Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.11.2016 | 10:52

Σάκης Ρουβάς - Κάτια Ζυγούλη: Σε επίσημο γεύμα με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη! [pics]

Σάκης Ρουβάς - Κάτια Ζυγούλη: Σε επίσημο γεύμα με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη! [pics]
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Στο πλαίσιο της Συνάντησης των Αθηνών “Φιλόξενες πόλεις για τους πρόσφυγες” δόθηκε επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο N.J. V. Athens Plaza και ήταν όλοι εκεί. Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, τον Σάκη Ρουβά με την Κάτια Ζυγούλη, την οικογένεια του Γιώργου Λεβέντη, την Έλενα Κουντουρά, την Έλενα Καμμένου την Καίτη Τζιτζικώστα και άλλους σε μια ξεχωριστή συνάντηση.

Λίγες μέρες μετά το τελευταίο επίσημο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα, ως πρόεδρος των HΠA στην Αθήνα, η επικεφαλής της UNESCO κ. Irina Bokova ήρθε στη χώρα μας για να μιλήσει για το καυτό πρόβλημα των προσφύγων και την ανάγκη δημιουργίας φιλόξενων πόλεων γι’ αυτούς – το θέμα της Διεθνούς Συνάντησης των Aθηνών που οργανώνεται σε συνεργασία με το «Iδρυμα Mαριάννα B. Bαρδινογιάννη» και την πρόεδρό του κ. Mαριάννα Β. Bαρδινογιάννη, πρέσβη Kαλής Θελήσεως της UNESCO. Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και το επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αξίζει να αναφέρουμε πώς η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου «Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες» άνοιξε με ομιλία της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη πλαισιωμένη από τους δημάρχους Αθηναίων Πειραιά και Λέσβου. “Είμαι βέβαιη πως μέσα από τη δουλειά μας θα συμβάλουμε ακόμα πιο ουσιαστικά στη δημιουργία και τη λειτουργία φιλόξενων πόλεων. Φιλόξενων, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους, που πολύ συχνά αισθάνονται "ξένοι" στην ίδια τους την πόλη”, δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Στην κλειστή συνεδρίαση, τριάντα εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, επιχείρησαν να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενημέρωση πάνω στα νέα δεδομένα, τις σύγχρονες πρακτικές και τη διεθνή εμπειρία, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν μέσα στη νέα πραγματικότητα.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή των Ελλήνων δημάρχων που στις πόλεις τους φιλοξενούν πρόσφυγες. Κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μετέδωσαν τα μηνύματα τους σε όλο τον κόσμο.

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Καίτη Τζιτζικώστα, Irina Bokova, Έλενα Καμένου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Adrienne Clarkson, Άντρη
Αναστασιάδη, Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, Odeta NishaniΜαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΣάκης Ρουβάς, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κάτια ΖυγούληΤο ζεύγος Βασίλη Λεβέντη, Μαριάννα Β. ΒαρδινογιάννηΣάκης Ρούβας, Έλενα Κουντουρά, Μαριάννα Β. ΒαρδινογιάννηAlberto Cano, Κάτια Ζυγούλη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σάκης Ρουβάς, Αχιλλέας Τσάλτας
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10