Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.05.2012 | 14:36

Ποιος είναι ο Π. Πικραμμένος, ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ποιος είναι ο Π. Πικραμμένος, ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν οι νέες εκλογές, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο Παναγιώτης Πικραμένος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Όθωνα Πικραμμένου, ιδιοκτήτη της Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου, με καταγωγή από την Πάτρα. Από την πλευρά του πατέρα του, παππούς του είναι ο Τάκης Πικραμμένος, ιδρυτής της εταιρείας, ενώ από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από την παλιά οικογένεια Χαιρέτη. Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ.

Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία θα παραμείνει μέχρι το 2014 οπότε και θα συνταξιοδοτηθεί.
 
Την περίοδο 2005 - 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ την περίοδο 1992 - 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού. Ως δικαστικός έχει εκδόσει σημαντικές αποφάσεις. Ήταν εισηγητής στην υπόθεση του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως και είχε ταχθεί υπέρ της συνέχισης των οικοδομικών εργασιών. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη και και απαγόρευσε την κατασκευή του γηπέδου της Α.Ε.Κ. .

Κατοικεί στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10