Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.12.2011 | 17:10

Πέθανε η "ξυπόλυτη ντίβα" Cesaria Εvora

Πέθανε η ξυπόλυτη ντίβα Cesaria Εvora
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Cesaria Εvora ήταν διεθνώς γνωστή τραγουδίστρια από το Πράσινο Ακρωτήριο. Την αποκαλούσαν "ξυπόλητη ντίβα" εξαιτίας της προτίμησής της στο να τραγουδά χωρίς να φορά τα παπούτσια της. Δεν της άρεσαν τα πλούτη. Ζούσε με λίγα λεφτά παρόλο οι πωλήσεις των δίσκων της χτυπουσαν πάντα κόκκινο.Σε ηλικία 7 ετών έμεινε ορφανή από πατέρα. Μετά το θάνατό του, η μητέρα της αγωνίστηκε να την μεγαλώσει με τα πενιχρά της εισοδήματα που εξασφάλιζε από την εργασία της ως μαγείρισσα. Τελικά, την οδήγησε σε ορφανοτροφείο και στη χορωδία του ιδρύματος εκείνου η μικρή Σεζάρια έμαθε να τραγουδά.Χθες το πρωί αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς είχε πάθει πνευμονικό οίδημα. Σήμερα, σε ηλικία 70 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή στην ιδιαίτερη πατρίδα της. 

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανακοίνωσε πως θέτει τέλος στη μουσική της καριέρα, ακυρώνοντας τις προγραμματισμένες συναυλίες της, καθώς βρισκόταν «σε κατάσταση μεγάλης εξάντλησης».

Η Έβορα είχε υποβληθεί το 2010 σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, στο Παρίσι, έπειτα από σοβαρά προβλήματα που παρουσίασε στην στεφανιαία αορτή.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 19:00

Top 10