Στην μεγάλη οθόνη η ζωή του Steve McQueen

Είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες που αποτύπωσε ποτέ η μεγάλη οθόνη. Μέσα από τα καλλιτεχνικά πηγαδάκια του Φεστιβάλ των Καννών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μάθαμε πως σχεδιάζεται η χολιγουντιανή μεταφορά της ζωής του Steve McQueen στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με τις φήμερς, ο υποψήφιος για τον απαιτητικό ρόλο – αφού είναι πάντα δύσκολη και αμείλικτη η σύγκριση – είναι ο Jeremy Renner. Μάλιστα οι συζητήσεις φαίνεται να έχουν προσωρήσεις ακόμη παραπέρα, με τον Αμερικανό σκηνοθέτη James Gray να σκέφτεται την επιμέλεια, τόσο από πλευράς σκηνοθεσίας, όσο και από εκείνη της συγγραφής του σεναρίου.

Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ
Φέτος επικεφαλής της επιτροπής που θα ψηφίσει τις ταινίες στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου είναι ο Robert De Niro. Ο σκληρός – και τελευταία μέσα από μια σειρά κωμικών ταινιών, ξεκαρδιστικός – Robert φαίνεται πως είναι πρωινός τύπος! Εχθές τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ επέλεξε να παρακολουθήσει τις διαγωνιζόμενες ταινίες στην πρωινή προβολή τους. Μεταξύ των ταινιών και η ταινία “Habemus Papam” του Nanni Moretti που πραγματεύεται τη ζωή ενός Πάπα, ο οποίος πήρε τη θέση χωρίς να το επιθυμεί.

O Nanni Moretti επιστρέφει στις Κάννες μετά από 5 χρόνια με μια ταινία κωμικοτραγική για την μοναξιά της εξουσίας και των υψηλόβαθμων θέσεων.Άλλες ταινίες που προβλήθηκαν εχθές ήταν το «Arirang» του διάσημου σκηνοθέτη Kim Ki-duk αλλά και η ταινία «Polisse» του Maïwenn.

Read More

And More