Το… παλάτι έκοψε εκπομπή που θα σατίριζε τον πριγκιπικό γάμο !

Πριγκιπικός γάμος χωρίς… παρατράγουδα γίνεται; Εμ, δε γίνεται και για την ακρίβεια τα παρατράγουδα που έχουν σημειωθεί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του γάμου της δεκαετίας, δεν είναι και λίγα. Και επειδή έκαστος στο είδος του και ο… Λουμίδης στους καφέδες, προσωπικά είπα να σας ενημερώσω για τα πρόσφατα τηλε-παρατράγουδα που σημειώθηκαν ενόψει της γαμήλιας τελετής του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Ναι, γιατί υπήρξαν και παρατράγουδα… τηλεοπτικού τύπου ! Βλέπετε, το παλάτι… φούντωσε για τα καλά και αποφάσισε να ασκήσει βέτο για την μετάδοση του βασιλικού γάμου από το αυστραλιανό κρατικό κανάλι ABC. Και αν αναρωτιέστε το τι έφταιξε και το παλάτι… φούντωσε, θα σας το αποκαλύψω ευθύς αμέσως.

Στο πρώτο κρατικό κανάλι του ABC1 είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί η τελετή όπως θα την μετέδιδε το BBC, αλλά στο δεύτερο κρατικό κανάλι ABC2 θα μεταδιδόταν η εικόνα από το ABC1 με… χιουμοριστικά σχόλια της σατιρικής ομάδας “Chasers”.

Οπως καταλαβαίνετε ,λοιπόν, αυτή η ιδέα δεν άρεσε καθόλου στο παλάτι, γιατί λέει το χιούμορ των “Chasers” θεωρείται «ακραίο», με αποτέλεσμα ο γραμματέας του πρίγκιπα Κάρολου να αποφασίσει να καταφύγει στην παλιά και αθάνατη μέθοδο της… λογοκρισίας, προκειμένου να εμποδίσει την κάλυψη του γάμου, με αυτό τον τρόπο.

Ετσι, πολύ απλά, επικοινώνησε με την διεύθυνση του ABC και εισηγήθηκε το κόψιμο της εκπομπής.

«Αν η εκπομπή τους βγει στον αέρα, τότε δεν θα σας δώσουμε εικόνα», φέρεται να είπε ο Πάτρικ Χάρισον. Οσο για το πως αντέδρασε το ABC ; Τι να πω ; Δυστυχώς συμμορφώθηκε αν και κατά τα άλλα, εκφράζει την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή.

Πάντως, κι άλλα αυστραλιανά κανάλια έχουν προγραμματίσει, παράλληλα με την «σοβαρή» κάλυψη του γάμου, να έχουν και μια πιο… ανάλαφρη εκδοχή του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια νέα παρέμβαση από το Μπάκιχαμ !

Read More

And More