Μαντώ: Το συγκινητικό μήνυμά της για την στιχουργό Ιφιγένεια Γιαννοπούλου 11 χρόνια μετά τον θάνατό της

Στα 40 της χρόνια και εντελώς ξαφνικά, μετά από ιατρικό λάθος σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, έφυγε πριν από 11 χρόνια, στις 24 Ιουνίου του 2004 η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.

Η γνωστή στιχουργός στην σύντομη ζωή της είχε υπογράψει αρκετές εκατοντάδες τραγούδια. Παράλληλα είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Με την ιδιότητα της στιχουργού συνεργάστηκε με μερικά απο τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Μαρινέλλα, Πασχάλη Τερζη, Μανώλη Μητσιά, Τάνια Τσανακλίδου), ενώ ίσως η πιο στενή της συνεργάτιδα ήταν η Μαντώ η οποία άλλωστε ήταν και κολλητή της φίλη. Η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου είχε άλλωστε βαφτίσει και τον πρωτότοκο γιο της Μαντώς, τον Παύλο.


Η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου. Πηγή φωτογραφίας: e-tetradio

Σήμερα λοιπόν η γνωστή τραγουδίστρια την επομένη της 11ης επετείου του θανάτου της καλής της φίλης, η Μαντώ βιώνει για μία ακόμα φορά τον πόνο της απώλειας και το εξέφρασε δημοσιεύοντας μέσω Instagram ένα μήνυμα για εκείνη τιμώντας τη μνήμη της με τον δικό της τρόπο.

11 χρόνια πάνε από τότε που πήγες στον παράδεισο σου Ιφιγένεια.Μας λείπεις..Μου λείπεις..Τα Τραγούδια σου όμως είναι εδώ&θα είναι για πάντα…

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mando Stamatopoulou (@mando_stam) στις

Λίγο αργότερα η ίδια μοιράστηκε μία ακόμα φωτογραφία της από την δισκογραφική της δουλειά Στον εβδομο ουρανό που κυκλοφόρησε το 1995. Τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού που παρέθεσε η Μαντώ μαζί με την φωτογραφία, υπέγραφε βέβαια η καλή της φίλη που της λείπει πολύ.

Και ξαφνικά με τίναξες στον Έβδομο Ουρανό Ώς του Θεού τ’ ακοίμητο χαμόγελο να βγω Και σαν με είδαν οι άγιοι σαν λάμψη να περνώ Μ’ ευλόγησαν για πάντα όσο ζω να σ’ αγαπώ Γλυκό κρασί με κέρασε ένας άγγελος μποέμ Και των Γραφών μου έδειξε τα Λόγια τα κρυφά Κι εκεί που τον ρωτούσε που είν’ ο Κήπος της Εδέμ Μου δείχνει στο ποτήρι τη ματιά σου τη βαθιά Στον Έβδομο Ουρανό εκεί με πας κι ακολουθώ Στον Έβδομο Ουρανό να γεννηθώ Στον Έβδομο Ουρανό εκεί με πας κι ακολουθώ Σαν πυροτέχνημα πολύχρωμο ξυπνώ Στον Έβδομο Ουρανό εκεί με πας κι ακολουθώ Στον Έβδομο Ουρανό να γεννηθώ Στον Έβδομο Ουρανό εκεί με πας κι ακολουθώ Με της αγάπης σου το φως το αληθινό Και ξαφνικά με τίναξες στον Έβδομο Ουρανό Με σπορ αμάξι σύννεφο και άλογα εκατό Εσύ λευκό πουκάμισο στο στήθος το γυμνό Κι εγώ ουράνιο τόξο που δε θέλω να κρυφτώ Μικρή η γη κι απέραντος ορίζοντας μπροστά Κι αν `ρθει βροχή θα κάνω την καρδιά μου Κιβωτό Αυτοί που αγάπησαν κι αγαπήθηκαν πιστά Ανάσταση κερδίζουν και Παράδεισο ανοιχτό”

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mando Stamatopoulou (@mando_stam) στις

Read More

And More