Πίσω στην κορυφή της σελίδας
27.03.2011 | 11:02

Τρόμος στην Ιαπωνία - 10 εκατ. φορές πάνω από το κανονικό η ραδιενέργεια!

Τρόμος στην Ιαπωνία - 10 εκατ. φορές πάνω από το κανονικό η ραδιενέργεια!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τραγωδία χωρίς τέλος ζει ο ιαπωνικός λαός και μαζί του όλος ο πλανήτης καθώς το πυρηνικό θρίλερ στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα που διαχειρίζεται η εταιρεία Tepco, γίνεται όλο και πιο εφιαλτικό. Σήμερα η εταιρεία παραδέχτηκε ότι στο νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη στον αντιδραστήρα 2 έχει συγκεντρώσεις ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές πάνω από το φυσιολογικό.
 
Με αυτά τα δεδομένα η εταιρεία έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι αφανείς ήρωες της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που παλεύουν με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους να ψύξουν τους αντιδραστήρες και να μην υπάρξει μεγάλη διαρροή.
 
Ποσοστά ραδιενέργειας αρκετών χιλιάδων μιλισίβερτ ανά ώρα έχουν ήδη μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επιβάλλοντας την προσωρινή εκκένωση των μονάδων. Με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισίβερτ και άνω, ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού των καρκίνων.
 
1.850 φορές πάνω από το κανονικό η ραδιενέργεια στη θάλασσα!
 
Παράλληλα, το ραδιενεργό ιώδιο στο θαλασσινό νερό στα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι αυξήθηκε σε επίπεδο 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.Ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα είπε ότι είναι πιθανό να υπάρχει διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων και αυτή να είναι η αιτία για την υψηλή ραδιενέργεια.
 
Σεισμολόγος: Είχα προειδοποιήσει από το 2009
 
Σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρία Tepco πως ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά “αγνοήθηκε”.
 
Ο Γιουκινόμπου Οκαμούρα είπε ότι η Tokyo Electric Power Co, επέμεινε ότι ο σχεδιασμός της για την αντιμετώπιση σεισμών ήταν επαρκής και δεν ήθελε να εξετάσει την υπόθεση πιθανής ζημιάς από σεισμική δόνηση ή / και τσουνάμι."Είναι παράξενο να συμπεριφέρεσαι χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψη σου αστάθμητους παράγοντες", δήλωσε ο Οκαμούρα, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Ενεργών Ρηγμάτων και Σεισμών.
 
Ο Οκαμούρα είχε κάνει την προειδοποίηση στην εταιρία το 2009 μετά από μια μελέτη που διεξήγαγε από το 2004 σχετικά με ένα μεγάλο τσουνάμι που είχε στοιχίσει τη ζωή 1.000 ανθρώπων το έτος 869, μετά από ένα σεισμό 8,3 βαθμών.

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10