Πίσω στην κορυφή της σελίδας
15.06.2012 | 14:30
Νάνσυ Νικολαΐδου

Εκλογές 2012 : Πως θα διαμορφωθεί ο Κυριακάτικος τηλεοπτικός χάρτης...

Εκλογές 2012 : Πως θα διαμορφωθεί ο Κυριακάτικος τηλεοπτικός χάρτης...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

Σε θέση... προεκλογικής μάχης βρίσκονται για ακόμα μία φορά τα κανάλια ! Οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου έφτασαν και όπως ίσως φαντάζεστε επικρατεί απίστευτος αναβρασμός στα δημοσιογραφικά επιτελεία όλων των καναλιών .

Ολοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν επιστρατεύσει το... βαρύ πυροβολικό της ενημέρωσης που διαθέτουν, στην προσπάθειά τους να καλύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις πολιτικές εξελίξεις της Κυριακής, υποσχόμενα να μας προσφέρουν μία έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση !

Ετσι, εμείς είπαμε να σας παρουσιάσουμε τον τηλεοπτικό, εκλογικό χάρτη, προκειμένου να ξέρετε τι θα δείτε που...

ΝΕΤΑπό τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι της ΕΡΤ - δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί και σκηνοθέτες - θα καλύψουν με απευθείας συνδέσεις από την Αθή-να και όλη την περιφέρεια την εκλογική αναμέτρηση.

Στην κάλυψη των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν τρεις δορυφόροι, 20 μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και δεκάδες τηλεοπτικά και ραδιοφω-νικά συνεργεία ανά την επικράτεια, ενώ η ΝΕΤ θα ενημερώνει συ-νεχώς τους τηλεθεατές, σε συνεργασία με την ΕΤ3 και τους περιφε-ρειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Η ενημέρωση θα αρχίσει από τις 06:00 το πρωί, με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη στην «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕ-ΡΩΣΗ» και αμέσως μετά, από τις 10:00 έως τις 12.00, ακολουθεί η Μαρία Σαράφογλου με την εκπομπή «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ».

Στις 12.00 θα μεταδοθεί ωριαίο δελτίο ειδήσεων με όλη την ε-κλογική δραστηριότητα και στις 13.00 τη σκυτάλη θα παραλάβουν ο Γιάννης Σκάλκος και ο Τάκης Σαράντης, οι οποίοι θα την παρα-δώσουν στις 15.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς θα αρχίσει στις 18:00 με την Έλλη Στάη. Μαζί της στο στούντιο θα βρίσκονται ο Γιάννης Πο-λίτης και ο Νίκος Φελέκης. Στις 19.00 ο εκλογικός αναλυτής – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ALCO Κώστας Παναγόπουλος, θα παρουσιάσει στη ΝΕΤ την πρόβλεψη του εκλογικού απο-τελέσματος, μέσα από τη μέθοδο του exit poll. Περίπου στις 21:00 θα μεταδοθεί και η πρώτη σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, μέσω του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης που εφαρμόζει η εταιρεία Singular Logic.

Στο στούντιο θα βρίσκονται βουλευτές και στελέχη όλων των κομ-μάτων, πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι όλων των χώρων του δημόσιου βίου, οι οποίοι δίνουν την ερμηνεία τους για το αποτέλεσμα της κάλπης. Παράλληλα, το δίκτυο ανταπο-κριτών της ΕΡΤ θα μεταφέρει τον πρώτο αντίκτυπο των ελληνικών εκλογών στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη και την Αμερική. Μέχρι το πρωί, η ΝΕΤ θα μεταδίδει κάρτες με όλα τα αποτελέσματα.

Η εκλογική δραστηριότητα θα καλύπτεται και ραδιοφωνικά από τη ΝΕΤ FM, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

ΣΚΑΙΑπό τις 6.00  το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς θα παρακολουθεί την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Στις 10.00  τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου και συνεχίζουν τον εκλογικό μαραθώνιο, με ρεπορτάζ και ζωνανές συνδέσεις απ΄όλη την Ελλάδα.

Στις 2.00 το μεσημέρι, έρχεται η Πόπη Τσαπανίδου με τους προσκεκλημένους της κάνουν την πρώτη αποτίμηση της ημέρας.

Στις 18.30 αρχίζει η εκλογική βραδιά με την Σία Κοσιώνη. Στο στούντιο ο εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής θα δώσει και πάλι τα πρώτα έγκυρα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών. Οι ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα κα τα έγκυρα ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων, θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο στο πρόγραμμα
 
Στις 10.30 το βράδυ, έρχεται η σειρά του Νίκου Ευαγγελάτου, για την συζήτηση των αποτελεσμάτων που έχει βγάλει η κάλπη, για περισσότερες αναλύσεις, αλλά και για πολιτκές εκτιμήσεις για το πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό την επόμενη μέρα. Ποιες μπορεί να είναι οι πολυσυζητημένες συμμαχίες και ποιες οι συγκρούσεις.

Από το απόγευμα και μετά, στο στούντιο θα σχολιάζουν οι : Αλέξης Παπαχελάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Κατερίνα Ακριβοπούλου.

MegaΣτις 07.00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Μανώλης Αναγνωστάκης, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», μας δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία με το άνοιγμα της κάλπης.
 
Στις 10.00 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης στην έκτακτη εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012-Η ώρα της κάλπης». Ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία των κομμάτων και συζητήσεις στο στούντιο για τη επόμενη μέρα.
 
Στις 14.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα παρακολουθήσουμε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αλλά και την υπόλοιπη ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 
Στις 18.15 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος στο MEGA με την εκπομπή «MEGAΕκλογές 2012-Η ώρα της κάλπης». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη συντονίστρια της εκπομπής, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα μεταδίδουν, λεπτό προς λεπτό, τη ροή των αποτελεσμάτων, ενώ θα συζητούν για τη διαμόρφωσή τους με στελέχη των κομμάτων και εκπροσώπους όλων των χώρων του δημόσιου βίου.
 
Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exit polls.Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.Μαζί θα σχολιάσουν την πρόβλεψη, αλλά και τα επίσημα αποτελέσματα της κρίσιμης εκλογικής βραδιάς.
 
Το MEGA θα μεταδώσει και σε live streaming το έκτακτο ενημερωτικό πρόγραμμα της ημέρας των εκλογών, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του www.megatv.com/ekloges2012

ΑΝΤ1Από τις 07:00 το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων. Από μια μαραθώνια μετάδοση, δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα καλύπτουν, λεπτό προς λεπτό, όλη την επικαιρότητα και θα μεταφέρουν με αξιοπιστία τον παλμό των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.  
 
Μέσα από ζωντανές συνδέσεις σε περισσότερα από 15 σημεία σε όλη την Ελλάδα και καλεσμένους στο στούντιο, θα υπάρξουν αναλύσεις, σχολιασμοί και ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της χώρας.Επιπλέον, στην ειδική αυτή εκπομπή οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν μεταδόσεις από τα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαδάκης και οι συνεργάτες του θα ενημερώνουν τους ψηφοφόρους για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την εκλογική διαδικασία.
 
Στις 18:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα πάρει η Μαρία Χούκλη. Μαζί της ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής και προσωπικότητες των γραμμάτων, που θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται.
 
Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα ακολουθήσει η εντυπωσιακή απεικόνιση των Exit Poll της METRON ANALYSIS. Τα αποτελέσματα θα αναλύσει ο Στράτος Φαναράς, ενώ παράλληλα οι ρεπόρτερς του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών.
 
AlphaΈχοντας καλύψει με άμεσο, ουσιαστικό και έγκυρο τρόπο την εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου, ο Alpha θα βρίσκεται και πάλι με όλο το δυναμικό του σε ετοιμότητα για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, στις 17 Ιουνίου. 
 
Με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, τα στρατηγεία και τους χώρους συνάθροισης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα του Alpha θα μεταφέρει άμεσα και έγκυρα στους τηλεθεατές τις εξελίξεις και το κλίμα στις παρατάξεις και τους ψηφοφόρους.
 
Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου και τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου και Έφη Αλεβίζου, θα βρίσκονται από τις 18:00 στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, να παρουσιάσουν και να αναλύσουν την επικαιρότητα, τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο με τη βοήθεια των πλέον προηγμένων τεχνολογικών μέσων.
 
Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.  
 
Επιπλέον, προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, θα καταθέσουν την άποψή τους και θα αναλύσουν τις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας.
 
Η κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης θα είναι διαθέσιμη και μέσω live streaming την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 18:00, στην ιστοσελίδα: www.alphatv.gr/eklogeslive, ενώ όλη η πολιτική επικαιρότητα καλύπτεται και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.alphatv.gr/Ekloges.
Star


 
Μέσα από το διευρυμένο δελτίο ειδήσεων ο Παναγιώτης Στάθης θα ξεκινήσει από τις 18:50 της 17/6 τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
 
Οι πολιτικοί συντάκτες του Star θα βρίσκονται στα στρατηγεία των κομμάτων. Ζωντανές ανταποκρίσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από το υπουργείο Εσωτερικών για νέα από τα εκλογικά τμήματα και την πρόοδο των καταμετρήσεων.
 
Στο στούντιο θα φιλοξενηθούν προσωπικότητες από τον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό χώρο. Σχολιάζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστου. Ο εκδότης Γιώργος Τράγκας δίνει το δικό του στίγμα στον σημαντικό αυτό εκλογικό αγώνα.
 
Τον γενικό συντονισμό από το control room θα έχει ο Γενικός Δ/ντης Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος θα συζητήσει και από το στούντιο με τους καλεσμένους και θα εκθέσει σκέψεις και συμπεράσματα. Η μετάδοση από το Star θα ολοκληρωθεί στις 22:00. 

 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Πιέσεις στο πρόσωπο: 4 απλές ασκήσεις που είναι σαν να κάνεις βελονισμό στο σπίτι!
Κάν'το μόνη σου: Πως να φτιάξεις ένα clutch από πλαστικοποιημένο χαρτί!
Meghan Markle: Η sexy σύντροφος του πρίγκιπα Harry αποκαλύπτει τα fitness μυστικά της
Θέλεις να πεις “Goodnight moon” και να κοιμηθείς ήσυχη; Αυτά είναι τα φυτά που πρέπει να έχεις στο υπνοδωμάτιο
Top 10