Πίσω στην κορυφή της σελίδας
08.01.2015 | 16:06

Μια Ελληνίδα στο Αφγανιστάν: ''Έζησα ανάμεσα σε εξτρεμιστές του Ισλάμ χωρίς να ξέρω αν το πρωί θα είμαι ζωντανή''

Μια Ελληνίδα στο Αφγανιστάν: ''Έζησα ανάμεσα σε εξτρεμιστές του Ισλάμ χωρίς να ξέρω αν το πρωί θα είμαι ζωντανή''
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Ελληνίδα που ζει ανάμεσα σε φανατικούς του Ισλάμ και Τζιχαντιστές βρέθηκε σήμερα στο πλατό της εκπομπής και μίλησε για την καθημερινότητά της. ''Έζησα ανάμεσα σε εξτρεμιστές του Ισλάμ χωρίς να ξέρω αν το πρωί θα είμαι ζωντανή'', εκμυστηρεύεται στην Τατιάνα η Παναγιώτα Κουρή.

Πριν από περίπου ένα χρόνο πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να εργαστεί στο εξωτερικό και μάλιστα όχι σε οποιαδήποτε χώρα αλλά στο Αφγανιστάν. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη για εκείνη αλλά η οικονομική κρίση δεν της άφησε και πολλές επιλογές.

Οι καταστάσεις που ζει εκεί, η φτώχεια, η βρώμικη ατμοσφαίρα και το γκρίζο χρώμα ήταν πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συναντήσει. Η καθημερινότητά είναι δύσκολη ειδικά επειδή είναι γυναίκα. “Στο Αφγανιστάν απαγορεύεται να κυκλοφορούν οι γυναίκες στο δρόμο”, περιγράφει στην Τατιάνα.

“Περνάω από τρία σημεία ελέγχου για να μπω στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσω”, συνεχίζει η Παναγιώτα. Ο λόγος που της δίνει κουράγιο είναι η σκέψη των παιδιών της και δεν επιτρέπει, όπως λέει, να μην γυρίσει ζωντανή. “Τη νύχτα από φόβο μετράω τα δευτερόλεπτα μέχρι να ξημερώσει”, αναφέρει χαρακτηριστικά για τον φόβο που βιώνει στο Αφγανιστάν.

“Έχω πάντα μαζί μου ένα τσαντάκι με τα απαραίτητα για να μπορέσω να ζήσω δυο μέρες σε περίπτωση βομβαρδισμού”, εξηγεί στην εκπομπή.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10