Προσοχή στον παγετό! Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τα φαινόμενα με τις χιονοπτώσεις περιορίζονται στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ο μεγαλύτερος εχθρός παραμένει ο παγετός ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει και τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Δρόμοι – παγίδες στη Μακεδονία:

Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καμαϊκτσαλάν, από το δρόμο του Αγίου Αθανασίου, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά. Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Βέροια και τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς τα “3-5 Πηγάδια”.

Ποια σχολεία είναι κλειστά

Το παγωμένο χιόνι θα κρατήσει σήμερα κλειστά τα σχολεία στη Χασιά τις Ερυθρές και τα Βίλια, ενώ τα σχολεία σε Παλιά και Νέα Πεντέλη, τα Μελίσσια, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη και Ωρωπό άνοιξαν από τις εννιά ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος παγετού

Πρόγνωση του καιρού:

Χιονόνερο ή χιόνι θα πέσει και σήμερα στα ορεινά των νησιών, όμως από μεσημέρι προς απόγευμα και οι άνεμοι θα “πέσουν” και γενικότερα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεταιγενικά αίθριος και μόνο στη Θράκη λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 (-06) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (-03) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 (-04) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι. Βελτίωση του καιρού αρχικά στη δυτική Κρήτη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 (- 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (- 03) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More