Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.04.2012 | 14:11

Δ. Μητροπάνος: Τα τραγούδια του που αγαπήσαμε!

Δ. Μητροπάνος: Τα τραγούδια του που αγαπήσαμε!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο Δημήτρης Μητροπάνος από μικρό παιδί βίωσε δύσκολες καταστάσεις, αλλά κατάφερε να τις τραγουδήσει και να γίνει η αγαπημένη λαϊκή φωνή των Ελλήνων.Το πρωί της Τρίτης, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας τον καλλιτεχνικό κόσμο σε πένθος. Πολλοί όταν κάνουν λόγο για τα τραγούδια του μιλόυν για κληρονομιά και όχι άδικα.

Άκουσε μερικά από αυτά που στιγμάτισαν την καριέρα του

Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη"



"Λαϊκά τραγούδια θα λέω μια ζωή" - Από το δίσκο "Αγάπη μου αγέννητη" 1986. Μουσική, στίχοι: Τάκης Μουσαφίρης.



"Λαδάδικα"



"Ρόζα" live




"Σ'αναζητώ στη Σαλονίκη"




"Αλοίμονο"




Συμμετείχε σε δίσκο του Λάκη Παπαδόπουλου με το τραγούδι "Για να σ' εκδικηθώ". Από την εμφάνισή τους στην εκπομπή "Στην υγειά μας"



Και η συμμετοχή στο δίσκο του Νίκου Πορτοκάλογλου με το τραγούδι  "Κλείνω κι έρχομαι"



Ο τελευταίος δίσκος "Στη Διαπασών", περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε.



Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".

"Άκου"



"Καλοκαίρια και χειμώνες"



"Ερωτικό"



Η δισκογραφία του Δημήτρη Μητροπάνου


  • - 71 δίσκοι 45 στροφών
  • 1970 Λαϊκή παρέλαση
  • 1971 Δημήτρης Μητροπάνος Νο1
  • 1972 Άγιος Φεβρουάριος
  • 1973 Ο δρόμος για τα Κύθηρα
  • 1974 Νεκρικοί Διάλογοι, Κυρά ζωή
  • 1975 Σκόρπια φύλλα, Τσιμεντένια πρόσωπα
  • 1976 Λαϊκά '76
  • 1977 Τα παιδιά της πιάτσας, Ερωτικά λαϊκά
  • 1978 Παράπονο
  • 1979 14 Ζεϊμπέκικα
  • 1980 Πορτραίτο, Λαϊκά του σήμερα
  • 1981 Τα συναξάρια
  • 1982 Τα λαϊκά της νύχτας
  • 1982 Τα 14 χασάπικα
  • 1983 Λαϊκές στιγμές
  • 1984 Τα πικροσάββατα, Τα λαϊκά της νύχτας Νο 2, Όταν μιλούν τα τέλια, Ακόμα μια μέρα
  • 1985 Τα νυχτέρια μας, Για τα παιδιά, 15 χρόνια Δημήτρης Μητροπάνος
  • 1986 Τα ζημιάρικα, Αγάπη μου αγέννητη, Τ' ανάρπαχτα
  • 1987 Ένας καινούριος άνθρωπος, 16 από τα ωραιότερα τραγούδια μου, Το δικό μας τραγούδι
  • 1988 Καινούρια χρώματα
  • 1989 Μια νύχτα στον παράδεισο, Εμείς οι δυο, Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, Πριν τελειώσει η νύχτα
  • 1990 20 μεγάλες επιτυχίες, Εσύ λέγε με έρωτα
  • 1991 Στα ξενυχτάδικα της αγκαλιάς σου, Μια νύχτα στο Λυκαβηττό, Πάρε αποφάσεις
  • 1992 Οι μεγάλες επιτυχίες
  • 1993 Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό
  • 1994 Η εθνική μας μοναξιά, 24 Ζεϊμπέκικα, Παρέα μ' έναν ήλιο
  • 1995 Τα 45άρια του Δημήτρη Μητροπάνου
  • 1996 30 χρόνια Δ. Μητροπάνος, τα λαϊκά μιας ζωής, ΖΟΟΜ '96, 16 χασάπικα, Τα ερωτικά, Τα πρώτα μου τραγούδια/1967-1975, Στου αιώνα την παράγκα
  • 1997 Ψάξε στ' όνειρό μας
  • 1998 Τα μεγάλα λαϊκά, Του έρωτα & της φυγής
  • 1999 Εντελβάις
  • 2001 Στης ψυχής το παρακάτω
  • 2003 Θα είμαι εδώ
  • 2004 Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο
  • 2005 Πες μου τ' αληθινά σου
  • 2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου
  • 2008 Στη Διαπασών
  • 2009 Τα τραγούδια της ζωής μου


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook