Πίσω στην κορυφή της σελίδας
05.12.2014 | 09:03

Αύγουστος Κορτώ: Μιλάει για τον γάμο του με τον Τάσο στη Νέα Υόρκη!

Αύγουστος Κορτώ: Μιλάει για τον γάμο του με τον Τάσο στη Νέα Υόρκη!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο Αύγουστος Κορτώ και ο επί πολλά χρόνια σύντροφος του, Τάσος παντρεύτηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στη Νέα Υόρκη. Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα αποφάσισαν να το ανακοινώσουν. Το έκανε ο συγγραφέας μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τι έγραψε ο συγγραφέας

“Μία μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας. Συζητώντας το όμως με τον άνδρα μου αναγνωρίσαμε, ότι αν και έχει μια ιδιωτική διάσταση και ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, αποτελεί και ένα πρώτο βήμα -για άτομα που ίσως βρίσκονται ή βρεθούν στην ίδια θέση- να καταλάβουν ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο ο γάμος ή το σύμφωνο, αν και εγώ θα συνεχίσω να επιμένω για το γάμο μέχρι να καλυφθούν τα ζητήματα που αφήνει κενά αυτό το σύμφωνο. Ότι είναι και πρέπει να είναι μέσα στα θεμελιώδη δικαιώματά τους”, δηλώνει ο συγγραφέας στο περιοδικό Antivirus.Και συνεχίζει: “Ακόμα και όταν η πολιτεία στρέφεται εναντίον τους, να συνεχίζουν να διεκδικούν το προφανές και για τους υπόλοιπους. Σε αυτή τη φάση, χωρίς καμία περίπτωση να θέλω να ονομάσω τον εαυτό μου επανάσταση, δεν τολμώ ούτε καν την ιδιότητα του ακτιβιστή να σφετεριστώ, αυτή τη στιγμή το να μη σωπαίνεις αποτελεί πράξη βαθιά επαναστατική.”

Τι άλλαξε μετά το γάμο; “Πρακτικά τίποτα” εκμυστηρεύεται στο περιοδικό. “Πέρα από τη μεγάλη χαρά που πήραμε. Αλλά πήραμε κουράγιο ότι η χώρα στην οποία επιστρέφουμε, ακόμα κι αν στερείται ελευθεριών, δεν είναι σε καμία περίπτωση καμένο χαρτί για το οποίο θα πρέπει να απελπιζόμαστε. Όταν σου εύχονται μανάδες “να ζήσετε και με ένα παιδάκι πια ως γονείς” συνειδητοποιείς ότι βρίσκεται κόσμος στο πλευρό σου.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Αύγουστος μίλησε και για το ενδεχόμενο της υιοθεσίας. “Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό. Είμαστε και οι δύο υπέρ της υιοθεσίας. Ξέρουμε ότι θέλουμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί.”


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10