Σε διαθεσιμότητα δυο Ειδικοί Φρουροί εξαιτίας του Facebook!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δυο Ειδικοί Φρουροί της Αστυνομίας όταν βρέθηκαν φωτογραφίες τους με μια αλλοδαπή στο Facebook. Ο ένας από αυτούς έκανε πως σνιφάρει κοκαΐνη, ενώ στο τραπέζι υπήρχαν πιστόλια, χαρτονομίσματα και λευκή σκόνη.

Οι δυο Ειδικοί Φρουροί, ηλικίας 26 και 28 ετών, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ανέβασαν τις φωτογραφίες στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook, για να κάνουν πλάκα, όπως ισχυρίστηκαν. Στις φωτογραφίες αυτές, οι δυο Ειδικοί Φρουροί κάθονται σε ένα τραπέζι, πάνω στο οποίο είχαν τοποθετήσει δύο πιστόλια, χαρτονομίσματα, κινητά τηλέφωνα, καθώς και λευκή σκόνη. Ο ένας από τους δύο, μάλιστα, έκανε πως σνιφάρει κοκαϊνη.
Η προανάκριση έδειξε ότι οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους ίδιους στο σπίτι ενός εκ των δύο και διαπιστώθηκε ότι τα όπλα ήταν τα υπηρεσιακά τους όπλα, τα τηλέφωνα τα προσωπικά τους κινητά και η σκόνη ήταν μαγειρικό προϊόν (αλεύρι).
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, οι δυο άντρες ανάρτησαν τις φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς για πλάκα, ενώ όταν αντιλήφθηκαν τις συνέπειες των πράξεών τους τις απέσυραν. Επιπλέον, ένας εκ των Ειδικών Φρουρών, με σκοπό τη συγκάλυψη της συμπεριφοράς του, υπέβαλλε ψευδή έγκληση σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος δήθεν ανάρτησε τις φωτογραφίες αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε κατασκευασμένες.
Παρόλα αυτά, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τόσο για τη διάπραξη των ανωτέρω ποινικών αδικημάτων όσο και για συμπεριφορά ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα τους και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Read More

And More