Η γραμματέας του Δημοτικού στο TLIFE για την άτυχη δασκάλα: Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε πιο πολύ!

Μια λάθος κίνηση και δε θέλει πολύ να γίνει το κακό. Όπως έγινε το πρωί της Τετάρτης στο 21ο δημοτικό σχολείο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου μια δασκάλα καλλιτεχνικών, μια μάνα δυο παιδιών, ανέβηκε στη σοφίτα του σχολείου για να στολίσει την πρόσοψη. Ήθελε να δώσει χαρά στους μαθητές της ενόψει Χριστουγέννων, όπως έκανε κάθε χρόνο κι έχασε τη ζωή της.

Η είδηση συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο. Μια νέα γυναίκα, νεκρή εξαιτίας της κακιάς στιγμής. Η άτυχη 41χρονη γυναίκα έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων. Η άτυχη δασκάλα ήταν η ψυχή του σχολείου στις εκδηλώσεις και τα παιδιά αγαπούσαν όσο τίποτα το μάθημά της.

Στο TLIFE μίλησε η γραμματέας Δήμητρα Φώτου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 109ου Δημοτικού Σχολείου, που συστεγάζεται με το 21ο όπου κι έγινε το τραγικό συμβάν. Η δασκάλα πριν δύο χρόνια βρισκόταν και στο δικό τους σχολείο.

“Τη γνώριζα πολύ καλά… Πρόπερσι ήταν και στο δικό μας σχολείο. Ό,τι ομορφιά διαθέτει το σχολείο μας την έχει κάνει η Ελευθερία. Ό,τι έχει να κάνει με ζωγραφική, καλλιτεχνικά, τα έχει κάνει εκείνη. Αν δείτε το σχολείο, τις πανέμορφες γωνιές, όλα οφείλονται σε εκείνη, πραγματικά. Το λάτρευε τόσο πολύ όλο αυτό που πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε… Δεν ξέρω τι να πω. Είμαστε πάρα πολύ σοκαρισμένοι σήμερα όλοι…”

Ο σύζυγός της είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών. Το ένα της κοριτσάκι είναι στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, το άλλο κοριτσάκι ερχόταν από το σχολείο ήταν μικρότερο… Δυο κοριτσάκια έχει. Ήταν η δασκάλα των εικαστικών μας. Ήταν αρκετά χρόνια στο συγκρότημα… Είχε έρθει με απόσπαση από την δευτεροβάθμια, όταν ήρθε πριν από τρια χρόνια…

Πήγα σήμερα από το σχολέιο να πάρω και τα παιδιά… Μας κάλεσαν να τα πάρουμε γρήγορα… Εκκενώθηκε το σχολείο γρήγορα. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες με έργα της Ελευθερίας, που έβαζε να κάνουν τα παιδιά. Είναι ένα γκράφιτι με τίτλο: “Είμαστε φίλοι” ήταν στα πλάισια της ημέρας φιλίας, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ελευθερίας.”

Οργάνωνε πολλά δρώμενα. Γίνονταν πολλά… Ήθελε να κάνει κι ένα διαδικτυακό μουσείο ζωγραφικής, με ζωγραφιές των παιδιών. Δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει.

Η Ελευθερία ήταν συνέχεια ανάμεσα στα παιδιά… (Η δασκάλα με το άσπρο φανελάκι και τα σγουρά μαλλιά)
/

“Τα παιδιά την αγαπούσαν πάρα πολύ, κι από τα δύο σχολεία. Τα πιο πολλά παιδιά δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει… Δεν τους έχουμε πει. Ήταν δυστυχώς ακαριαίος ο θάνατος. Ανέβηκε στη σκάλα που οδηγεί στον κάτω όροφο και το στόλιζε με διάφορα θέματα κάθε φορά. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό κι έπεσε από εκεί… Κάτω υπάρχει συντριβάνι και παγκάκια, είναι η τραπεζαρία που έτρωγαν τα παιδιά… Η κηδεία μάλλον θα γίνει άυριο…”

Read More

And More