Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.01.2012 | 17:05

Ν. Νικολαΐδης: Πως έπεσε στα πλοκάμια των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης

Ν. Νικολαΐδης: Πως έπεσε στα πλοκάμια των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον τρόπο που "πιάστηκε" ο Ντέμης  Νικολαϊδης στα πλοκάμια της  Μαφίας της Θεσσαλονίκη στον κυριακάτικο τύπο. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ φαίνεται πως αναγκάστηκε να δανειστεί με δυσθεόρατο επιτόκιο χρήματα προκειμένου να ορθοποδήσει στη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα με την εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών Eleven. Μάλιστα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 350.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε πίσω διπλά, δίνοντας ένα ποσό της τάξεως των 620.000.

Tο χρονικό του εκβιασμού
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα το λαμπερό ζευγάρι είδε τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά του να μειώνονται δραματικά, συγκρινόμενα με τις παλιότερες χρυσές εποχές. Την περίοδο δηλαδή όπου ο Ντέμης αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αμοιβόταν με υψηλές αποδοχές, αλλά και όταν η Δέσποινα Βανδή εμφανιζόταν 4-5 ημέρες σε νυχτερινά κέντρα με φυσικά ιδιαίτερα υψηλό cache. Έκτοτε ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη, όντας πρόεδρος της ΑΕΚ και η αγαπητή τραγουδίστρια να εμφανίζεται λιγότερες ημέρες. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά περιγράφει το άρθρο του "Θέματος" η περσινή σεζόν πέρασε χωρίς η Δέσποινα Βανδή να εμφανιστεί σε κάποιο νυχτερινό κέντρο. 

Την ίδια ώρα το ζευγάρι είχε ήδη προχωρήσει στην ανέγερση της νέας τους κατοικίας - αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ - στο Κεφαλάρι πολύ πριν φανούν τα πρώτα σημάδια της κρίσης. Μάλιστα το δημοσίευμα κάνει λόγο για ένα ακριβό και πολυδάπανο σπίτι - 10.000 ευρώ για συντήρηση το μήνα - γεγονός που έχει οδηγήσει την οικογένεια στην απόφαση να το πουλήσει. Την ίδια ώρα η εταιρεία Eleven του κου. Νικολαϊδη παρά το γεγονός ότι έκλενε συναυλίες με μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής δεν απέδιδε τα αναμενόμενα κέρδη. Όλα αυτά οδήγησαν τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ στα δίχτυα των τοκογλύφων το Αύγουστο του 2010.

Η συνεννόηση φαίνεται σύμφωνα με τη δικογραφία πως γινόταν πάντα με τον Αλέξανδρο Μελέτη και οδήγησε τον Ντέμη να καταβάλει ένα μηνιαίο ποσό που άγγιζε τις 58.000 ευρώ για να αποπληρώσει το τοκογλυφικό δάνειο. Αν παρατηρήσει κανείς τα στοιχεία προσεκτικά μπορεί να δει πως το επιτόκιο του δανεισμού έφτανε το 10%. Σύμφωνα με την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών, ο Αλέξανδρος Μελέτης φέρεται να του εξηγεί πως το δάνειο του ήταν στο 6 με 6,5%

Η τηλεφωνική συνομιλία της συναλλαγής

Σήμερα δημοσιεύεται στην Espresso της Κυριακής και η συνομιλία των δύο ανδρών σε σχέση με το δάνειο των 350.000 ευρώ. Διάβασε παρακάτω κάποιες ενδεικτικές στιχομυθίες που διαφωτίζουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Ν: Πες ότι εμείς τελειώνουμε, ρε παιδί μου. Εντάξει, πάει καλά η συναυλία μου.

Μ: Ναι.

Ν: Ολα ΟΚ.

Μ: Ναι, τα έδωσες; Εσπρωξες εισιτήρια; Εντάξει, έγινε δουλειά; Για σε περισσέψανε;

Ν: Τι είπες;

Μ: Εισιτήρια έδωσες; Εσπρωξες; Για σε περισσέψανε; Με τη συναυλία τώρα αυτήνα;

Ν: Εχω κι άλλα, αλλά ανεβαίνει πολύ η πώληση. Δηλαδή είμαι θετικός εγώ και κάθε μέρα πουλάω παραπάνω, έχω άλλες δέκα μέρες.

Μ: Αρα, είσαι σε καλό δρόμο.

Ν: Εχω περάσει τα... ό,τι βγάζω είναι κέρδος σου λέω τώρα. Είμαι σε καλό δρόμο, ρε παιδί μου.

Μ: Α, ωραία.

Ν: Τώρα έχω να πουλήσω δέκα μέρες ακόμα.

Μ: Α, ωραία, ωραία. Μπράβο.

Ν: Ακουσέ με λίγο.

Μ: Πες μου.

Ν: Πες ότι τελειώνουμε, τελειώνει η συναυλία και τελειώνουμε μαζί.

Μ: Ναι.

Ν: Υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε για το '12 το ίδιο, σε βάση ετήσια;

Μ: Ό,τι γουστάρεις μπορούμε να κάνουμε. Μαζί σου νταλαβέρι να κάνω και ό,τι γουστάρω.

Ν: Ναι, αλλά πρέπει να βρούμε κάτι, το οποίο...

Μ: Κοίταξε να σου...

Ν: Ξέρεις γιατί το συζητάω πρώτα από σένα;

Μ: Ακου να σου πω το πιο απλό. Αυτή τη συνεργασία που κάναμε τώρα δεν ξέρω άμα υπολόγισες με πόσο σε βγήκε τον μήνα με πάνω-κάτω. Με τους μήνες που κάναμε.

Ν: Μπορούμε να το υπολογίσουμε, ρε παιδί μου.

Μ: Εγώ το υπολόγισα. Βγήκε 6,5% να ξέρεις, 6 με 6,5% βγήκε.

Ν: Τον μήνα

Μ: Τον μήνα.

Ν: Ναι.

Μ: Υπολόγισέ το κι εσύ λοιπόν.

Ν: Κοίταξε, πρέπει, ρε παιδί μου, να το βάλουμε κάτω.

Μ: Ναι.

Ν: Να δω αν αυτό το πράμα για 12 μήνες, επειδή είναι γρήγορο, με βολεύει πάρα πολύ ή με γ... πάρα πολύ και δεν το κάνουμε. Και είναι δικιά μου απόφαση αυτή αν εσύ είσαι ΟΚ. Απλά πρέπει να το υπολογίσω, γιατί εγώ τώρα θα ξεκινήσω να κλείνω, ξέρεις, άλλα για του χρόνου. Κατάλαβες;Μ: Το καλύτερο που μπορώ εγώ να κάνω, να είσαι κι εσύ ευχαριστημένος και εγώ, είναι να σου το κάνω 5%. Εντάξει;

* Οι δυο τους συμφωνούν να τα ξαναπούν από κοντά μετά το τέλος της συναυλίας.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10