Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.06.2016 | 18:09

Γεωργία Αποστόλου: Τι έλεγε η μητέρα της το 2011 για την στροφή της στο Θεό

Γεωργία Αποστόλου: Τι έλεγε η μητέρα της το 2011 για την στροφή της στο Θεό
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Έφυγε από τη ζωή στα 43 της χρόνια η ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου. Η είδηση του θανάτου της συνοδεύτηκε από σύγχυση αφού κάποιο πρόσωπο πιθανόν η αδελφή της απαντούσε στο τηλέφωνο ως Γεωργία . Το 2011, η μητέρα της Γεωργίας, με συνέντευξή της στο Ciao και στον Αλέξη Τερζή είχε αποκαλύψει τη στροφή της κόρης της στο Θεό και την αποστροφή της για την υποκρτική.

Είχε επίσης αποκαλύψει ότι η η Γεωργία δεν συγχώρεσε ποτέ τους γονείς της για τις αντιρρήσεις που είχαν όταν εκείνη τους είχε ανακοινώσει ότι θέλει να γίνει ηθοποιός

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ελευθερίας Αποστόλου το 2011

-Την κούρασε το γεγονός πως δεν της συμπαρασταθήκαμε
 
«Αυτή την περίοδο η κόρη μας δεν ασχολείται με το επάγγελμά της και κάνει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών σε παιδιά. Δεν θέλει ούτε να ακούει, μα ούτε και να μιλάει για το χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Είναι πολύ κοντά μας η Γεωργία, αλλά δεν μένει μαζί μας.»
 
- Γιατί αποφεύγει να συζητάει για την καριέρα της;
 
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Η Γεωργία δεν θέλει να μιλάει καθόλου. Είναι κάτι που πέρασε από τη ζωή της και τελείωσε. Ακόμα κι εμείς οι γονείς της, όταν πάμε να της πούμε κάτι, δεν μας αφήνει να συνεχίσουμε τη φράση μας. Πάντως, δεν μιλάει καθόλου για αυτόν το χώρο. Ποτέ όμως, ακόμα και εκείνη την εποχή, δεν ήθελε να ανοίγει κουβέντα μαζί μας για τη δουλειά της.»
 
- Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η στάση της;
 
«Ποτέ δεν θέλαμε να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα. Ίσως να την κούρασε και το γεγονός ότι δεν της συμπαρασταθήκαμε. Επειδή εναντιωθήκαμε, έφυγε σε πολύ μικρή ηλικία από κοντά μας, την εποχή που έπαιζε στο σίριαλ «Μονοπάτια της αγάπης». Επωμίσθηκε τα έξοδα, έχει εγωισμό. Πάντα ήμουν ενάντια σ’ αυτό. Λυπόμαστε πάρα πολύ ως γονείς που ήταν πρώτη μαθήτρια και είχε μεγάλες δυνατότητες να πάει πάρα πολύ ψηλά. Όλα αυτά, δηλαδή ότι πήγε και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και πέρασε με επιτυχία, τα μάθαμε αργότερα.»
 
«Φοβηθήκαμε μήπως κλειστεί σε κάποιο μοναστήρι. Η Γεωργία μάς έλεγε πως δεν ήθελε να πεθάνει από την πίεση όπως ο Βαγγέλης Κουτελιδάκης, που είχε άγχος για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο την καριέρα του. Οι καλλιτέχνες έχουν ιδιαίτερη αντίληψη των πραγμάτων, όλα αυτά την κουράσανε και αποφάσισε να έχει λιγότερα εισοδήματα, παρά να περνάει αυτές τις έντονες καταστάσεις. Η Γεωργία σταμάτησε την εποχή που τη ζητάγανε οι σκηνοθέτες και εκείνη δεν σήκωνε το τηλέφωνο» συνεχίζει τη συγκινητική αφήγησή της η μητέρα της Γεωργίας Αποστόλου.
 
- Η προσήλωσή της στην εκκλησία πηγάζει από τις αρχές της οικογένειας;
 
«Εκείνη ήταν πάντοτε των άκρων. Μπορεί εμείς να είμαστε κοντά στην εκκλησία, αλλά όχι τόσο φανατισμένοι όπως η Γεωργία. Σε φυσιολογικά όρια. Όπως και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, πηγαίνει χρόνια τώρα στα κηρύγματα και τις λειτουργίες του πατέρα Ανανία στο εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στη Λ. Αλεξάνδρας. Η Γεωργία, και την περίοδο που εργαζόταν ως ηθοποιός, πάντα ήταν εκεί στις λειτουργίες. Και εμείς, σαν γονείς, με τον τρόπο που φερόταν φοβηθήκαμε μήπως κλειστεί σε κάποιο μοναστήρι.» 
 
Ο ρόλος του πνευματικού της Ανανία Κουστένη στην απόφαση της ηθοποιού
 
Η μητέρα της πρώην ηθοποιού εστιάζει στην ψυχολογική στήριξη που παρείχε ο πνευματικός στην κόρη της, ξεκαθαρίζοντας όμως πως ποτέ δεν την προέτρεψε να εγκαταλείψει το χώρο του θεάματος: «Ο πατέρας Ανανίας πάντα συμβούλευε τη Γεωργία να συνεχίσει να δουλεύει στο χώρο της. Ακολουθεί ως ιερομόναχος τα μυστήρια και τελεί νυχτερινή θεία λειτουργία σαν τα μοναστήρια. Ποτέ δεν της είπε να σταματήσει. Πάντα είχε τον πατέρα Ανανία, ακόμα και πριν δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφο. Πήγαινε, κοινωνούσε στον πατέρα Ανανία, ακόμα και την περίοδο που ήταν μαζί με τον αλησμόνητο Βαγγέλη Κουτελιδάκη.» 
 
Όσο για το σήμερα και το αύριο της κόρης της Γεωργίας, η Ελευθερία Αποστόλου συνοψίζει την άποψή της σε μια φράση: «Δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτεί, είναι ευτυχισμένη που κάνει αυτή τη ζωή. Αλλά ακόμα δεν μας συγχωρεί που δεν θέλαμε να γίνει ηθοποιός.»
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10