Πίσω στην κορυφή της σελίδας
01.08.2016 | 14:28

Προσοχή με τα «μελάτα» αυγά - Τι πρέπει να ξέρεις για λόγους υγείας

Προσοχή με τα «μελάτα» αυγά - Τι πρέπει να ξέρεις για λόγους υγείας
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Αν σου αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεσαι ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Εάν μαγειρεύεις το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Διάβασε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook