Πίσω στην κορυφή της σελίδας
13.10.2016 | 19:39
Άρτεμις Θύμιου Tweet me @artemis_thimiou

Σάκης Ρουβάς στο TLIFE: Η πολυπόθητη συνεργασία με την Πάολα και ο χρόνος που αφιερώνει στην Κάτια και τα παιδιά!

Σάκης Ρουβάς στο TLIFE: Η πολυπόθητη συνεργασία με την Πάολα και ο χρόνος που αφιερώνει στην Κάτια και τα παιδιά!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τι είναι #Stardome; Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του γενικού τίτλου που έχει η πολυαναμενόμενη συνεργασία του Σάκη Ρουβά με την Πάολα. Για να σιγουρευτώ ότι αυτό που λέει το Google translate είναι κι αυτό που σκέφτηκαν στην ομάδα του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη, έφτασα μέχρι τη συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης -δύο μόλις ημέρες πριν την πρεμιέρα- στο Κέντρο Αθηνών. Και σιγουρεύτηκα! Το γνωστό νυχτερινό κέντρο γίνεται θόλος αστεριών (δηλαδή, σε άπταιστα αγγλικά, "star dome").

Όχι μόνο γιατί αυτό που θα βλέπουμε, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, είναι ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που έχει πολλά αστέρια. Εγώ ένιωσα ότι ο Σάκης, φέτος, λειτουργεί λίγο σαν θόλος που αγκαλιάζει το πρόγραμμα αλλά και τους συντελεστές του. Δάσκαλος αλλά και μαθητής ταυτόχρονα. Με μεγαλύτερη έμφαση στο "μαθητής". Το γεγονός ότι η μεγάλη του επιθυμία, να συνεργαστεί με την Πάολα, γίνεται πραγματικότητα, τον κάνει να θέλει να γίνει πρωταγωνιστής αλλά ταυτόχρονα και θεατής.

Φέτος, ο Σάκης θα τραγουδάει στο επιβλητικό stage και ταυτόχρονα θα είναι κάπου ανάμεσα στους θεατές. Σε αυτή μας τη συνάντηση, τον ένιωσα να βρίσκεται ήδη στην άλλη μεριά. Έχοντας πετάξει από πάνω του το "σταρ" και αποζητώντας μόνο όσα κοπλιμέντα πηγάζουν από την ουσία. Τον συγκινεί μόνο ό,τι κουβαλάει "ψυχή".Και κάπου μέσα στο μυαλό μου ξεπετάχτηκε κι αυτή η περιβόητη ατάκα που είχε πει στην Χρυσούλα Διαβάτη: "Με την ψυχή μου!". Ένιωσα ότι αυτό θα δω στο Κέντρο Αθηνών από τις 14 Οκτωβρίου. Ένα πρόγραμμα από/με/για (διάλεξε εσύ την πρόθεση) την ψυχή όλων όσων βρεθούν κάτω από αυτό τον θόλο αστεριών.Μετά από 8 μήνες sold out εμφανίσεων, γιατί αποφάσισες να είσαι και πάλι σε κάποιο σχήμα και όχι να ξεκουράζεσαι;
Δε θα μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να συνεργαστώ με την Πάολα. Δεδομένου ότι αυτό τον καιρό ήταν διαθέσιμη, είπα, οπωσδήποτε πρέπει να αξιοποιήσω την ευκαιρία. Ήθελα πολλά χρόνια να συνεργαστώ μαζί της και είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους το κατάφερα.

Την πολιόρκησες αρκετά...

Ναι!

Δεν είχες όμως την ανάγκη να κάνεις ένα "διάλειμμα";

Έκανα το "διάλειμμά" μου ανάμεσα στο Estate και το Ακρωτήρι και βεβαίως, πάλι, από το Ακρωτήρι μέχρι σήμερα.

Αυτό ήταν; Σου αρκεί;

Δεν ήταν λίγο. Ήταν αρκετός χρόνος.

Τι είναι αυτό που σε ξεκουράζει;
Αυτό που με κουράζει περισσότερο στις εμφανίσεις μου είναι οι ώρες. Αντίστοιχα, αυτό που με ξεκουράζει είναι όταν κοιμάμαι πιο φυσιολογικές ώρες.

Το φορτωμένο πρόγραμμα και οι εντατικές πρόβες και οι αυξημένες υποχρεώσεις στο σπίτι με ένα ακόμα μωρό δεν σε κάνουν να έχεις ανάγκη λίγο παραπάνω χρόνο για σένα;
Βρίσκω χρόνο για μένα. Το να πετύχει κανείς την ισορροπία δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Είναι απαιτητικό αλλά έχω καταφέρει μέχρι στιγμής και τη βρίσκω.

Δεν νιώθεις ότι λείπεις πολύ από το σπίτι;
Ναι, θα μπορούσα να είμαι πολύ περισσότερο. Κι εγώ, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχω κάποια πράγματα με τα οποία έχω καταπιαστεί κι επειδή απολαμβάνω πάρα πολύ την επαφή με τον κόσμο, είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που δεν θέλω να αφήσω.

Η Κάτια και τα παιδιά σου κάνουν παράπονα; Νιώθεις ότι θα σε θέλανε λίγο παραπάνω στο σπίτι;

Είμαι όλη μέρα στο σπίτι και πολλές ώρες με τα παιδιά. Δεν λείπω από το σπίτι. Σκέψου ότι η εργασία μου είναι Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, οπότε το τριήμερο δεν είναι και το πιο εύκολο αλλά τις υπόλοιπες μέρες είμαι πολλές ώρες στο σπίτι.

Φαντάζομαι, περιόδους σαν κι αυτή, της προετοιμασίας, το πρόγραμμα είναι πιο έντονο.
Ναι είναι πιο έντονο, είναι αλήθεια.

Τι θα δούμε την Παρασκευή στην πρεμιέρα και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη συνέχεια;
Νομίζω ότι ο συνδυασμός μας με την Πάολα και την Τάμτα είναι διαφορετικός αρκετά οπότε από μόνο του είναι διαφορετικό αυτό που θα δούμε.Είπες, σε τηλεοπτική σου συνέντευξη, ότι νιώθεις την Πάολα σαν δασκάλα.
Βεβαίως, γιατί είναι συγκλονιστική σε αυτό που κάνει. Εκτός του ότι είναι, κατά τη γνώμη μου, η πιο σπουδαία νέα λαϊκή τραγουδίστρια, αυτό που την κάνει ακόμα πιο μοναδική είναι ο εκπληκτικός τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται πάνω στη σκηνή. Η εκρηκτικότητα και η μοναδικότητα που έχει πάνω στη σκηνή είναι κάτι το οποίο δεν συναντάς συχνά.

Αντίστοιχα, τα νέα παιδιά -κι αυτά που είναι στο σχήμα- νιώθουν έτσι για σένα. Νιώθεις αυτή την ευθύνη απέναντί τους;
Δεν νιώθω καμία ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά. Με την έννοια ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τη δική τους πορεία. Όμως, πάντα μου αρέσει και απολαμβάνω και χαίρομαι να έχουν αυτά τα παιδιά ευκαιρίες να ξεδιπλώσουν το δικό τους εαυτό. Τη δική τους ενέργεια, το δικό τους ταλέντο. Κι αυτήν την ευκαιρία, όταν είναι μαζί μου την έχουν.

Όλα αυτά τα χρόνια ακούς πάρα πολλά κοπλιμέντα για το πόσο ωραίος είσαι, πόσο ταλαντούχος... Τελικά, εσένα τι σε συγκινεί; Ποιο είναι, για σένα, το μεγαλύτερο κοπλιμέντο;
Τα κοπλιμέντα δεν με συγκινούν, να σου πω την αλήθεια. Προτιμώ ουσιαστικές και δημιουργικές συζητήσεις μέσα από τις οποίες μπορώ να αντιληφθώ πράγματα τα οποία πριν δεν γνώριζα. Εμένα μου αρέσει να μαθαίνω. Αυτό μου αρέσει. Τα κοπλιμέντα βεβαίως και τα ακούω και χαίρομαι, τα απολαμβάνω αλλά δεν είναι για μένα σημαντικά.

Αποζητάς περισσότερο πράγματα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη σου σαν άνθρωπος;
Βεβαίως. Οτιδήποτε καινούργιο μαθαίνω, από το μικρότερο ως το πιο -ας το πούμε- σπουδαίο, είναι κάτι το οποίο με βοηθάει να εξελιχθώ σε αυτό τον τομέα και είναι αυτό το οποίο αναζητώ.Η επαφή σου με το κοινό είναι πολύ έντονη μέσα από τα social media. Ανεβάζεις συνεχώς πράγματα, επικοινωνείς μαζί τους με αυτό τον τρόπο κι εκείνοι ανταποκρίνονται με reposts. Σε εντυπωσιάζει κάθε φορά αυτή η τεράστια ανταπόκριση;
Η πραγματικότητα είναι ότι μοιράζομαι τη ζωή μου με όλους αυτούς τους φίλους μου. Αυτό είναι η πραγματικότητα, μοιράζομαι την καθημερινότητά μου. Είναι πλέον σαν να είμαστε μία μεγάλη παρέα και να επικοινωνούμε μέσα από τα social media. Το απολαμβάνω! Είναι ένα καινούργιο τεχνολογικό μέσο και είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας πάρα πολύ.

Εκτός από τις εμφανίσεις, υπάρχουν άλλα σχέδια στα σκαριά;

Αυτή τη στιγμή είμαι επικεντρωμένος στο Κέντρο Αθηνών, στη συνεργασία μου με την Πάολα και την Τάμτα και τα υπόλοιπα παιδιά.

Δισκογραφικά (σ.σ. του θυμίζω ότι ανέφερε κάτι για νέο δίσκο πριν τα Χριστούγεννα);
Είναι έτοιμος ο δίσκος στην πραγματικότητα. Περιμένω να κυκλοφορήσει ακριβώς πριν τις γιορτές κι έχουμε μέλλον ακόμα.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10