Ζέτα Μακρυπούλια: Μετά από τέσσερα χρόνια σχέση γίνεσαι ένα με τον άλλον

H Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει για το περιοδικό Ηello! και μιλάει στον Άρη Καβατζίκη για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και για την ζωή της. H 36χρονη ηθοποιός, πέρα από τα τηλεοπτικά της σχέδια, πρωταγωνιστεί και στη νέα ταινία ‘Στα Καλά Καθούμενα” του Νίκου Ζαπατίνα που έκανε επίσημη πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης. (δες εδώ φωτογραφίες)

Πόσα χρόνια συμπληρώνεις φέτος στο χώρο του θεάματος;
Είναι πλέον 23 χρόνια, καθώς δουλεύω από τα 13 μου.

Και ποια είναι η στιγμή που ξεχωρίζεις μέσα από αυτά τα 23 χρόνια;
Δεν θα πρωτοτυπήσω. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η συνάντηση στο σίριαλ Παρά Πέντε. Ήταν σταθμός που άλλαξε την ζωή μου. Από την άλλη, με την “Sugar” του περσινού μιούζικαλ. Ένιωσα θεατρικά και πραγματικά ευτυχισμένη.

Αν μπορούσες να ζεις χωρίς συμβιβασμούς, θα ήθελες να κάνεις μόνο μιούζικαλ;
Αν μπορούσα και αν η χώρα μας το επέτρεπε θα ήθελα να κάνω μόνο μιούζικαλ. Από ένα σημείο και μετά οι συμβιβασμοί περιορίζονται, αλλά, για να κάνεις αποκλειστικά και μόνο αυτό που θέλεις, πρέπει να διαθέτεις φοβερή οικονομική άνεση, ώστε να μη σε νοιάζει και αν δεν δουλέψεις.

Στο Παρα Πέντε είχες παραπάνω κιλά. Νιώθεις πως λόγω εικόνας, ήσουν πιο εύκολα προσεγγίσιμη τότε;
Δεν ένιωσα ότι άλλαξα χαρακτήρα χάνοντας κιλά. Εξάλλου, συνοδευόμουν χρόνια απο την ταμπέλα της απόμακρης, και με τα παραπάνω κιλά μου. Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες. Ίσα – ίσα, που, ως “Aμαλία” ένιωσα πως έσπασε το κέλυφος της απόμακρης.

Μελαγχολείς με το πέρασμα του χρόνου;
Κρίση ηλικίας εννοείς ε; Το έχω αισθανθεί και αυτό. Η πρώτη φορά ήταν γύρω στα 33 μου, αλλά ήταν εντελώς ανώδυνο και σύντομο. Η δεύτερη και πιο ουσιαστική ήταν λίγο πρίν το καλοκαίρι, όταν έμεινα αρκετά μόνη με τον εαυτό μου κι εκεί επεξεργάστηκα πολύ τα πράγματα. Θεωρώ ότι είναι κάτι διαχειρίσιμο.

Είσαι υπέρ των αισθητικών επεμβάσεων;
Για το αν έχω κάνει μπότοξ, δε θα σου απαντήσω, γιατί διαφωνώ με αυτή τη τακτική, να μιλάμε δηλαδή, για όλα. Το δέρμα μου έχει φερθεί καλά μέχρι τώρα. Δεν ήμουν ποτέ φανατική με τις πολλές και διαφορετικές εξειδικευμένες κρέμες.



Με την ψυχανάλυση συνεχίζεις;

Φέτος όχι. Όσο συνεχίζεις με την ψυχανάλυση, τόσο ανακαλύπτεις πράγματα. Απλώς κάποια στιγμή κλείνει ένας κύκλος, ξεκαθαρίζεις κάποια δεδομένα. Για μένα κράτησε 8-9 χρόνια ο πρώτος κύκλος. Η ψυχανάλυση βάζει σε τάξη κάποια πράγματα στον εγκέφαλο σου ώστε να μην ταλαιπωρείσαι. Σου ξεκαθαρίζει και στου ταξινομεί ποια είναι τα προβλήματα των άλλων και ποια τα δικά σου. Σε βάζει να παρατηρείς τον εαυτό σου. Προσωπικά είχα έναν εγκέφαλο που δεν σταματούσε ποτέ να σκέφτεται και να δημιουργεί προβλήματα.

Με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη συμπληρώσατε τέσσερα χρόνια μαζί. Μου είχες πεί τότε στο ξεκίνημα της σχέσης σας, πως θαυμάζεις το μυαλό του. Ο θαυμασμός παραμένει αναλλοίωτος;
Ναι γιατί να αλλάξει; Μετά από τέσσερα χρόνια σε μια σχέση, θεωρητικά υγιή, αρχίζεις και γίνεσαι ένα με τον άλλο. Ζυμώνεσαι μαζί του. Οι δύο εξελίσσονται μαζί και γίνονται ένα. Εξακολουθώ να θαυμάζω το μυαλό του, αλλά τώρα πια είναι σαν να λειτουργούμε με ένα μυαλό τις περισσότερες φορές. Το έχουν αυτό οι σχέσεις: όταν οι άνθρωποι ζούνε μαζί, ενώνονται σε πάρα πολλά πράγματα.

O Mιχάλης ήταν κλειστός πριν από την σχέση σας. Μετά από εσένα χαλάρωσε. Μιλάει πιο άνετα πλέον.
Πως να απαντήσω εκ μέρους του; Ίσως τον ρωτούν περισσότερα πράγματα πλέον. Μεγαλώνοντας, αφήνουμε πράγματα στην άκρη, γινόμαστε πιο άνετοι. Δουλεύει από μικρός και έχει μεγαλώσει σε αυτό το χώρο. Μπορεί να είχε φοβίες και να ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό του.

Θα ήθελες φέτος να κάνεις σίριαλ;
Ναι θα ήθελα αν ήξερα όμως νωρίτερα ότι δεν θα έχω θέατρο. Δεν είναι εύκολο να κάνεις θέατρο και σίριαλ μαζί. Έτσι δεν είχα μπει σε διαδικασία να σκεφτώ;

Διάβασε περισσότερα στο HELLO! που κυκλοφορεί

Read More

And More