Σάκης Ρουβάς: Τίμησε τους εθελοντές δότες Μυελού των Οστών!

Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί! Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε όλοι μας στους ανθρώπους που είναι αντιμέτωποι με την συγκεκριμένη ασθένεια και στους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Αυτό είναι το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας που έστειλαν σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, οι Σύλλογοι «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας».

Μέσα από μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», τίμησαν τους εθελοντές δότες Μυελού των Οστών που πρόσφεραν μόσχευμα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, χαρίζοντάς τους έτσι το δώρο της ζωής.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία των μελών των Δ.Σ. των δυο Συλλόγων, μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, γονιών και παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης, Σάκης Ρουβάς που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών με το διττό του ρόλο, ως Αγγελιοφόρος της Ελπίδας και πρώτος εθελοντής δότης Μυελού των Οστών.

Από τους πρωτεργάτες του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, επικοινώνησε -και συνεχίζει να το κάνει- το πόσο σημαντικό είναι να μην μένουμε αμέτοχοι και να είναι συλλογική η προσπάθεια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ο ίδιος στηρίζει έμπρακτα τους σκοπούς του Συλλόγου με κάθε του δραστηριότητα και ηγείται της ενημερωτικής καμπάνιας για την εθελοντική προσφορά μυελού.


Ανθρώπους σαν τον Σάκη Ρουβά που ενστερνίστηκαν το όραμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη τίμησαν και στην εκδήλωση. Συγκεκριμένα, τις δύο πρώτες δότριες από την Τράπεζα Μυελού «Όραμα Ελπίδας» που έδωσαν μόσχευμα για να σώσουν δύο ασθενείς και την πρώτη δότρια στην Ελλάδα .

Σάκης Ρουβάς, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Η πρώτη είναι μητέρα τριών παιδιών από την Τήνο, που έδωσε μόσχευμα σε παιδί που νοσηλευόταν στην Ογκολογική Μονάδα και θα πρέπει να μείνει ανώνυμη λόγω του κανονισμού που διέπει τη σχέση δότη και λήπτη όταν αυτοί βρίσκονται στο ίδιο νοσηλευτικό κέντρο. Την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου παρέδωσε στη δότρια ο Καθηγητής Στέλιος Γραφάκος ο οποίος μετέβη στην Τήνο για να πάρει μέρος σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Η δεύτερη δότρια -στην οποία απένειμε την Τιμιτική Πακέτα της Ελπίδας ο Σάκης Ρουβάς- είναι μητέρα ενός παιδιού από τη Ρόδο. Το όνομά της είναι Ειρήνη Χρυσανθή. Είναι καθηγήτρια αγγλικών και όπως και η πρώτη ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμά της Ελπίδας όταν βρέθηκε μέσα από την παγκόσμια τράπεζα ότι είναι συμβατή με έναν ενήλικα ασθενή στη Γερμανία. Η Ειρήνη έγινε εθελόντρια πριν από 3 ακριβώς χρόνια, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, όταν είχε νοσήσει τότε ένα παιδάκι από τη Ρόδο και το οικογενειακό περιβάλλον του ξεκίνησε εκστρατεία για να βρεθεί κατάλληλο μόσχευμα. Ο Σύλλογος «ΡΟΔΑΥΓΗ» είχε οργανώσει τότε την προσπάθεια και η Πρόεδρός του, κυρία Αικατερίνη Μπούκλα, τιμήθηκε εκείνη τη χρονιά από την ΕΛΠΙΔΑ καθώς τα 700 δείγματα από δότες που είχαν συγκεντρωθεί τα πρόσφερε στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η τρίτη εθελόντρια, η κυρία Νικολέττα Ευριπίδου, είναι η πρώτη δότρια στην Ελλάδα. Γράφτηκε το 1992 όταν ο σύζυγός της που έπασχε από λευχαιμία χρειαζόταν μόσχευμα. Τότε είχε δηλώσει ότι θέλει να εγγραφεί και εθελόντρια δότρια για οποιονδήποτε χρειαστεί. Το 1994 βρέθηκε συμβατή για έναν ασθενή από την Ελλάδα, ενώ ο σύζυγός της τελικά δεν κατάφερε να βρει μόσχευμα. Πλέον η Νικολέττα έχει στρατευθεί στο πλευρό της Ελπίδας και του Οράματος Ελπίδας ως εθελόντρια και συμβάλλει στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο με όλη της την καρδιά.

Η κυρία Ευριπίδου, βαθιά συγκινημένη μόλις που μπόρεσε να πει: «Νιώθω πολύ μεγάλη συγκίνηση για την τιμή που μου γίνεται σήμερα. Το ότι ήμουν η πρώτη Ελληνίδα δότρια ήταν καθαρή τύχη. Το ότι έδωσα μυελό των οστών ήταν η μεγαλύτερη ευλογία! Εύχομαι το ίδιο να ζήσετε και εσείς».


Στα δύο χρόνια λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών έχουν εγγραφεί παραπάνω από 21.000 δότες, ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμα σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Ένας αριθμός που καθημερινά αυξάνεται, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την βαθιά ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Mπορεί όμως να γίνει ακόμα μεγαλύτερος και είναι πολύ απλό. To TLIFE έζησε από κοντά τη διαδικασία (δες εδώ), ενώ είναι πολλοί και οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου που προσπαθούν να εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους…

Read More

And More