Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.05.2016 | 09:44

Eurovision 2016: Σκάνδαλο με την κριτική επιτροπή της Ρωσίας

Eurovision 2016: Σκάνδαλο με την κριτική επιτροπή της Ρωσίας
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Λίγες ώρες πριν δούμε στις οθόνες μας τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision, οι υπεύθυνοι της παραγωγής θα πρέπει να βρουν λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε κατά τη χθεσινή γενική πρόβα. Τι θα κάνουν όμως;

Όπως είναι γνωστό το 50% της βαθμολογίας κάθε χώρας που ψηφίζει προέρχεται από μία πενταμελής επιτροπή. Οι συγκεκριμένοι κριτές παρακολουθούν την γενική πρόβα και βάζουν την βαθμολογία τους η οποία δεν αποκαλύπτεται μέχρι το τέλος του τελικού της Eurovision.

Η ρωσική κριτική επιτροπή κάπου μπερδεύτηκε και ένα από τα μέλη της αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά τις πρόβες και όσα γίνονταν στο χώρο που βρίσκονταν Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, η κριτής αποκαλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση της συμμετοχής της Ολλανδίας και της Αρμενίας μέσα από το κλειστό δορυφορικό κύκλωμα, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της EBU. Ύστερα, φανερώνει μέρος της βαθμολογίας της, όπου φαίνεται να διάκειται υπέρ του “Slow Down” και των Argo που προηγήθηκαν, που επίσης δεν επιτρέπεται από τους υπευθύνους της Eurovision.

Δες το video: Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, είναι το κάτα πόσον οι κριτικές επιτροπές δίνουν την απαραίτητη προσοχή στα διαγωνιζόμενα τραγούδια, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο οι Ρώσοι κοιτούσαν την κάμερα του κινητού και να χορεύουν.

Εγείρονται, λοιπόν, πολλές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για τη στάση που θα τηρήσει η EBU καθώς το συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει σωρεία παραβάσεων των κανονισμών.

Ωστόσο, με ένα tweet οι υπεύθυνοι της παραγωγής έγραψαν: «Εξετάζονται οι αναφορές σχετικά με το βίντεο της ρωσικής κριτικής επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες την Τρίτη το απόγευμα».

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10