). Είναι πολύ τάση και θα σε κολακεύουν.

-Αν θέλεις ένα σε loose γραμμή πρόσεξε μην το παρακάνεις. Ένα νούμερο μεγαλύτερο αν πάρεις από αυτό που συνήθως φοράς θα είναι ό,τι πρέπει.

ΕΧΤΡΑ ΤΙP
Επέλεξε το σχέδιο που σου αρέσει και ταιριάζει στο σώμα σου και δοκίμασέ το σε αρκετά νούμερα μέχρι να βρεις αυτό που σε εκφράζει καλύτερα. Το ίδιο στενό τζιν, ένα ή δύο νούμερα μεγαλύτερο μπορεί να δίνει το τέλειο boyfriend τζιν!

Read More

And More