Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Video με αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Η χώρα θα μπει στην κατάψυξη για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Αυτό που τονίζουν είναι ότι η πραγματική αίσθηση του κρύου θα είναι πολύ πιο χαμηλή από όσο θα δείχνει το θερμομετρο.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονόνερο στις θαλάσσιες- παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνι στις υπόλοιπες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στη δυτική- κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: στην ανατολική Μακεδονία- Θράκη βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στις υπόλοιπες από -02 έως 02 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -03 έως 04 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νοτια και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση το βραδυ. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στην Κρήτη θα ενισχυθούν τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους βορειοανατολικούς 5 με 7 και στα νοτια δυτικοί 4 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νοτια του νομού. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά του νομού. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Δες το video με την πρόγνωση του καιρού:

Read More

And More