Αναβλήθηκε η δίκη του Τ. Βοσκόπουλου για τα 5,5 εκατομμύρια!

Για τις 2 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Ζ’ Μονομελές πλημμελοδικείο η δίκη του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου που κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Ο τραγουδιστής -που δεν παρέστη στο δικαστήριο- κατηγορείται για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων ετών που αφορούν και μη έκδοση αποδείξεων δελτίων παροχής υπηρεσιών για εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα, για ποσά που ξεπερνούν, χωρίς τις πρασαυξήσεις και τα πρόστιμα, τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η αναβολή ζητήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου προκειμένου, όπως είπε στο δικαστήριο η υπεράσπισή του, να υπαχθεί ο κύριος Βοσκόπουλος στο καθεστώς της ρύθμισης του Υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει μείωση έως και 95% στις πρασαυξήσεις για όσους έως τις 29 Οκτωβρίου προβούν σε διακανονισμό με δόσεις για την αποπληρωμή των χρεών τους στην Εφορία.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και επειδή ένα χρέος του 5,5 εκατομμύρια στάθηκε η αιτία της παραίτησης της συζύγου του Άντζελας Γκερέκου από τη θέση της υφυπουργού πολιτισμού, προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ. Τώρα όμως καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα χρέη του προς το Δημόσιο αφού η υπόθεσή του πρόκειται να συζητηθεί στις 27 Οκτωβρίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για χθες αλλά αναβλήθηκε γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό ο εισηγητής των υποθέσεων. Σήμερα πρόκειται να εκδικαστεί στο Ζ’ Μονομελές Πρωτοδικείο το ποινικό μέρος των υποθέσεων.

Ο τραγουδιστής καλείται να καταβάλλει χρηματικά πρόστιμα και πρόσθετο φόρο για την χρονική περίοδο 1993-1997 τα οποία αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Για την εξακρίβωση της φοροδιαφυγής, η Εφορία προχώρησε σε άρση του απορρήτου των τραεζικών λογαριασμών, τόσο του ίδιου του, όσο και της τότε συζύγου του Τζούλιας Παπαδημητρίου.
Συνολικά επτά αιτήσεις αναίρεσης έχει υποβάλει ο ίδιος για αντίστοιχες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τα χρέη του προς την Εφορία, οι οποίες θα συζητηθούν ενώπιον του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο τραγουδιστής και το γεγονός εάν θα αποφασίσει να κάνει κάποια δημόσια δήλωση για το θέμα ή θα συνεχίσει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα.

Read More

And More