Σταματίνα Τσιμτσιλή: “Του Θέμη του άρεσα και με μερικά κιλά παραπάνω”

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι μια γυναίκα που η ζωή τής έδωσε όλα εκείνα που κάνουν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο αφού με τον Θέμη Σοφό έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια και καμαρώνουν μαζί τις δύο «πριγκίπισσές» τους, τη Νάγια και τη Μαίρη.

Η πανέμορφη παρουσιάστρια, που ξεκίνησε δυναμικά και τη φετινή σεζόν στον ALPHA, έκανε φωτογράφιση για το «Miss GLITTER» Οκτωβρίου και το περιοδικό YOU εξασφάλισε backstage υλικό αλλά και ένα
μικρό μέρος της συνέντευξης…

/

Το ξέρεις ότι έχεις πιο ωραίο σώμα από ό,τι πριν γίνεις μαμά;
Μάλλον έχεις ξεχάσει πώς ήμουν πριν γίνω μαμά, γιατί τα τελευταία 2-3 χρόνια είμαι έγκυος… Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι τώρα έχω αρχίσει σιγά-σιγά να επανέρχομαι στα κιλά που ήμουν πριν.

Ο Θέμης καμαρώνει που σε βλέπει τώρα ή ζηλεύει;
Καταρχήν δεν είναι άνθρωπος που ζηλεύει, ίσως λόγω του χαρακτήρα του, λόγω της δουλειάς του, πατάει γερά στα πόδια του. Δεν ζηλεύει σε βαθμό ενοχλητικό, πολλές φορές, μάλιστα, σε κάνει να απορείς κιόλας και να σκέφτεσαι “καλά αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του;”… Πιο πολύ ζηλεύω εγώ εκείνον, παρά εκείνος εμένα. Και μπορώ να σου πω ότι του Θέμη του άρεσα και με μερικά κιλά παραπάνω, δηλαδή εκεί που είχα γεννήσει και ήμουν λίγο πιο juicy… Αλλά εμείς οι γυναίκες έχουμε και το άγχος να επιστρέψουμε στο σώμα και στα κιλά που ήμασταν πριν.

Η ερωτική ζωή μιας γυναίκας αλλάζει μετά το γάμο και την απόκτηση δύο παιδιών;
Θα έλεγα ότι αλλάζει όλη σου η ζωή μετά τον ερχομό των παιδιών, αλλάζουν οι προτεραιότητές σου εκ των πραγμάτων και όλα περνάνε από διακυμάνσεις. Θεωρώ, όμως, ότι ένα ζευγάρι, ασχέτως ερωτικής ζωής, πρέπει να «δουλεύει» την σχέση του. Μόνο τότε είσαι καλά με τον άνθρωπό σου και βρίσκεις ευκαιρίες για να κάνεις τον σύντροφό σου να νιώσει ξεχωριστός. Νομίζω ότι παρά τις αλλαγές και τα εμπόδια που μπορεί να περάσει το ζευγάρι, πάντα θα βρει τον τρόπο του.

/

Εκπλήξεις κάνεις στον Θέμη;
Κυρίως κάνει ο Θέμης. Νομίζω πως οι άντρες έχουν πάντα τον πρώτο λόγο στις εκπλήξεις. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι από τον ερχομό των κοριτσιών μας και μετά πιο πολλές εκπλήξεις κάνουμε στις κόρες μας, παρά ο ένας στον άλλον.

Νομίζω πως στον ANT1 πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους που σε άφησαν κι έφυγες!
(γέλια)… Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο αρκεί να έχουμε την υπομονή να περιμένουμε… και να σου πω και κάτι, αν δεν έκλεινε τότε ο κύκλος του ANT1 δεν θα άνοιγε αυτός του ALPHA.

Δεν είναι τρομερό που το κοινό το πρωί ψηφίζει να δει μια εκπομπή lifestyle;

Θεωρώ ότι υπήρχε έδαφος σε εκείνη τη ζώνη, γιατί όταν υπάρχουν πέντε ανταγωνιστές, πέντε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τατέσσερα παίζουν το ίδιο πράγμα, υπάρχει χώρος για μια εναλλακτική πρόταση. Μην ξεχνάς, όμως, ότι λίγους μήνες μετά το «Happy day» ήρθε στη ζώνη και η Χριστίνα Λαμπίρη που και αυτή ασχολείται με το lifestyle. Ήταν η στιγμή, το timing, η ομάδα… Μπορεί να υπάρχει χώρος, διάθεση και ζήτηση για ένα είδος εκπομπής αλλά είναι κι άλλοι παράγοντες που παίζουν τελικά ρόλο στο αν αυτή η εκπομπή θα αγαπηθεί από τον κόσμο. Σίγουρα υπήρχε χώρος για το lifestyle και αυτό φαντάζομαι, εκτός από τα άτομα του ALPHA, το ήξεραν κι άλλοι, αλλά ίσως δεν ήθελαν να επενδύσουν σε αυτήν τη ζώνη και οι λόγοι κυρίως, θεωρώ, ότι είναι οικονομικοί. Από εκεί και πέρα δεν πιστεύω μόνο ότι είναι μια εναλλακτική πρόταση, γιατί υπάρχει και ο ανταγωνισμός – είναι απέναντί μας και τα πρωινά για μισή ώρα και παρόλα αυτά το «Happy day» παραμένει επιλογή. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η επιτυχία του είναι πολλά πράγματα μαζί.

/

Είσαι, όμως, και ένας άνθρωπος που δεν παραδίδεις εύκολα τα όπλα. Είσαι δουλευταρού και το παλεύεις…
Γενικώς θεωρώ ότι αν είσαι πάνω από την εκπομπή, την δουλέψεις, υπάρχει καλό κλίμα, σέβεσαι τους συνεργάτες σου και είσαι εκεί και προσπαθείς, θα έχεις αποτέλεσμα. Και στο ALTER οι εκπομπές που παρουσίασα μπορεί να μην έκαναν τα πολύ ψηλά νούμερα είχαν όμως απήχηση στον κόσμο. Σημασία δεν έχει πάντα να κάνεις τα 40άρια, αλλά να προσπαθείς όσο μπορείς καλύτερα και να υπάρχει μια ανταπόκριση από το κοινό. Αν δοθείς σε αυτό που κάνεις αργά ή γρήγορα θα έρθει η αναγνώριση, και σου το λέω γενικά αυτό. Φυσικά και δεν σνομπάρω τα 35άρια και τα 40άρια που χτυπάμε τώρα αλλά και όταν ήμουν σε εκπομπές που έκαναν 15%, αν ένιωθα εγώ καλά με την ομάδα μου και με αυτό που παρουσιάζαμε, ήμουν εξίσου ευτυχισμένη.

Ο Πέτρος Κουσουλός σού λείπει από την εκπομπή;
Ο Πέτρος είναι ένα πολύ καλό παιδί, ένας δημοσιογράφος που θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του, αλλά από εκεί και πέρα σέβομαι ότι ο Πέτρος ήταν ο παρτενέρ του Δήμου Βερύκιου. Ο Δήμος ήταν αυτός που τον επέλεξε πέρυσι και ο Δήμος ήταν αυτός που αποφάσισε να συνεχίσει με τον Σπύρο Λάμπρου. Σίγουρα κάθε συνεργάτης έβαζε τη δική του πινελιά… Πέρυσι κι εμένα μου άρεσε, αλλά όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο τι θα αποφασίσει ο Δήμος Βερύκιος, γιατί είναι δική του η ραδιοφωνική εκπομπή.

Ξέρω ότι κοιτάζεις τα νούμερα…
Ότι τα κοιτάζω, τα κοιτάζω, όχι όμως με την τρέλα που τα έβλεπα παλιότερα.

/

Πιστεύεις ότι κάποια δημοσιεύματα σε έχουν αδικήσει;

Δεν νομίζω. Γενικώς δεν έχω παράπονο για το πώς μου φέρθηκαν οι συνάδελφοι, γιατί λίγο-πολύ όταν είσαι χρόνια σε αυτήν τη δουλειά και ξέρει ο άλλος τη διαδρομή σου θεωρώ ότι και οι συνάδελφοι και οι τηλεκριτικοί με έχουν σεβαστεί. Καλοδεχούμενη, βέβαια, και η αρνητική κριτική, γιατί είμαι ένα παιδί που προχώρησε βήμα-βήμα, χωρίς πολλές γνωριμίες, έχοντας κάνει ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, μοντάζ, άρα δεν θεωρώ ότι είμαι αδικημένη ούτε με έχουν σχολιάσει αρνητικά χωρίς λόγο. Αισθάνομαι ότι μου έχουν φερθεί πολύ καλά. Ότι κατά καιρούς έχω διαβάσει κάποια κακοπροαίρετα σχόλια, εντάξει αυτό γίνεται και είναι μέσα στη ζωή και μου φαίνεται πως αν δεν συνέβαινε θα ήταν περίεργο. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν νιώθω αδικημένη.

Κάποια στιγμή διάβασα ένα δημοσίευμα που ουσιαστικά σχολίαζε αρνητικά την εξομολόγησή σου ότι πιστεύεις στον Άγιο Εφραίμ… Και είχα πει τότε σε φίλους «βρε, λέει αλήθεια, εδώ δεν ξεκινά την εκπομπή αν δεν κάνει τον σταυρό της, έχει κομποσκοίνια και εικόνες στο καμαρίνι της…» και δεν με πίστευαν!
Ναι, ίσως να έχεις δίκιο… Το να μοιράζεσαι κάποια πιο προσωπικά πράγματα, όπως την πίστη σου στον Θεό, ενδεχομένως να φαίνεται… κάπως στα μάτια ορισμένων και αυτό μπορώ να το αποδεχτώ. Αλλά από εκεί και πέρα για μένα πιο σημαντικό είναι το να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου και ο άλλος αργά ή γρήγορα θα καταλάβει αν κάτι που κάνεις είναι επιτηδευμένο. Άρα είναι προτιμότερο να δείξεις στον άλλον ότι δεν τον κοροϊδεύεις και δεν παρουσιάζεις κάτι άλλο, παρά να κρύβεσαι και να είσαι διαφορετική. Εγώ είμαι ο εαυτός μου και τους πήρε καιρό για να διαπιστώσουν ότι έτσι είμαι. Δεν θυμάσαι που είχα στον υπολογιστή μου την εικονούλα και το λαδάκι; Ξέρεις πόσες φορές έχει τύχει να πάω συναδέλφους στον Άγιο Εφραίμ;

Έχεις μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μαμά σου;
Της έχω αδυναμία, το ξέρεις αυτό. Είναι «γουράκι» δοκιμασμένο. Θυμάμαι μια φορά που ήμασταν στο ALTER, τότε που κάναμε το «TV Weekend» και θα ξεκινούσε η πρώτη εκπομπή, μου λέει η Ράνια Ματαφιά: «Σίγουρα η μαμά σου είναι γούρικη;».Και της απαντάω: «Κοίτα να δεις, δεν ξέρω, δεν την έχω δοκιμάσει…». Όταν, λοιπόν, πήγαμε πολύ καλά, τότε μου είπε η Ράνια: «Δοκιμασμένη η μαμά, μπορείς να τη φέρνεις κάθε χρόνο»! Για μένα η μαμά μου είναι πολλά πράγματα, είναι ο άνθρωπός μου, είναι ένα παράδειγμα ζωής, τη λατρεύω για όλα αυτά που έχει προσφέρει σ’ εμένα και στην αδελφή μου, θυσιάζοντας πολλά από τα δικά της «θέλω». Και, βέβαια, τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο άνθρωπος που με βοηθάει πάρα πολύ.

Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο στην αγάπη που σου έχει ο κόσμος παίζει το γεγονός ότι ξεκίνησες από το μηδέν και τα κατάφερες… Νιώθεις λίγο Σταχτοπούτα;
Δεν σου κρύβω ότι αισθάνομαι πολύ τυχερή και πολύ ευγνώμων για όλα αυτά που μου έχουν συμβεί, αλλά και για το ότι μου ήρθαν σιγά-σιγά. Δεν έγινε, δηλαδή, κάτι από τη μία μέρα στην άλλη… Αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι νιώθω Σταχτοπούτα! Σταχτοπούτα αισθάνεται μια γυναίκα που ξαφνικά, σε μια νύχτα βρίσκει τον «πρίγκιπα» και τον έρωτα της ζωής της. Όλα σ’ εμένα έγιναν αργά και σταθερά και ευτυχώς είχα το περιθώριο να τα βιώνω αλλά και να αισθάνομαι κάθε μέρα τυχερή.

Θέλεις και τρίτο παιδί;

Είπα ότι θα ήθελα ένα τρίτο παιδάκι, να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας, είναι όνειρο ζωής, αλλά σε αυτήν τη φάση επιθυμώ να δω τις κορούλες μου να πατάνε στα πόδια τους, να βρω κι εγώ λίγο τις ισορροπίες μου. Όταν μια γυναίκα μέσα σε 3 χρόνια έχει δύο αποβολές και δύο εγκυμοσύνες -γιατί και στις αποβολές τη μία φορά ήμουν 3 μηνών και την άλλη 2,5-, οι ορμόνες είναι σε μια μόνιμη διακύμανση… Τώρα έχω αρχίσει να νιώθω ότι ο οργανισμός μου ηρεμεί. Οπότε, αν βρω τα πατήματά μου και πάνε όλα καλά, τότε θα ήθελα ακόμα ένα παιδί.

Όταν είχες τις δύο αποβολές, τον Θέμη τον τρέλανες; Δηλαδή τώρα του ζητάς «συγγνώμη» γι’ αυτά που πέρασε τότε;

Την πρώτη φορά ήμουν πολύ ψύχραιμη, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις γυναίκες. Βάσει στατιστικών μία στις δύο εγκυμοσύνες καταλήγει σε αποβολή, είναι τραγικό αν το σκεφτείς. Η δεύτερη φορά ήταν πιο δύσκολη. Την πρώτη λες «ΟΚ, είμαι μία από τις πολλές που το περνάνε αυτό», τη δεύτερη, όμως, αρχίζουν και σε προβληματίζουν όλα αυτά τα ερωτήματα «γιατί σ’ εμένα;», «κάτι συμβαίνει και δεν το ξέρω;» και σου μπαίνουν όλες αυτές οι αρνητικές σκέψεις…

Περισσότερα στο YOU που κυκλοφορεί

Read More

And More