Λαϊκές εξεγέρσεις σε 12 πόλεις της Τουρκίας – Οδοφράγματα και τραυματισμοί – Το Newsit στην Κωνσταντινούπολη

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης ενώ οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί σε 12 τουρκικές πόλεις. Οι διαδηλωτές που κατεβαίνουν στους δρόμους συνεχώς αυξάνονται ενώ η αστυνομία δεν σταματά να ρίχνει δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και να χρησιμοποιεί τις αντλίες ρίψης νερού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα “Ενωμένοι κατά του φασισμού” ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

""

Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες τραυματίες αλλά οι αρχές δεν δίνουν ακριβή αριθμό, ούτε επιβεβαιώνουν πληροφορίες που υπάρχουν και κυκλοφορούν στο internet για τουλάχιστον 3 νεκρούς. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρεται να έχει επιβάλει “σιωπητήριο” στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβάλλουν πολύ λίγο τα επεισόδια ή καθόλου.

""

Συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες και βίντεο στο NewsIt

Read More

And More