Ελ. Ζουγανέλη: Αποκαλύπτει σε ποια πολιτική δύναμη πιστεύει και δηλώνει έτοιμη για μια σχέση

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη είναι έτοιμη για νέα στοιχήματα στο τραγούδι και στη ζωή και μιλά στο περιοδικό Elle του μήνα Μαρτίου και στο Νίκο Μωραΐτη για όλα.

Το νέο σας cd θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα, αλλά έχει ήδη τίτλο: Μετακόμιση Τώρα, Πώς προέκυψε;
“Είναι ένα τραγούδι που έγραψε ο τραγουδοποιός Κώστας Λειβαδάς για εμένα τον καιρό που αποφάσισα να φύγω από το σπίτι μου, στα Μελίσσια, στην ίδια πολυκατοικία με τους γονείς μου και να έρθω να ζήσω μόνη μου στο κέντρο. Του μετέφερα όλες μου τις αγωνίες – ακόμα και τις οικονομικές, για το ενοίκιο – και εκείνος τις έκανε τραγούδι.”

Για πολλούς έχετε καταχωρηθεί ως ποπ τραγουδίστρια. Με φυσικό ήχο θα λέγατε ότι κάνετε “έντεχνη στροφή”;

“Θέλω απόσταση από την ποπ. Από την επαφή μου με τον κόσμο, στα live μου, έχω καταλάβει πια πως πολύ μικρό κομμάτι του κοινού με αντιλαμβάνεται ως ποπ τραγουδίστρια.”

Μέσα στο σαλόνι σας, απέναντί μας ακριβώς, πάνω στο ράφι έχετε το εξώφυλλο του δίσκου της Νατάσσας Μποφίλιου, της βασικής σας ανταγωνίστριας…
Η Νατάσσα είναι φίλη μου πραγματική. Είναι οξύμωρο το ότι είμαστε φίλες με αυτή που οι άλλοι λένε “βασική μου αντίπαλο”, αλλά είμαστε.

/

Πιστεύετε σε κάποιο πολιτικό;

Όχι σε πρόσωπο. Πιστεύω ότι η Αριστερά κάνει μια τίμια προσπάθεια, την οποία θεωρώ πολύ θετική, είτε αποκτήσει την εξουσία είτε όχι. Τελικά έχει σημασία από ποια ιδεολογική σκοπιά μιλάς. Οι ιδέες δεν πέθαναν.

Όσο συχνά αλλάζετε τα μαλλιά σας, όσο συχνά έχτε την ανάγκη μιας μετακόμισης, τόσο συχνά αλλάζετε και σχέσεις;
Όχι. Έχω κάνει πολύ λίγες σχέσεις στη ζωή μου. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν πάντα κάποιον δίπλα τους για να είναι καλά. Μπορώ να είμαι καλά και μόνη μου. Ήμουν ένα κορίτσι που δεν ήθελε τις δεσμεύσεις, Ήθελα να βγω, να φλερτάρω, να κοιμηθώ στο σπίτι μιας φίλης μου, να μην έχω υποχρέωση να μην πάρω κανέναν τηλέφωνο το βράδυ. Το έκανα, το χάρηκα. Δεν πίστευα στην ηλικία. Τώρα όμως στα 29, αρχίζω να βλέπω τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει. Για πρώτη φορά νιώθω ότι έρχεται η ώρα μιας σχέσης, με την πιο ουσιαστική της έννοια: της κοινής ζωής.

Δες εδώ το παιδικό album της Ελεονώρας Ζουγανέλη

Διάβασε περισσότερα στο Elle που κυκλοφορεί!

Read More

And More