“Φως στο τούνελ”: Ανάβει και πάλι την Παρασκευή! Αυτές είναι οι δολοφονίες που ήρθαν στο φως μέσα από την εκπομπή…

Αγγελική Νικολούλη… Υπάρχουν άραγε πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί για ΄κείνη; Η Αγγελική ανήκει σε αυτή τη κατηγορία των δημοσιογράφων-παρουσιαστών που αναμφισβήτητα έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο μεγάλο βιβλίο της ελληνικής τηλεόρασης.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την στιγμή που άναψαν για πρώτη φορά τα φώτα του “Τούνελ” και μέχρι σήμερα; Εξακολουθεί να υπηρετεί με την ίδια πίστη, το ίδιο πάθος και την ίδια σοβαρότητα τις ανάγκες της εκπομπής της. Μία εκπομπή η οποία πρέπει κάθε εβδομάδα να κρατήσει κυριολεκτικά τις ισορροπίες του τρόμου! Μία εκπομπή η οποία πολλές φορές έχει γίνει και η αιτία, αλλά και η αφορμή για να εξιχνιαστούν σκοτεινές υποθέσεις. Υποθέσεις βαμμένες με αίμα… Μία εκπομπή η οποία ταυτόχρονα έχει καταφέρει να ρίξει φως και σε χιλιάδες εξαφανίσεις, δίνοντας έτσι πολύτιμες απαντήσεις σε όλα εκείνα τα βασανιστικά ερωτήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι που έχουν χάσει στους συγγενείς τους και τα δικά τους πρόσωπα.

Και για του λόγου το αληθές; Επτακόσιες εκπομπές έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι οποίες οδήγησαν στον εντοπισμό περισσότερων από 1.500 ατόμων, ενώ συνολικά 22 δολοφονίες αποκαλύφθηκαν στο Τούνελ και οι θύτες οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.

Ίχνη, μάρτυρες – κλειδιά, κωδικοποιημένα μηνύματα που άφησαν πίσω τους οι «πρωταγωνιστές» αυτών των υποθέσεων, περνούν από το μικροσκόπιο της δημοσιογράφου, η οποία επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά δριμύτερη στους δέκτες μας, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου!

Όλο το καλοκαίρι ζήσαμε ένα… θρίλερ σε σχέση με το μέλλον της Αγγελικής Νικολούλη στον Alpha. Βλέπετε, υπήρξε έντονη φημολογία πως η δημοσιογράφος σκέφτεται φέτος να μην συνεχίσει την συνεργασία της με το κανάλι, μιας και μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια αισθάνεται την ανάγκη για λίγο να σβήσει τις μηχανές και να πάρει κάποιες πολύτιμες ανάσες ξεκούρασης.Όμως, όλα αυτά που γραφόντουσαν και λεγόντουσαν αποδείχθηκε πως ήταν μόνο σενάρια τηλεοπτικής, επιστημονικής φαντασίας, μιας και η Αγγελική συνεχίζει ακάθεκτη την τηλεοπτική της πορεία.

Σαφέστατα και ο περσινός χειμώνας ήταν ένας χειμώνας που την τάραξε ιδιαίτερα και την συγκλόνισε, – παρά την τεράστια εμπειρία της -, λόγω των υποθέσεων με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη (μην ξεχνάτε είχαμε την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και της 4χρονης Αννυ), όμως, όχι η Αγγελική δεν εγκαταλείπει τα τηλεοπτικά “όπλα” και δεν εγκαταλείπει και τον Alpha!

Ετσι, η Αγγελική Νικολούλη και οι συνεργάτες της με την βοήθεια των τηλεθεατών, των εθελοντών και των Αρχών, θα επιχειρήσουν και φέτος να φωτίσουν γι’ άλλη μία χρονιά τα σκοτεινά τούνελ της κοινωνίας μας, κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή 20 του μήνα στις 11.50 μ.μ.

Μερικές από τις δολοφονίες που ήρθαν στο “Φως” και μας συγκλόνισαν:

* Η Σουλτάνα (Τάνια) Χαριτοπούλου δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της Σπύρο Καββαδία, τη νύχτα της 22ας Αυγούστου του 1998. Ο ίδιος εξαφάνισε και το πτώμα της το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

* Θρίλερ για γερά νεύρα ήταν η υπόθεση της Βασιλικής Τρίμα 52 χρόνων που εξαφανίστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1999 από το Αμπελοχώρι Τρικάλων και τελικά αποδείχθηκε πως την είχε σκοτώσει ο άνδρας της

* Οι φίλες Βαλμπόνα Πέπα 29 χρόνων Αλβανικής καταγωγής και η 20χρονη Μάσια- Χόζα Βελόζο Ντι Μενέζις μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού από τη Βραζιλία, εξαφανίστηκαν από τη Σκάλα Πολυχνίτου Μυτιλήνης στις 2 Αυγούστου του 2002. Είχαν πάει για διακοπές στο νησί, όπου θα συναντούσαν τον φίλο της Βαλμπόνας, Στέλιο Φτεριανό που έμενε εκεί. Η εκπομπή πήγε στη Μυτιλήνη και αιφνιδίασε τον Φτεριανό, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία που έδειχναν την ενοχή του. Οι έντονες αντιφάσεις του, η ταραχή του, οι κινήσεις και το θράσος του, έπεισαν την Αγγελική Νικολούλη ότι ο ίδιος είχε προκαλέσει το θάνατο στις δύο γυναίκες και έπαιζε θέατρο.

* Η Λαμπρινή Καρκαντζού 48 χρόνων, εξαφανίστηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2000 από την Πάτρα όπου έμενε με τους δύο γιους της και τους γονείς της. Ο φίλος της Βασίλης Σαπψάνης, δήλωνε σε γνωστούς ανήσυχος και «έψαχνε μάλιστα τη Λαμπρινή παντού», ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν και ο δολοφόνος της.

* Στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ο έμπορος δερμάτων του Βόλου Αχιλλέας Τέντας 58 χρόνων, δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι στον Αλμυρό, από τον εραστή της συζύγου του Νικόλαο Κωτούλα.

* Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2006 και το «Τούνελ» με αφορμή τη δίκη του Δάνου Μουρατίδη – δράστη στη δολοφονία της 20χρονης Κικής Κούσογλου στη Βέροια – έφερε στο φως τις κρυφές συνομιλίες της Αγγελικής Νικολούλη με το δράστη, που οδήγησαν την εκπομπή στην εξιχνίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. Ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ ο εξάδελφός του που τον βοήθησε στην ταφή του πτώματος, σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων.

* Στις 19 Ιουνίου 2007 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με μια απόφαση – σταθμό για τα δικαστικά χρονικά, έστειλε στις φυλακές με ισόβια κάθειρξη τον Λεωνίδα Βαρρά για την δολοφονία της άτυχης Μαρίας Νιωτάκη

* Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007 και η εκπομπή μπήκε στον κόσμο των «κυνηγών» κρυμμένων θησαυρών. Στον κόσμο αυτό παγιδεύτηκε ο 60χρονος υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων, Θεολόγος Διατσίδης, ο οποίος τελικά δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε από τον κολλητό του φίλο!

* Έφτασαν δύο εκπομπές με εξονυχιστική – μεθοδική και αποκαλυπτική έρευνα, για να φωτιστεί η εξαφάνιση του άτυχου επιχειρηματία Θεόδωρου Ταμπακίδη που ήταν ένα άγριο, καλοστημένο έγκλημα. Δράστης και εγκέφαλος του σατανικού σχεδίου, η σύζυγός του με την οποία βρισκόταν σε διάσταση.

* Η εκπομπή ερεύνησε την υπόθεση των Γρεβενών, την Παρασκευή 3 Απριλίου. Ο 57χρονος οικογενειάρχης Ζήσης Σιώζος Έλληνας της Γερμανίας, είχε χαθεί στις 16 Ιουλίου του 2008 από το Δοτσικό των Γρεβενών, όπου βρισκόταν για διακοπές με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του ηλικίας 20 και 18 χρόνων.Στις 19 Ιουλίου 2009 η κοινή γνώμη πάγωσε από την αποκάλυψη ότι η μάνα σκότωσε τον σύζυγό της και με τη βοήθεια των παιδιών της, εξαφάνισαν το πτώμα του και σκηνοθέτησαν την εξαφάνισή του.

* Έπρεπε να περάσουν πάνω από τέσσερα χρόνια για να καταφέρουν οι Αρχές της περιοχής να αποσπάσουν μια ομολογία από τον βασικό ύποπτο που είχε παγιδέψει το «Τούνελ» και να βρουν θαμμένο τον αγνοούμενο Γιάννη Κυριατζίδη.

* Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο Αιγάλεω Σταύρος Κωνσταντόπουλος 77 χρόνων, συνταξιούχος οδηγός της ΕΘΕΛ, που είχε χαθεί μυστηριωδώς στις 27 Απριλίου του 2009, βρέθηκε δολοφονημένος και στοιβαγμένος σε ένα μπαούλο στο ίδιο του το σπίτι που νοίκιαζε. Ο ενοικιαστής του Γιάννης Μ. 39 χρόνων, ζούσε με το θύμα του για έναν ολόκληρο χρόνο στο ίδιο σπίτι και έπαιζε θέατρο σε όλους, αλλά όχι και στο «Τούνελ»!

* Η απαγωγή και δολοφονία του 44χρονου επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της 31χρονης συνεργάτιδάς του Σούλας Καλαθάκη από το φίλο και συνεργάτη του πρώτου Τάκη Κράμπη και της συμμορίας του, πάγωσε την κοινή γνώμη. Εξαφανίσεις – απαγωγές με στόχο το χρήμα και τα πιν των καρτών του επιχειρηματία, που κατέληξαν σε διπλή δολοφονία. Χρειάστηκαν δεκαέξι εκπομπές για να φωτιστεί αυτή η υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη σχεδόν έξι χρόνια μετά.

* Ο μάρτυρας εντόπισε το άτυχο παιδί το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2011, αλλά το ανέφερε στις Αρχές δύο μέρες μετά, τη Δευτέρα. Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν πολύτιμα στοιχεία, αφού τα άγρια ζώα και τα σκυλιά της περιοχής είχαν ήδη κομματιάσει το πτώμα του. Στην αρχή κανένας δεν μπορούσε να δεχτεί ότι το πτώμα ανήκε στον 23χρονο Κωστή Πολύζο. Εννέα μέρες μετά την μακάβρια ανακάλυψη, τα εγκληματολογικά εργαστήρια διέλυσαν και την ελάχιστη αμφιβολία που υπήρχε.

* Το «Τούνελ» έφερε στο φως το ρόλο της «μαύρης χήρας» ή γυναίκας- «αράχνης» όπως την αποκαλούσαν, καθώς και τα εγκλήματά της. Τελευταίο θύμα της ο Τάσος Τσαγκαρόπουλος 42 χρόνων από τη Ζάκυνθο, με τον οποίο ήταν «συνεργάτες στις απάτες», όπως η ίδια έλεγε και είχαν οικονομικές διαφορές. Τον σκότωσε με τη βοήθεια φίλου της και τον «έχτισαν» κάτω από το ντους στο υπόγειο μονοκατοικίας που νοίκιαζε στο Διακοπτό, σαν πλούσια Ελληνοαμερικανίδα.

Read More

And More