Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.06.2013 | 07:15

Γιώργος Κιμούλης: "Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι γυναίκα"!

Γιώργος Κιμούλης: Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι γυναίκα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο Γιώργος Κιμούλης επιστρέφει στην Αρχαία τραγωδία με μια μοναδική καινοτομία. Ανεβάζει τη Μήδεια αναλαμβάνοντας ο ίδιος να υποδυθεί το ρόλο της προδομένης μητέρας-τέρατος! Με αφορμή την παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα. Γιατί είναι η γυναίκα το μέλλον της ανθρωπότητας; Ποια είναι η γνώμη του για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα; Τι γνώμη έχει για τη Χρυσή Αυγή;

Η ελπίδα βρίσκεται στο θηλυκό

Μπορεί να σε κάνει να... περηφανευτείς για το φύλλο σου, όμως ο Κιμούλης το εξηγεί. "Η γυναίκα εκπροσωπεί τη Φύση (γεννά) και ο άνδρας τη διαχείριση των προϊόντων αφού γεννηθούν αό τη Φύση. Τη στιγμή που ο άνδρας δείχνει ασέβεια απέναντι στα προϊόντα της Φύσης, εκείνη τον διαλύει" επισημαίνει εξηγώντας το συμβολισμό της Μήδειας και του Ιάσονα. "Το μέλλον της ανθρωπότητας, αν δεν θέλει να χάσει εντελώς το ανθρώπινό του πρόσωπο, οφείλει να θηλυκοποιηθεί, δηλαδή να σέβεται αυτό το ποίο δεν γνωρίζει κι αυτό το οποίο δεν μπορεί να δημιουργήσει" συμπληρώνει. 
Η ένοχη ελληνική οικογένεια και η Χρυσή Αυγή
Η συζήτηση με τη συνάδελφο Ρομίνα Ξυδά που επιμελείται της συνέντευξης για το People της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, δεν θα μπορούσε να μην περάσει στα καθημερινά. Τρομάζει τον Γιώργο Κιμούλη αυτή η απότομη δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής; "Αυτό που με τρομιοκρατεί περισσότερο...δεν είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά το ποσοστό των Ελλήνων που τους ψηφίζει" εξηγεί... Όπως αναφέρει ένας από τους λόγους που οδήγησε κάποιους να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή είναι και η ελληνική οικογένεια! "Η ελληνική οικογένεια κουβαλούσε ανέκαθεν έντονα φασιστικά στοιχεία. Είτε στοιχεία τα οποία κινούνταν στο χώρο της ομοφοβίας, είτε στοιχεία τα οποία κινούνταν στη χυδαία αντίληψη "σηκώνω το χέρι στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου και στους μαθητές μου" και στην ψευδομάγκικη στάση του Ελληναρά. Αυτή η οικογενειακή ιδεολογία βρήκε πλέον τον τρόπο να βγει από το σπίτι στην πλατεία, στην πόλη και στη χώρα ολόκληρη"

Στη "Μήδεια" φέτος όλο το καστ απότελείται από άνδρες. Μαζί με τον Γιώργο Κιμούλη, οι Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος, Τάσος Νούσιας και Μάνος Βακούσης

Οι πολιτικοί και τα γιαούρτια...
Σαν άνθρωπος της τέχνης και του θεάτρου δεν θα μπορούσε να είναι σύμφωνος με την άποψη που επικρατεί τελευταία πως η... ελπίδα έχει πεθάνει! "Οι πολιτικοί δεν είναι για γιαούρτια και δεν μπορώ να κατηγορήσω συνολικά τους πολιτικούς. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή παραμένει η μοναδική μας ελπίδα. Μέσα στο χώρο των πολιτών έχει ένα σεβαστό ποσοστό για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με βασικό στόχο την ακύρωση του μνημονίου" δηλώνει.

Και... στην προσωπική του ζωή;
Υπάρχει στον ορίζονται η προοπτική ενός γάμου, ενός παιδιού; "Θα παντρευόμουν, αλλά παιδί δεν θέλω γιατί δεν θέλω να με χάσει στα εννιά ή στα δέκα του χρόνια μόνο και μόνο για να αποδείξω την ικανότητά μου. Άλλωστε, δεν είναι ωραίο να λένσε στο παιδί μου, όταν το πηγαίνεις στο σχολέιο: "Πάλι ο παππούς σου σε έφερε;"!


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10