7 τρόποι για να χάσεις κιλά σε μια εβδομάδα. Είναι εγγυημένοι!

Πήραμε την απόφαση να βαδίσουμε στο μονοπάτι που λέγεται “ισορροπημένη διατροφή”, αλλά έχουμε δοκιμάσει τόσες δίαιτες και αποτελέσματα δεν είδαμε. Όχι, δεν φταίνε οι δίαιτες. Φταίει η αποφασιστικότητά μας. Ή καλύτερα, η ελλιπής αποφασιστικότητά μας. Θέλουμε να είμαστε χαλαρές και να χάσουμε μερικά κιλά χωρίς να “ζοριστούμε”, χωρίς να έχουμε πρόγραμμα και χωρίς να στερούμαστε. Πολλά ζητάμε; Μάλλον όχι! Γίνεται; Ναι, φυσικά και γίνεται!

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μοιράζεται σήμερα με την παρέα του Tlife εφτά έξυπνα μυστικά που θα μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά σε μια εβδομάδα. Για να μην ταλαιπωρούμαστε άλλο λοιπόν, προτείνω να μετακινηθούμε προς τα κάτω και να δούμε τις λύσεις της ειδικού…

1.Κατανάλωσε σαλάτα με όλα τα κυρίως γεύματα! Ιδανικά και το μεσημέρι και το βράδυ! H αύξηση των φυτικών ινών θα βοηθήσουν τόσο στον κορεσμό ώστε να μειωθεί η ποσότητα του γεύματος, αλλά και στην μείωση του γλυκαιμικού δείκτη των τροφών ώστε να “καούν” πιο εύκολα.

2.Πιες νερό πριν από κάθε γεύμα, ακόμα και πριν από τα σνακ. Το νερό βοηθάει στις καύσεις και σίγουρα με ένα γεμάτο στομάχι, θα μπορέσεις να ελέγξεις καλύτερα την πείνα σου.

3.Πρόσθεσε 2-3 φρούτα καθημερινά. Για να μπορέσεις να χάσεις βάρος είναι σημαντικό να μπορέσεις να κρατήσεις το σάκχαρό σου σταθερό. Με τα φρούτα θα αντικαταστήσεις την ανάγκη σου για γλυκό και θα κρατηθείς μέχρι το επόμενο γεύμα.

4.Αύξησε έστω και λίγο τη φυσική σου δραστηριότητα. Το αδυνάτισμα έχει να κάνει με το ισοζύγιο ενέργειας. Αν κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεσαι για να συντηρήσεις το βάρος σου, τότε σίγουρα θα δεις τη ζυγαριά να κατεβαίνει.

5.Κόψε τη ζάχαρη από παντού. Η ζάχαρη από μόνη της (π.χ. μέσα στον καφέ αλλά κυρίως μέσα στα γλυκά) σαμποτάρει την προσπάθειά σου για αδυνάτισμα! Μια βδομάδα είναι, θα περάσει!

6.Μην ξεχνάς την πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Η πρωτεΐνη ακόμα και σε μικρή ποσότητα θα ενισχύσει τις καύσεις σου και θα σε βοηθήσει να νιώθεις περισσότερο χορτάτη.

7.Μη φας τίποτα από έξω και θα δεις μεγάλη διαφορά. Το junk food περιέχει περισσότερες θερμίδες, περισσότερα κακά λιπαρά και πιθανότατα και περισσότερο αλάτι!

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More