PIECE OF CAKE! Πώς θα φτιάξεις cupcakes με λιγότερες από 140 θερμίδες

Είναι ο δρόμος για το τέλειο κορμί στρωμένος με απαγορεύσεις και χωρίς γλυκά; Όχι πια! Τι θα έλεγες για ένα cupcake μπανάνας με όσες θερμίδες θα είχε και μια μπάρα δημητριακών; Πώς θα σου φαινόταν ένα ατομικό κεκάκι γεμάτο φράουλα που δεν ξεπερνά τις 120 θερμίδες;

Απολαυστικά cupcakes φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν λιγότερα λιπαρά, περισσότερες φυτικές ίνες και φυσικά λιγότερες από 140 θερμίδες το ένα.
Plus: μάθε περισσότερα για το super υλικό που χρησιμοποιήσαμε σε κάθε συνταγή για να γίνουν τα cupcakes σου ιδανικά για τη σωστή διατροφή!

Κάνε κλικ επάνω σε κάθε κάρτα για να δεις τη συνταγή που σου αρέσει αναλύτικά!
src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/03/lowcal_cupcake_1.png

Επιλέξαμε εκτός φυσικά από φρέσκια μπανάνα που θα σου προσφέρει κάλιο και έξτρα γλυκιά γεύση για να μειώσεις τη ζάχαρη στο γλυκό και ρυζάλευρο. Αποφεύγεις τη γλουτένη ενώ επιλέγεις μια λιγότερο επεξεργασμένη πρώτη ύλη που μόνο καλό προσφέρει στο σώμα. Δοκίμασέ το…

src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/03/lowcal_cupcake_2.png

Γιατί καρότο; Γιατί είναι γλυκό, δίνει ιδιαίτερη γεύση στα γλυκά και επιπλέον κάνει πολύ καλό στον οργανισμό. Τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών. Το καρότο ανακουφίζει από τα συμπτώματα των κολικών, της σπαστικής κολίτιδας, της διάρροιας και του έλκους. Επιπλέον, το καρότο περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες δεσμεύουν τη χοληστερόλη που περιέχεται στις τροφές.

src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/03/lowcal_cupcake_3.jpg

Δοκίμασε τη στέβια και στα γλυκά σου. Έχει την ιδιότητα να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση της. Αφαίρεις έτσι όλη τη ζάχαρη και τις εκατοντάδες θερμίδες από το cupcake σου (και όχι μόνο), προσθέτοντας ένα φυσικό γλυκαντικό με μηδέν θερμίδες.

src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/03/lowcal_cupcake_4.jpg

Αντικατάστησε το αλεύρι με αλεύρι βρώμης στα γλυκά σου. Η βρώμη περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, ενώ παράλληλα έχει την ιδιότητα να δεσμεύει περισσότερο νερό, ενυδατώνοντας τον οργανισμό σου. Επιπλέον, μπορείς να τη φτιάξεις μόνη σου, απλά αλέθοντας νιφάδες βρώμης. Έτσι θα έχεις μια όσο το λιγότερο γίνεται επεξεργασμένη πρώτη ύλη.

src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/03/lowcal_cupcake_5.jpg

H πιο fit επιλογή στα γεύματά σου που δεν είναι απαραίτητο να είναι σαλάτα ή βραστά. Τα παντζάρια παρέχουν άμεσα ενέργεια στον οργανισμό χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα. Κι αυτό σημαίνει πως θα σε τονώσουν και θα εμποδίσουν την επιθυμία για κάτι γλυκό. Tα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου. Να λοιπόν γιατί είναι ιδανικά για το γλυκό σου. Α, και φυσικά τα επιλέγεις για τη γεύση και το έντονο χρώμα που θα δώσουν στα γλυκά σου.

Read More

And More