Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.10.2016 | 15:40

Λάδια: Ποια είναι τα καλύτερα για τηγάνισμα - Ποια να αποφεύγεις

Λάδια: Ποια είναι τα καλύτερα για τηγάνισμα - Ποια να αποφεύγεις
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Όταν μαγειρεύεις σε υψηλή θερμοκρασία (όπως το τηγάνισμα) πρέπει να χρησιμοποιείς λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες και επιβλαβείς ενώσεις, που σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνεις.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό της αντίστασης του κάθε ελαίου στην οξείδωση και την τάγγιση, τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ο σχετικός βαθμός κορεσμού των λιπαρών οξέων σε αυτό.

Διάβασε περισσότερα στο Iatropedia.gr
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Bella Hadid: πώς βγάζει τέλειες selfie, ποια καλλυντικά χρησιμοποιεί, τι χρώμα βάφει τα νύχια της και άλλα μυστικά
Τα ωραιότερα νυφικά που είδαμε στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης
Light συνταγές: Πρωτεϊνούχα γεύματα με λίγες θερμίδες που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις
Angelina Jolie: Το καινούριο σπίτι της ηθοποιού είναι ένα από τα πιο ιστορικά του Hollywood
Top 10