Ξεκινά η δίκη για το θάνατο του Michael Jackson

Μετά από έναν μήνα, επιλέχθηκαν οι ένορκοι και αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη όσον αφορά στη μήνυση ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε η μητέρα του Michael Jackson στην διοργανώτρια εταιρεία συναυλιών AEG Live.
Η μήνυση της Catherine Jackson αφορά στην AEG Live και στον γιατρό που είχε προσλάβει, τον Conrad Murray. Αυτός ήταν, όπως αναφέρει στη μήνυση, ο υπεύθυνος για την υγεία του τραγουδιστή κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συναυλιών του.
Από τη μεριά της η εταιρεία ισχυρίζεται πως δεν προσέλαβε ποτέ τον Murray. Εκτός αυτού, ακόμα και αν τον είχε προσλάβει, υποστηρίζει πως ήταν απρόβλεπτο να προνοήσει πως ο Murray θα αποτελούσε κίνδυνο για τη ζωή του Michael. Ενώ, τονίζει πως ο Michael Jackson ευθυνόταν για τα φάρμακα και τις ουσίες στις οποίες ήταν εθισμένος, αφού τις έπαιρνε πολύ πριν ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συναυλίες, το 2009.
Οι ένορκοι που επιλέχθηκαν είναι έξι άνδρες και έξι γυναίκες που θα κάτσουν στο σκαμνί προκειμένου να επανεξετάσουν τη ζωή και το θάνατο του θρυλικού βασιλιά της pop.
Ο γιατρός Murray καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε βάρος του Michael το 2011. Ενώ, ο Jackson “έφυγε” από τη ζωή στο Λος Άντζελες στις 25 Ιουνίου του 2009.

Read More

And More