Τέρμα οι κοπάνες στο σχολείο!

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε πως οι 150 ώρες απουσίας, δικαιολογημένης ή μη θα περικοπεί κατά πολύ. Με σκοπό να σταματήσουν οι μαθητές να κάνουν κοπάνες. Δεν ανέφερε πόσο, διαβεβαίωσε όμως ότι ο αριθμός των απουσιών που δικαιούται να κάνει ένας μαθητής θα περικοπεί “Θα κατέβει πολύ το όριο των απουσιών”, τόνισε.

Επίσης αδιανόητο χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στα σχολεία και ειδικότερα την περίοδο των εξετάσεων. ”Πηγαίνει ο γονιός το πλαστό πιστοποιητικό που έχει δώσει ο γιατρός και ο εκπαιδευτικός το δέχεται. Αυτό σημαίνει πως στα 18 τους τα παιδιά ξέρουν ότι μπορούν να πάρουν πλαστά χαρτιά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι αδιανόητο”, υπογράμμισε.

Η κα Διαμαντοπούλου θα κάνει και ένα δώρο στους μαθητές αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της εξεταστέας ύλης των Πανελληνίων μαθημάτων από έξι σε τέσσερα. Οι αλλαγές θα αφορούν στα παιδιά που θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ λυκείου. ”Πάμε στην αλλαγή του λυκείου, με τέσσερα μαθήματα, με εργασίες, όχι απλώς με εξετάσεις, με συνολικές δραστηριότητες των παιδιών, με μαθήματα επιλογής. Το παιδί θα μπαίνει σε σχολή και όχι σε τμήμα και θα μπορεί να κινηθεί και να κάνει κι άλλες επιλογές” είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Read More

And More